Intr-o salata se poate pune orice - dupa gust, dupa ce avem in frigider, dupa pofta... Totusi, exista cateva retete consacrate de salate care se fac dupa instructiuni vechi de zeci de ani si care inca mai sunt in voga. Iata cum pregatim trei dintre cele mai faimoase salate din lume:
Salata Caprese e un tip de salata din regiunea italiana Campania. Salata se prepara din felii de mozzarella, rosii si busuioc, asezate una langa cealalta. Se condimenteaza cu sare, piper si ulei de masline. Unele versiuni mai contin si usturoi taiat marunt, patrunjel si diverse dressinguri. Iata cum se pregateste:

Ingrediente:
3 rosii coapte, dar tari, 2 bulgari de mozzarella, foi de busuioc sau oregano, sare, ulei de masline, salata verde

Mod de preparare:
Se taie rosiile si se aseaza pe o farfurie sau pe un fund de lemn cu 2-3 foi de salata verde - pe fiecare felie de rosie se aseaza o felie de mozzarella, o foaie de busuioc sau oregano, sare si ulei de masline. Pofta buna!


Salata Coleslaw e o salata care e preparata, in principal, din varza taiata fin si, in unele variante, morcovi. De asemenea, unele retete de coleslaw contin si alte ingrediente, precum varza rosie, branza, ananas sau mar. De obicei e servita cu un dressing simplu, din ulei, otet si ierburi, dar in America se serveste de obicei cu maioneza sau chiar mustar. Iata cum se pregateste:

Ingrediente:
300g varza alba, 150g morcovi, 2 tulpini de telina, 6 linguri otet, 1 lingura faina, 6 linguri apa,1 lingurita mustar, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 6 lingura smantana, 20 g unt sau smantana.

Mod de preparare:

Varza, morcovii si telina se dau pe razatoare. Apa, otetul, faina, zaharul, sarea si mustarul se fierb, se adauga smantana si untul si se mesteca bine pana la omogenizare. Acest sos se amesteca cu legumele, se pune in salatiera si se serveste.

Salata Waldorf se prepara din mar dat pe razatoare, telina, alune de padure, struguri si maioneza. Salata a fost inventata in anul 1893 chiar la Hotelul Waldorf din New York City. Iata cum se prepara:

Ingrediente:
3 mere verzi, 4 fire de telina americana, 1 cutie compot ananas, 150 gr. nuci

Mod de preparare:

Merele se decojesc si se taie in cubulete. Se pun peste ele lamaie, sa nu se innegreasca. Telina se taie in straifuri de aprox. 1 cm. Ananasul se scoate din cutie fara sirop si se adauga la mere, telina si nuci (optional nucile se pot taia). Se face maioneza la care se adauga o lingura de smantana si o lingura de apa. Maioneza se toarna peste ingrediente si se potriveste de piper.

Si cum ziceam si la inceput salata se poate face cu orice. Luati legumele si dati-le in fiecare zi un alt gust. Pentru aceasta va recomandam sa incercati noul Knorr Salad Dressing. Usor de preparat prin adaugarea de apa si ulei, noile amestecuri pentru salate imbraca orice fel de legume intr-un gust savuros.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    lola, 17 iunie 2009

    Niciodata nu gasesti retete usoare cand cauti pe net retete !!!!!!!!!!!!!!!! Am incercat o salata dintre acestea de sus si a fost bun dar a fost greu de preparat........

  • Fara foto

    codruta solovastru, 20 mai 2009

    Super buna!

  • Fara foto

    Constantin, 19 mai 2009

    Imi plac f mult salatele. Cu exceptia celor facute cu ingredinte dubioase. Sare ( in exces, si toate au :( ), E-uri, etc, stiti voi...)

  • Fara foto

    CELY, 18 mai 2009

    Super! E sezonul salatelor.

  • Fara foto

    valentina ionita, 16 mai 2009

    Foarte gustoasa ...

  • Fara foto

    Cristina, 16 mai 2009

    Super retetele si mie imi plac salatele

  • Fara foto

    CARMEN DIACONESCU, 15 mai 2009

    Acest articol este foarte interesant,eu sunt adepta salatelor,fara paine si fara garnitura.Sambata si duminica se poate o friptura de pui sau un peste la cuptor plus salate,dar 5 zile pe saptamana o tinem pe salate si o sa fim sanatosi si usori ca fulgul.

  • Fara foto

    vera, 15 mai 2009

    Caprese,folosita in italia ca antipast,felul 1;2;samd... se gaseste pe masa oricarui italian si tine locul oricarui fel de mincare,mie-mi place la nebunie!!