Aerul de primavara si temperaturile ridicate isi fac simtita prezenta din ce in ce mai mult. Odata cu venirea lor si organismul are nevoie de o cura de detoxifiere. 
 

Daca socotim ca ne dorim sa mai scapam si de kilogramele in plus acumulate pe timpul iernii, alimentatia trebuie sa fie una pe masura. 

Toti stim ca este bine sa avem 5 mese pe zi: 3 principale si 2 gustari. In aceste mese un rol important il au fructele si legumele. Explozia de verdeturi si legume din aceasta perioada nu are cum sa nu iti deschida apetitul pentru mancaruri usoare. Si ce poate fi mai gustos si mai sanatos decat o salata?! Salatele reprezinta cea mai buna alegere pentru aceste zile calduroase, cel mai simplu fel de mancare pe care il poti prepara oriunde si pe care il poti savura in orice  moment. In afara faptului ca nu contin foarte multe calorii, mancand salate organismul tau se va bucura de proprietatile nutritive ale unor substante  precum vitamina C, E, beta caroten.

Gustos. ro iti propune 7 salate delicioase pe care le poti prepara rapid si care pot inlocui cu usurinta mesele copioase pe parcursul unei saptamani.


Salata de spanac


Ingrediente
250 gr spanac
1 ceapa rosie taiata subtire
2 ciuperci mari albe taiate felii
½ lingurita de mustar
1 lingurita zahar
8 bucati de bacon felii groase tocate
piper negru macinat
otet din vin rosu
sare


Mod de preparare

Frunzele de spanac se spala bine, se indeparteaza cozile si nervurile si se lasa la scurs, dupa care se pun intr-un castron mare. Baconul se prajeste intr-o tigaie, apoi se pune pe un servet de hartie pentru a-si lasa grasimea. Din uleiul ramas, se toarna 3 linguri intr-o cescuta care se incalzeste intr-o cratita mica la foc mediu si se adauga mustarul, zaharul, otetul, sarea si piperul. Peste spanacul din castron se taie ceapa, ciupercile, se toarna dressingul obtinut si baconul. Se amesteca bine si salata de spanac este gata! 


Salata de ridichi

Ingrediente
2 ridichi
3 oua fierte tari
ulei de masline
otet
sare
piper


Mod de preparare
Ridichiile se dau pe razatoare, se amesteca cu sare si raman asa pana isi lasa sucul. Ouale, fierte tari, se taie felii subtiri si se amesteca cu ridichile. Se asezoneaza cu ulei si cu otet dupa gust.


Salata de leurda cu rosii si branza

Ingrediente
12 frunze de leurda, spalate bine si taiate fasiute
cateva rosii mici taiate jumatati
100 gr branza telemea de capra sau de oaie 
1 lingurita mustar iute
1 lingurita zahar
1 1/2 lingura de suc de lamaie
4 linguri ulei de masline
sare
piper 


Mod de preparare
Se spala leurda si rosiile, se taie, se pun intr-un castron si se adauga branza taiata bucatele. Intr-un castronel se prepara sosul adaugand mustarul, sucul de lamaie, sarea, piperul, zaharul si uleiul. Peste mixtura de leurda se toarna sosul si se amesteca bine. Se serveste simpla sau cu paine, dupa preferinte.


Salata de cruditati


Ingrediente
1 capatana de telina
2 morcovi de marime medie
1 mar
zeama de la ½  lamaie
sare 
piper


Mod de preparare
Toate ingredientele se spala, se curata si se dau pe razatoare, dupa care se amesteca. Se adauga sare si piper dupa gust. Nimic mai simplu! Optional se adauga zeama  de la o jumatate de lamaie.


Salata de cartofi noi


Ingrediente
500 gr cartofi noi (cat mai mici)
5 linguri de smantana 
1 lingurita marar
1 legatura patrunjel
1 catel usturoi 
2 lingurite mustar 
1 ceapa verde (doar cozile tocate)
150 gr sunca afumata taiata cubulete 
sare 
piper


Mod de preparare
Cartofii noi se spala bine, se inlatura coaja cu o perie, se taie in doua sau in patru in functie de marime si se pun la fiert cu apa si sare. Dupa ce fierb, se strecoara si se lasa la racit. Intr-un bol se prepara dressingul din smantana, mustar, patrunjel tocat, marar, usturoi pisat, sare si piper. Acesta se toarna peste cartofi, apoi amestecul se pune la rece. Se taie ceapa verde rondele, iar sunculita se prajeste pana devine crocanta. Dupa racire se adauga peste amestecul de cartofi si dressing. Salata poate fi servita!


Salata verde


Ingrediente
1 salata verde
otet/zeama de lamaie
sare
piper


Mod de preparare
 
Frunzele de salata se curata, se spala, iar apoi se taie fasii. Se adauga sare, piper si otet dupa gust. In cazul in care otetul nu este pe placul tau, alege zeama de lamaie.


Salata greceasca


Ingrediente
3 rosii
2 castraveti
1 ceapa
200 gr branza feta
2, 3 linguri ulei de masline
10 masline negre
oregano
sare
piper


Mod de preparare
 
Se spala rosiile si se taie in patru. Castravetii se spala si se curata de coaja, apoi se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie rondele. Ingredientele mentionate, amestecate intr-un bol se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se adauga branza feta taiata cubulete si maslinele fara samburi. Se toarna uleiul de masline, apoi se presara oregano.

Pofta buna!

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Aurelia Boncut, 13 martie 2015

    Toate salatele sint bune si sanatoase, le schimbam, nu mincam in fiecare zi aceas salata

  • Fara foto

    Rambu Mihai, 18 februarie 2015

    normal ca este bine sa mancam cei mai bun si sanatos

  • Fara foto

    Silicuta Tenie, 11 octombrie 2014

    adevarat. f.b.

  • Fara foto

    Mihaela Popa, 25 iunie 2014

    salata greceasca cea mai buna!!!!!!!!!

  • Floarea_Colceriu

    Floarea_Colceriu (Bucatar) , 12 aprilie 2013

    salata de cartofi noi mi se pare cea mai potrivita mie,am sa incerc,desi cred ca e foarte buna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Sanatate curata...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Foarte bune, sanatoase si delicioase, toate aceste retete de salate!

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Delicioase salatele!

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Delicioase salatele!

  • ANCA

    ANCA (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    foarte bune si in acelasi timp sanatoase

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    Foarte bune retetele!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    Super retetele,salata de cruditati e o bomba de vitamine mai ales in anotimpul rece !

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    Sanatoase si gustoase !!!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 mai 2012

    Minunate salate, o parte le cunosc - toate nimerite pentru vara care vine.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 mai 2012

    Minunate salate o parte le cunosc -toate nimerite pentru vara care vine.