Aceasta salata isi are originile in Mexic, unde un bucatar de origine italiana, Caesar Cardini, pus in situaţia de a pregati in graba ceva pentru un party neanunţat, a amestecat tot ce avea prin frigider, salvand astfel situaţia si mulţumind invitaţii. 20 de ani mai tarziu, pe la 1940, reţeta a fost preluata de un restaurant din Los Angeles, care a adaugat la preparatul original si pieptul de pui.
Va prezentam in continuare reteta de ,,salata Caesar cu pui":
Ingrediente:
1 salata iceberg
200 g piept de pui dezosat
2 oua
50 g parmezan
50 g crutoane
3-4 fileuri de ansoa
1 lingura ulei de masline
1 lingura mustar
2 caţei de usturoi
10 ml suc de lamaie
5 ml sos worchestershire
sare si piper
Mod de preparare:
Se prepara intai sosul. Se ia un file de ansoa si se zdrobeste, amestecandu-se apoi cu uleiul de masline, un galbenus de ou crud, sucul de lamaie si mustarul pana devin o pasta densa, galbuie. Se adauga cateva picaturi de sos worchestershire, usturoiul dat pe razatoare, sarea si piperul.
Se pune pieptul de pui pe gratar si un ou la fiert. Salata se rupe bucaţi si, intr-un bol, se amesteca cu sosul atat cat sa ramana pe frunze. Se adauga crutoanele, oul fiert taiat felii si pieptul de pui taiat fasii. Se orneaza cu parmezan fulgi si 3 fileuri de ansoa.
Puteti citi mai multe articole si retete in revista Felicia sau in sectiunea Gastronomie de pe site.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii