Salata lui Caesar cu pui!

Aceasta salata isi are originile in Mexic, unde un bucatar de origine italiana, Caesar Cardini, pus in situaţia de a pregati in graba ceva pentru un party neanunţat, a amestecat tot ce avea prin frigider, salvand astfel situaţia si mulţumind invitaţii. 20 de ani mai tarziu, pe la 1940, reţeta a fost preluata de un restaurant din Los Angeles, care a adaugat la preparatul original si pieptul de pui.

Salata lui Caesar cu pui!

 

Va prezentam in continuare reteta de ,,salata Caesar cu pui":

 

Ingrediente:

1 salata iceberg

200 g piept de pui dezosat

2 oua

50 g parmezan

50 g crutoane

3-4 fileuri de ansoa

1 lingura ulei de masline

1 lingura mustar

2 caţei de usturoi

10 ml suc de lamaie

5 ml sos worchestershire

sare si piper

 

Mod de preparare:

Se prepara intai sosul. Se ia un file de ansoa si se zdrobeste, amestecandu-se apoi cu uleiul de masline, un galbenus de ou crud, sucul de lamaie si mustarul pana devin o pasta densa, galbuie. Se adauga cateva picaturi de sos worchestershire, usturoiul dat pe razatoare, sarea si piperul.

Se pune pieptul de pui pe gratar si un ou la fiert. Salata se rupe bucaţi si, intr-un bol, se amesteca cu sosul atat cat sa ramana pe frunze. Se adauga crutoanele, oul fiert taiat felii si pieptul de pui taiat fasii. Se orneaza cu parmezan fulgi si 3 fileuri de ansoa.

Puteti citi mai multe articole si retete in revista Felicia sau in sectiunea Gastronomie de pe site.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure