Cum alegem legumele pentru salate

Vara ne tenteaza cu tot felul de legume si e bine sa profitam de acest sezon pentru a ne “face plinul” cu substante nutritive. Dar, de asemenea, trebuie sa fim atenti atunci cand cumparam legume din piata sau supermarket, pentru a le alege pe cele mai proaspete si savuroase. Iata cateva sfaturi pentru a alege doar cele mai bune legume:

Cum alegem legumele pentru salate

Rosii:

Un truc pentru alegerea rosiilor e sa mirositi capatul cu codita al rosiei – cu cat aroma de rosie e mai puternica, cu atat gustul va fi mai bun. In general, e bine sa alegeti rosiile rotunde si pline, care par grele, pentru ca acestea sunt mai zemoase si carnoase. Nu alegeti niciodata rosiile cu lovituri sau zgarieturi, pentru ca riscati sa se deterioreze foarte repede si sa le strice si pe altele din acelasi bol sau plasa.

Broccoli:

Buchetul broccoli-ului trebuie sa fie foarte strans, tare si compact. Tulpina broccoli-ului trebuie sa nu fie foarte groasa, acesta fiind un semn de batranete. Nu alegeti niciodata broccoli ingalbenit pe alocuri, ci doar broccoli foarte verde.

Avocado:

Ca sa alegeti un avocado copt, uitati-va dupa pete – avocado-urile care sunt nepatate si cele care atarna mai greu sunt mai coapte si mai bune. Daca totusi ati nimerit un avocado crud, ii puteti grabi coacerea tinandu-l intr-o punga de hartie, la temperatura camerei, 2-4 zile.

Vinete:

E bine sa te feresti de vinetele prea moi si de cele care par lovite pe alocuri. De asemenea, e posibil ca amareala cojii de vanata sa te supere, asa ca poti elimina atunci cand gatesti. E bine sa tii minte si ca, odata ce ai taiat o vanata, pulpa expusa la aer se poate intuneca rapid la culoare. Pentru a prefveni acest lucru poti turna peste ea putin suc de lamaie.

Sparanghel:

Firul sparanghelului trebuie sa fie tare si fin la atingere, iar varful, compact. Grosimea firului de sparanghel e un alt criteriu de alegere – in general, sparanghelul cu fir mai subtire are un gust mai “tanar”, de verdeata, iar cel cu un fir mai gros, un gust mai suculent, mai zemos.

Salata verde:

Evitati salatele cu varfuri decolorate si alegeti-le pe cele cu frunze curate si mai “crocante”.

Castravetii:

Coaja castravetilor e bine sa fie verde inchis sau mediu. Evitati castravetii cu coaja galbuie, pentru ca vor fi mai cruzi.

Legumele sunt ideale pentru salate, iar vara este sezonul salatelor de orice fel. Special pentru cei care s-au saturat ca salata sa aiba acelasi gust iar si iar exista acum noul Knorr Salad Dressing. Usor de preparat prin adaugarea de apa si ulei, noile amestecuri pentru salate imbraca orice fel de legume intr-un gust savuros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise