Trucuri simple pentru o salata mai gustoasa

Pentru ca salata a depasit perioada in care era o completare a cartofilor prajiti si a fripturii si pentru ca este o reteta de vaza pentru diete, va oferim cateva sfaturi pentru a va bucura pe deplin de o salata sanatoasa si gustoasa:

Trucuri simple pentru o salata mai gustoasa

Spalati fiecare ingredient separat si cautati sa le treceti de doua ori prin jetul de apa.

Apa ramasa de la clatire este inamicul dressing-ului asa ca incercati sa scurgeti cat mai bine ingredientele.

Nu tocati niciodata mararul, busuiocul sau leusteanul. Puteti sa-l rupeti de pe tulpina si daca vi se pare prea mare, rupteti-l cu mana. Acest lucru este valabil pentru mai toate frunzele ce se adauga la salate.

Folositi pentru dressing-uri otet de calitate din vin sau din mar calitativ altfel gustul pregnant al otetului va acoperi aromele salatei.

Cautati sa inlocuiti otetul cu zeama de lamaie. Nu uitati sa scoateti samburii de lamaie.

Taiati cat mai marunt ceapa. Aceasta are un gust puternic si poate acoperi gustul salatei devenind pregnant daca este in bucati mari. 

Pregatiti salata doar inainte de masa, cu cat este mai proaspata cu atat va veti bucura de mai multe vitamine si minerale.

Atunci cand pregatiti salata, aveti grija ca ingredientele sa aiba temperatura camerei.

Fiti darnici cu uleiul (calitativ) si retinuti cu otetul. Este cel mai bine ca o parte de otet sa fie dublata de doua parti de ulei.

Lasati-va imaginatia sa creeze retete noi de salata. Nu ramaneti in tiparul retetei, adaugati ingredientele care vi se par potrivite si care va plac. Acest lucru va va face sa va bucurati cat mai mult de salata preparata.

Si inca un truc: special pentru cei care s-au saturat ca salata sa aiba acelasi gust iar si iar exista acum noul Knorr Salad Dressing. Usor de preparat prin adaugarea de apa si ulei, noile amestecuri pentru salate imbraca orice fel de legume intr-un gust savuros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise