O lipsa de magneziu in organism poate sa duca la boli de inima, hipertensiune, diabet si osteoporoza. Inimile ce au deficiente de magneziu bat neregulat, arterele se ingroasa, se formeaza cheaguri de sange, creste tensiunea arteriala, insulina creste mai greu, iar zaharul din sange creste, oasele isi pierd din putere.
Multi oameni care au o lipsa de magneziu in organism sufera de tot felul de dureri, cum ar fi migrenele sau crampele musculare, si inrautatesc problema consumand mult calciu – care de, fapt, scoate magneziul din celule.
Doza zilnica recomandata de magneziu este de 320 de grame pentru femei si 400 de grame pentru barbati.
Iata zece proprietati esentiale ale magneziului:
1. Aritmie cardiaca. Deficienta de magneziu predispune oamenii la aritmii cardiace grave, chiar fatale.
2. Artere blocate. O cantitate mare de magneziu in sange iti scade sansele de a suferi boli ischemice de inima (artere blocate sau ingrosate) cu o treime. Alte studii au aratat ca lipsa de magneziu grabeste ingrosarea arterelor.
3. Hipertensiune. Cu cat ai mai mult magneziu in corp, cu atat vei avea mai mari sanse sa ai tensiunea scazute, vase de sange elastice si o inima de dimensiuni normale. Anumite suplimente cu magneziu pot ajuta la reglarea tensiunii.
4. Diabet. 80% din diabetici au cantitati mici de magneziu in organism. Studiile au sugerat ca un nivel scazut de magneziu iti mareste riscul de a suferi de diabet de tipul doi. Suplimentele cu magneziu pot imbunatati activitatea insulinei si scadea riscul de diabet si de complicatii. Unii specialisti recomanda diabeticilor sa ia 400 de miligrame de magneziu zilnic.
5. Oase puternice. Magneziul este la fel de vital precum calciul in prevenirea osteoporozei. E esential pentru un metabolism bun al oaselor.
6. Migrene. Jumatate dintre cei ce sufera de migrene sufera si de lipsa de magneziu, iar marirea cantitatii de magneziu poate scadea durata, intensitatea si frecventa migrenelor.
7. Un somn mai linistit. Multe studii au aratat ca lipsa de magneziu poate disturba activitatea electrica din creier, cauzand un somn agitat, cu treziri dese in timpul noptii.
8. O sarcina mai sigura. Un studiu realizat pe 10.000 de femei din 33 de tari a confirmat ca luarea de suplimente cu magneziu in timpul sarcinii scade riscul avortului spontan cu 50%.
9. Mai putina durere. Daca ai crampe musculare, poti lua intre 100 si 400 mg magneziu zilnic, pentru a scapa de durere.
10. Alte beneficii. Ingerarea de magneziu poate contraataca riscurile de atac de cord si de accident vascular care vin odata cu terapiile cu hormoni. De asemenea, magneziul lupta impotriva ejacularii precoce sau a simptomelor pre-menstruale.
Unde pot gasi magneziu?
Nuci si seminte:
seminte de dovleac
seminte de floarea-soarelui
migdale
alune
alune de padure
Legume:
tofu
fasole
linte
cartofi
spanac
Fructe:
avocado
banana
Peste si fructe de mare:
creveti
somon
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii