Salata lui Caesar cu pui!

Aceasta salata isi are originile in Mexic, unde un bucatar de origine italiana, Caesar Cardini, pus in situaţia de a pregati in graba ceva pentru un party neanunţat, a amestecat tot ce avea prin frigider, salvand astfel situaţia si mulţumind invitaţii. 20 de ani mai tarziu, pe la 1940, reţeta a fost preluata de un restaurant din Los Angeles, care a adaugat la preparatul original si pieptul de pui.

Salata lui Caesar cu pui!

 

Va prezentam in continuare reteta de ,,salata Caesar cu pui":

 

Ingrediente:

1 salata iceberg

200 g piept de pui dezosat

2 oua

50 g parmezan

50 g crutoane

3-4 fileuri de ansoa

1 lingura ulei de masline

1 lingura mustar

2 caţei de usturoi

10 ml suc de lamaie

5 ml sos worchestershire

sare si piper

 

Mod de preparare:

Se prepara intai sosul. Se ia un file de ansoa si se zdrobeste, amestecandu-se apoi cu uleiul de masline, un galbenus de ou crud, sucul de lamaie si mustarul pana devin o pasta densa, galbuie. Se adauga cateva picaturi de sos worchestershire, usturoiul dat pe razatoare, sarea si piperul.

Se pune pieptul de pui pe gratar si un ou la fiert. Salata se rupe bucaţi si, intr-un bol, se amesteca cu sosul atat cat sa ramana pe frunze. Se adauga crutoanele, oul fiert taiat felii si pieptul de pui taiat fasii. Se orneaza cu parmezan fulgi si 3 fileuri de ansoa.

Puteti citi mai multe articole si retete in revista Felicia sau in sectiunea Gastronomie de pe site.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise