Pe langa faptul ca poate fi facuta in infinite combinatii, avantajul cel mai mare al salatei e ca e foarte sanatoasa. Asa ca e bine sa stim care sunt cele mai sanatoase legume pe care le putem adauga intr-o salata, pentru a le folosi cat mai des.
SPANACUL
– contine luteina, care ajuta la mentinerea aspectului tanar al corpului si lupta impotriva orbirii in randul batranilor. O ceasca de spanac are 7 calorii, 0 grasimi si 1 gram de fibra. Puteti folosi spanacul in salate fiert sau chiar crud. Frunzele sale sunt foarte gustoase.

BROCCOLI – e foarte bogat in vitamina C si beta-caroten. O ceasca de broccoli are 25 de calorii, 0 grasimi si 3 grame de fibra. Trebuie sa ai grija sa nu firebi prea mult timp broccoli, pentru ca isi va pierde din proprietati. Broccoli merge foarte bine in salate cu dressing mai cremos si plin de gust.

USTUROIUL – componentele ce ii dau usturoiului aroma puternica lupta si impotriva colesterolului si scad tensiunea arteriala. Un catel de suturoi are 4 calorii, 0 grasimi si 0 fibre. Poti adauga usturoi crud in salate sau, daca faci salate cu piept de pui, il poti adauga in tigaie inainte sa prajesti puiul, pentru a ii da o aroma mai buna.

ANGHINARE – contin fibre ce lupta impotriva colesterolului. O anghinare de marime medie are 60 de calorii, 0 grasimi si 7 grame de fibre.

ROSIILE – contin licopen, o substanta care lupta impotriva colesterolului si, astfel, reduce riscul de atac de cord. Poti adauga rosii la o salata greceasca, alaturi de branza feta si castraveti. Nu uita de dressing! Iti recomandam Knorr Salad Dressing Grecesc.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    zana b., 08 iunie 2009

    Da, uneori in salata de rosii eu adaug si un catel de usturoi tocat fin, si e f. savuroasa.

  • Fara foto

    Crystyna C., 05 iunie 2009

    Rosiile nu-mi lipsesc din nici o salata. Imi plac foarte mult.

  • Fara foto

    burdulea maria elena, 30 mai 2009

    Mie imi place spanacul crud in salate mai mult decat fiert si nu pierde nimic din proprietati.

  • Fara foto

    valentina ionita, 19 mai 2009

    Foarte interesant acest articol.