Cum previi bolile de inima printr-o alimentatie sanatoasa

Stiai ca poti sa previi bolile de inima exclusiv prin alimentatie? Exista alimente care iti reduc riscul unui atac de cord cu pana la 50%. Sanatos.gustos.ro ti-a facut o lista de 5 alimente care reduc riscul bolilor de inima si cum le poti include in dieta ta.

Cum previi bolile de inima printr-o alimentatie sanatoasa

1. Pestele (scade riscul cu pana la 50%)

E recomandat sa mananci cel putin doua portii de peste pe saptamana. Studiile au relevat faptul ca si o singura portie de peste pe saptamana iti poate reduce riscul de atac de cord cu pana la 50%. Pestele poate fi preparat in foarte multe feluri: la cuptor, in salate, pasta de peste etc. Si e si foarte gustos!

2. Merele (scad riscul cu pana la 50%)

Daca bei un pahar de suc de mere pe zi sau daca mananci doua mere intregi pe zi, reduci nivelul de oxidare al colesterolului LDL si, astfel, previi bolile de inima. Merele pot fi consumate ca atare, in salate de fructe, placinte, prajituri sau poti prepara un suc delicios cu ajutorul unui blender.

3. Nucile (scad riscul cu pana la 45%)

Nucile contin un tip de grasime care coboara colesterolul si previne formarea cheagurilor de sange. De fapt, un studiu a relevat faptul ca consumul de nuci poate chiar scadea nivelul colesterolului cu 12%. Alunele pot inlocui cu succes gustarile dintre mese, le poti rontai la serviciu si chiar le poti adauga in salate de legume sau fructe.

4. Uleiul de masline. (pana la 40% risc mai redus)

Dintre toate tipurile de ulei, uleiul de masline contine cea mai mare cantitate (77%) de grasimi monosaturate, care coboara colesterolul de tip LDL fara sa-l afecteze pe cel HDL. Cand pregatesti salate sau cand gatesti mancaruri care necesita ulei, foloseste-l mereu pe cel de masline.

5. Legumele (scad riscul cu pana la 30%)

O portie de fasole pe zi poate reduce colesterolul cu pana la 10%. Fibrele pe care le contin sunt protectorul principal. De asemenea, fasolea contine compusi care pot reduce cheagurile de sange si imbunatatesc functionarea vaselor de sange. Poti pregati fasolea ca mancare sau o poti adauga in salate.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi