Merele sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Nu degeaba exista zicala: "Un mar pe zi, te scapa de doctorii."

Cu siguranta, unii exagereaza atunci cand spun ca merele pot inlocui unele tratamente medicamentoase, insa nu este de neglijat efectul extrem de benefic pe care-l au aceste fructe asupra sanatatii noastre.

Mai multe studii stiintifice realizate pe aceste fructe au avut concluzii de-a dreptul incredibile.

De exemplu, se pare ca merele ne pot proteja de diverse tipuri de cancer. Totodata, se recomanda consumul de mere in cazul persoanelor care au fost expuse radiatiilor intense, deoarece pectina pe care o contin are proprietatea de a elimina radioizotopii cancerigeni.
 
Tot pectina din mere este cea care ne tine departe de infectiile cu stafilococ, avand rolul de a inhiba sinteza enterotoxinelor de tip stafilococ A si B. 

Merele sunt bogate in substantele nutritive antioxidante, care ajuta la reducerea colesterolului, previn aparitia bolilor cardiovasculare si incetinesc dezvoltarea cancerului de colon si ficat. In acelasi timp, tot aceste substante reduc la jumatate riscul de cancer la plamani.
 
In cazul in care aveti copii care sufera de diaree, un tratament eficient este o combinatie de mere si ceai de musetel, acesta scurtand episoadele de diaree acuta.

De asemenea, studiile au aratat ca procianidinele continute de mere reduc inflamatiile de la nivelul intestinelor

Polifenolii din mere sunt alte substante benefice pentru copii care tocmai au fost vaccinati, deoarece acestea pot reduce efectele secundare ale vaccinurilor, in aceasta situatie functionand intr-un mod similar cu laptele matern.

Merele sunt bune si pentru afectiuni mai superficiale, cum ar fi caderea parului. Vitamina B2, o procianidina care se gaseste din belsug in mere, are calitatea de a stimula cresterea parului. 

Studiile realizate de cercetatorii francezi au ajuns la concluzia ca merele protejeaza femeile trecute de menopauza de pericolul osteoporozei, iar substantele continute de mere intaresc oasele si le cresc densitatea. De asemenea, consumul de mere ajuta la intarirea arterelor si previn formarea placilor in artere.

Cand mai tineti un mar in mana, ganditi-va ca acesta nu contin grasimi, colesterol sau sodiu, ci doar fibre, apa, potasiu, magneziu, fosfor si fier si multe vitamine precum: A, B1, B2, C. 

Pentru ca procentul de fibre dintr-un mar este mai mare decat cel al cerealelor, este recomandat sa incepeti dimineata cu un mar in loc de un bol de fulgi cu lapte. 

Consumul de mere mai este indicat si in caz de ulcer gastric, diabet, insomnie, astenie, diete, convalescenta, anemie, migrene, eruptii cutanate, acnee sau pentru cicatrizarea ranilor.
 
Sursa foto: listabuzz.com
Sursa articol: greenmedinfo.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto