Aceasta salata isi are originile in Mexic, unde un bucatar de origine italiana, Caesar Cardini, pus in situaţia de a pregati in graba ceva pentru un party neanunţat, a amestecat tot ce avea prin frigider, salvand astfel situaţia si mulţumind invitaţii. 20 de ani mai tarziu, pe la 1940, reţeta a fost preluata de un restaurant din Los Angeles, care a adaugat la preparatul original si pieptul de pui.

 

Va prezentam in continuare reteta de ,,salata Caesar cu pui":

 

Ingrediente:

1 salata iceberg

200 g piept de pui dezosat

2 oua

50 g parmezan

50 g crutoane

3-4 fileuri de ansoa

1 lingura ulei de masline

1 lingura mustar

2 caţei de usturoi

10 ml suc de lamaie

5 ml sos worchestershire

sare si piper

 

Mod de preparare:

Se prepara intai sosul. Se ia un file de ansoa si se zdrobeste, amestecandu-se apoi cu uleiul de masline, un galbenus de ou crud, sucul de lamaie si mustarul pana devin o pasta densa, galbuie. Se adauga cateva picaturi de sos worchestershire, usturoiul dat pe razatoare, sarea si piperul.

Se pune pieptul de pui pe gratar si un ou la fiert. Salata se rupe bucaţi si, intr-un bol, se amesteca cu sosul atat cat sa ramana pe frunze. Se adauga crutoanele, oul fiert taiat felii si pieptul de pui taiat fasii. Se orneaza cu parmezan fulgi si 3 fileuri de ansoa.

Puteti citi mai multe articole si retete in revista Felicia sau in sectiunea Gastronomie de pe site.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    O reteta cu adevarat delicioasa !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    O reteta cu adevarat delicioasa !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    O reteta cu adevarat delicioasa !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    O reteta cu adevarat delicioasa !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Bun acest articol.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    Bun, bun, bun.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Salata lui Jamie Olivier este cea mai buna. Ia lecţii de gătit de la bucătarul - vedetă Jamie Oliver Reţete delicioase, trucuri pentru a da savoare mâncărurilor ori secretele cultivării legumelor în propria grădină, pentru a te asigura că ai ingrediente proaspete şi sănătoase pentru fiecare masă, pe toate ni le dezvăluie Jamie Oliver în noua sa carte, “Acasă la Jamie” (foto dreapta), publicată recent la Editura Curtea Veche. Îţi dezvăluim azi două reţete ale faimosul bucătar britanic: cea de salată Caesar şi cea de ketchup de casă.

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

    O salata delicioasa.Imi place foarte mult si este foarte usor de preparat.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

    Delicioasa si la indemana oricui, mai ales dupa o petrecere sau dupa sarbatori.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

    Imi place foarte mult aceasta salata indiferent de reteta...

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

    Reteta este ok, se poate prepara usor si cred ca este comestibila, chiar daca este o salata care la origini a fost facuta din resturi.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Am si eu in retetele mele o salata Cesar cu pui, dar putin diferita.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Din ce am citi eu se spune ca, sunt mai multe variante. Dar potrivit unui articol din New York Times e foarte posibil ca primul loc in care cineva a facut salata Caesar sa fi fost Tijuana, Mexic. Mai precis, Caesar’s Restaurant. Wikipedia confirma povestea. Restaurantul exista si astazi si, desigur, inca serveste ‘Caesar’s Salad’. Cum a aparut pe lume celebrul fel de mancare? Ca multe alte inventii, printr-o intamplare. In 1924, Caesar Cardini, un tip venit din Italia care avea un restaurant la San Diego si unul la Tijuana (pentru a fenta prohibitia), s-a trezit ca a ramas cam fara mancare, desi in crasma venisera cativa prieteni infometati. Asa ca a pus la bataie ce-i mai ramasese, intr-un amestec care avea sa devina celebru: salata verde, usturoi, bucatele de paine, plus inca niste chestii. Reteta originala include galbenusuri crude, dar multe restaurante prepara Salata Caesar fara oua.