Trei salate faimoase si cum se prepara ele

Intr-o salata se poate pune orice - dupa gust, dupa ce avem in frigider, dupa pofta... Totusi, exista cateva retete consacrate de salate care se fac dupa instructiuni vechi de zeci de ani si care inca mai sunt in voga. Iata cum pregatim trei dintre cele mai faimoase salate din lume:

Trei salate faimoase si cum se prepara ele

Salata Caprese e un tip de salata din regiunea italiana Campania. Salata se prepara din felii de mozzarella, rosii si busuioc, asezate una langa cealalta. Se condimenteaza cu sare, piper si ulei de masline. Unele versiuni mai contin si usturoi taiat marunt, patrunjel si diverse dressinguri. Iata cum se pregateste:

Ingrediente:

3 rosii coapte, dar tari, 2 bulgari de mozzarella, foi de busuioc sau oregano, sare, ulei de masline, salata verde

Mod de preparare:

Se taie rosiile si se aseaza pe o farfurie sau pe un fund de lemn cu 2-3 foi de salata verde - pe fiecare felie de rosie se aseaza o felie de mozzarella, o foaie de busuioc sau oregano, sare si ulei de masline. Pofta buna!

Salata Coleslaw e o salata care e preparata, in principal, din varza taiata fin si, in unele variante, morcovi. De asemenea, unele retete de coleslaw contin si alte ingrediente, precum varza rosie, branza, ananas sau mar. De obicei e servita cu un dressing simplu, din ulei, otet si ierburi, dar in America se serveste de obicei cu maioneza sau chiar mustar. Iata cum se pregateste:

Ingrediente:

300g varza alba, 150g morcovi, 2 tulpini de telina, 6 linguri otet, 1 lingura faina, 6 linguri apa,1 lingurita mustar, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 6 lingura smantana, 20 g unt sau smantana.

Mod de preparare:

Varza, morcovii si telina se dau pe razatoare. Apa, otetul, faina, zaharul, sarea si mustarul se fierb, se adauga smantana si untul si se mesteca bine pana la omogenizare. Acest sos se amesteca cu legumele, se pune in salatiera si se serveste.

Salata Waldorf se prepara din mar dat pe razatoare, telina, alune de padure, struguri si maioneza. Salata a fost inventata in anul 1893 chiar la Hotelul Waldorf din New York City. Iata cum se prepara:

Ingrediente:

3 mere verzi, 4 fire de telina americana, 1 cutie compot ananas, 150 gr. nuci

Mod de preparare:

Merele se decojesc si se taie in cubulete. Se pun peste ele lamaie, sa nu se innegreasca. Telina se taie in straifuri de aprox. 1 cm. Ananasul se scoate din cutie fara sirop si se adauga la mere, telina si nuci (optional nucile se pot taia). Se face maioneza la care se adauga o lingura de smantana si o lingura de apa. Maioneza se toarna peste ingrediente si se potriveste de piper.

Si cum ziceam si la inceput salata se poate face cu orice. Luati legumele si dati-le in fiecare zi un alt gust. Pentru aceasta va recomandam sa incercati noul Knorr Salad Dressing. Usor de preparat prin adaugarea de apa si ulei, noile amestecuri pentru salate imbraca orice fel de legume intr-un gust savuros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor