Cum previi bolile de inima printr-o alimentatie sanatoasa

Stiai ca poti sa previi bolile de inima exclusiv prin alimentatie? Exista alimente care iti reduc riscul unui atac de cord cu pana la 50%. Sanatos.gustos.ro ti-a facut o lista de 5 alimente care reduc riscul bolilor de inima si cum le poti include in dieta ta.

Cum previi bolile de inima printr-o alimentatie sanatoasa

1. Pestele (scade riscul cu pana la 50%)

E recomandat sa mananci cel putin doua portii de peste pe saptamana. Studiile au relevat faptul ca si o singura portie de peste pe saptamana iti poate reduce riscul de atac de cord cu pana la 50%. Pestele poate fi preparat in foarte multe feluri: la cuptor, in salate, pasta de peste etc. Si e si foarte gustos!

2. Merele (scad riscul cu pana la 50%)

Daca bei un pahar de suc de mere pe zi sau daca mananci doua mere intregi pe zi, reduci nivelul de oxidare al colesterolului LDL si, astfel, previi bolile de inima. Merele pot fi consumate ca atare, in salate de fructe, placinte, prajituri sau poti prepara un suc delicios cu ajutorul unui blender.

3. Nucile (scad riscul cu pana la 45%)

Nucile contin un tip de grasime care coboara colesterolul si previne formarea cheagurilor de sange. De fapt, un studiu a relevat faptul ca consumul de nuci poate chiar scadea nivelul colesterolului cu 12%. Alunele pot inlocui cu succes gustarile dintre mese, le poti rontai la serviciu si chiar le poti adauga in salate de legume sau fructe.

4. Uleiul de masline. (pana la 40% risc mai redus)

Dintre toate tipurile de ulei, uleiul de masline contine cea mai mare cantitate (77%) de grasimi monosaturate, care coboara colesterolul de tip LDL fara sa-l afecteze pe cel HDL. Cand pregatesti salate sau cand gatesti mancaruri care necesita ulei, foloseste-l mereu pe cel de masline.

5. Legumele (scad riscul cu pana la 30%)

O portie de fasole pe zi poate reduce colesterolul cu pana la 10%. Fibrele pe care le contin sunt protectorul principal. De asemenea, fasolea contine compusi care pot reduce cheagurile de sange si imbunatatesc functionarea vaselor de sange. Poti pregati fasolea ca mancare sau o poti adauga in salate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise