Secretele merelor - cele mai puternice superalimente

Merele sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Nu degeaba exista zicala: Un mar pe zi, te scapa de doctorii. Cu siguranta, unii exagereaza atunci cand spun ca merele pot inlocui unele tratamente medicamentoase, insa nu este de neglijat efectul extrem de benefic pe care-l au aceste fructe asupra sanatatii noastre. Mai multe studii stiintifice realizate pe aceste fructe au avut concluzii de-a dreptul incredibile.

Secretele merelor - cele mai puternice superalimente
De exemplu, se pare ca merele ne pot proteja de diverse tipuri de cancer. Totodata, se recomanda consumul de mere in cazul persoanelor care au fost expuse radiatiilor intense, deoarece pectina pe care o contin are proprietatea de a elimina radioizotopii cancerigeni.

Tot pectina din mere este cea care ne tine departe de infectiile cu stafilococ, avand rolul de a inhiba sinteza enterotoxinelor de tip stafilococ A si B.

Merele sunt bogate in substantele nutritive antioxidante, care ajuta la reducerea colesterolului, previn aparitia bolilor cardiovasculare si incetinesc dezvoltarea cancerului de colon si ficat. In acelasi timp, tot aceste substante reduc la jumatate riscul de cancer la plamani.

In cazul in care aveti copii care sufera de diaree, un tratament eficient este o combinatie de mere si ceai de musetel, acesta scurtand episoadele de diaree acuta.

De asemenea, studiile au aratat ca procianidinele continute de mere reduc inflamatiile de la nivelul intestinelor.

Polifenolii din mere sunt alte substante benefice pentru copii care tocmai au fost vaccinati, deoarece acestea pot reduce efectele secundare ale vaccinurilor, in aceasta situatie functionand intr-un mod similar cu laptele matern.

Merele sunt bune si pentru afectiuni mai superficiale, cum ar fi caderea parului. Vitamina B2, o procianidina care se gaseste din belsug in mere, are calitatea de a stimula cresterea parului.

Studiile realizate de cercetatorii francezi au ajuns la concluzia ca merele protejeaza femeile trecute de menopauza de pericolul osteoporozei, iar substantele continute de mere intaresc oasele si le cresc densitatea. De asemenea, consumul de mere ajuta la intarirea arterelor si previn formarea placilor in artere.

Cand mai tineti un mar in mana, ganditi-va ca acesta nu contin grasimi, colesterol sau sodiu, ci doar fibre, apa, potasiu, magneziu, fosfor si fier si multe vitamine precum: A, B1, B2, C.

Pentru ca procentul de fibre dintr-un mar este mai mare decat cel al cerealelor, este recomandat sa incepeti dimineata cu un mar in loc de un bol de fulgi cu lapte.

Consumul de mere mai este indicat si in caz de ulcer gastric, diabet, insomnie, astenie, diete, convalescenta, anemie, migrene, eruptii cutanate, acnee sau pentru cicatrizarea ranilor.

Sursa foto: listabuzz.com

Sursa articol: greenmedinfo.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise