Salata Coleslaw este una dintre cele mai apreciate salate de crudități. Motivul? Este sănătoasă, este foarte gustoasă și se prepară extrem de rapid, din doar câteva ingrediente. Iată cum s-o pregătești ca la fast food! Nimeni n-o să-și dea seama!
 
Ustensile de care ai nevoie

Pentru prepararea ca la carte a unei salate coleslaw nu ai nevoie de ustensile speciale, deoarece te poți ajuta de ceea ce ai deja în casă. Însă, ideal ar fi să dispui de o răzătoare multifuncțională - de exemplu, noi am găsit pe acest site un model care te-ar ajuta să pregătești salata ca la restaurant - un robot de bucătărie care să fie dotat cu funcția de tocare, două cuțite - unul mare, subțire și fin și unul mic, ușor de manevrat -  și un tocător din lemn.
 
Ingrediente pentru 8-10 porții

Pentru a pregăti o salată coleslaw vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
  • 3 morcovi de dimensiuni medii, dați prin răzătoare;
  • 1 varză mică, verde;
  • 1/2 varză mică, roșie;
  • 1 ceapă;
  • 1/2 ceașcă de maioneză light;
  • ⅓ ceașcă de zahăr;
  • ¼ ceașcă de lapte;
  • ¼ ceașcă lapte bătut cu un conținut scăzut de grăsime;
  • 2  lingurițe de zeamă de lămâie;
  • 1 linguriță jumătate de oțet alb;
  • ½ linguriță sare;
  • un praf de piper.
 
Mod de preparare

Morcovii se dau prin răzătoarea setata la o grosime de tăiere medie sau se pun în robotul de bucătărie setat pe funcția tocare mărime medie. Se mixează scurt, de câteva ori, iar apoi se adaugă două lingurițe de ceapă tocată. Mixează încă de două ori, scurt. Apoi, adaugă varza tocată în prealabil și mixează până când toate ingredientele ajung la aceeași mărime și au aceeași textură. Bineînțeles, poți tăia cu cuțitul ingredientele sau le poți da prin răzătoare. Transferă legumele într-un bol mare. Apoi, te poți ocupa de prepararea dressingului. Amestecă maioneza, zahărul, laptele, laptele bătut, zeama de lămâie, oțetul sarea și piperul într-un  blender și mixează bine. Apoi, toarnă compoziția peste legumele tocate, amestecă până la omogenizare și dă recipientul la rece, la frigider, pentru cel puțin patru ore. Poți lăsa salata chiar peste noapte, în așa fel încât varza să se marineze bine.
 
Trucuri pentru o salată Coleslaw ca la fast food
 
Cum se taie varza

Specialiștii în gastronomie de la theheritagecook.com explică pe larg cum să tai varza ca un chef adevărat. Astfel, înainte de a o tăia fâșii subțiri, înlătură frunzele de la suprafață care sunt murdare, rupte, veștejite, pătate sau lovite. Taie căpățâna de varză  în două jumătăți prin mijlocul cotorului. Îndepărtează cu un cuțit cotorul. Așază pe un tocător din lemn sau pe masa de lucru varza și tai-o fideluță chiar pe lângă degetele tale.

Cum se îndepărtează cotorul

Varza se taie pe jumătate, prin mijlocul cotorului. Apoi, cu un cuțit de dimensiuni mici, pe care îl poți manevra ușor, se crestează varza pe lângă cotoare în formă de V.
 
Sursa foto: Pixabay

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto