Dieta care previne cancerul la sân

Pâine neagră, legume, ulei de măsline, lactate şi fructe, asta conţine o dietă care poate preveni cancerul la sân, fiind şi o eficientă cură de slăbire.

Dieta care previne cancerul la sân

Pentru că milioane de femei mor anual din cauza cancerului la sân, mai multe studii au încercat să găsească un stil de viaţă ce poate preveni această boală, concentrându-se în special pe alimentaţie.

Până acum rezultatele au fost neconcludente, studiile contrazicându-se unul pe altul. Dacă într-o zi aflăm că vinul roşu previne cancerul la sân, peste o săptămână ni se spunea că alcoolul măreşte riscul.

Dr. Mary Flynn., nutriţionist cu 25 de ani experienţă a analizat toate aceste studii, a trecut rezultatele prin filtrul propriilor cunoştinţe, apoi a creat o dietă capabilă să prevină cancerul la sân şi să contribuie la vindecarea femeilor care au fost deja diagnosticate cu această boală.

Dieta anti cancer ajută şi la slăbit

Dieta doctorului american nu pretinde că ar fi un tratament şi nici o metodă atotputernică de a preveni boala. Desigur, dieta nu te ajută cu nimic dacă nu poţi renunţa la fumat. Iar la bolnavele de cancer, noua dietă nu înlocuieşte tratamentul prescris de oncolog.

Regimul se orientează în primul rând către scăderea în greutate pentru că obezitatea este cunoscută ca factor favorizant al cancerului la sân. Dar a slabi nu este totul pentru că depinde şi cum slăbeşti. Unele alimente au proprietăţi anticancer, pe când altele contribuie la apariţia bolii.

Dr. Mary Flynn susţine că dieta sa este bazată strict pe descoperirile ştiinţifice disponibile în acest moment, fară a lăsa nimic la voia întâmplării.

Surprinzator este că, faţă de alte diete anticancer, acest nou regim nu exclude grăsimile din alimentaţie, ba chiar încurajează consumul lor. Autoarea avertizează că dietele low-fat ar putea chiar să contribuie la apariţia cancerului de sân. Cel puţin aşa a arătat un studiu realizat pe nu mai puţin de 50.000 de femei.

În plus, planul dr. Flynn nu exclude nici alcoolul, pe care autoarea nu îl consideră foarte periculos, sau cel puţin nu aşa de periculos precum obezitatea. Deşi nu încurajează consumul excesiv de alcool, ea spune că vinul roşu este chiar indicat în această dietă datorită antioxidanţilor conţinuţi.

În ce constă dieta anti cancer

Nu trebuie să numeri calorii, ci doar să incluzi în alimentaţia ta anumite grupe de nutrienţi. Senzaţia de foame ar trebui să se regleze cu timpul aşa încât să consumi în jur de 1500 de calorii pe zi. Iată ce ar trebui să mănânci zilnic:

• 6-7 porţii de carbohidraţi. O porţie poate însemna o felie de pâine, 25 de grame de orez sau paste, 150 grame de cartofi. Pastele şi pâinea ar trebui să fie integrale. Refuză produsele de patiserie, dulciurile etc.

• Cel puţin patru porţii de legume crude pe zi. În mod ideal ar trebui să mănânci mai multe de atât.

• 4-5 porţii de grăsime. O porţie înseamnă o lingură cu ulei, două linguri cu nuci, alune, seminţe de floarea soarelui sau un sfert de avocado. Seminţele şi nucile sunt ideale în stare crudă, căci prin prăjire îşi pierd din proprietăţile nutritive. Uleiul se adaugă crud în salate. Sunt interzise prăjelile.

• 3 porţii de fructe. O porţie înseamnă un măr, patru caise, jumătate de banană, jumătate de kiwi sau trei prune. Ca şi legumele, fructele sunt ideale în stare crudă.

• 2 porţii de lactate. O porţie înseamnă 250 ml de lapte degresat, 25 grame brânză sau 125 ml iaurt. Pentru proteine poţi mânca şi ouă, dar nu prăjite.

Probabil ai observat că din acest plan lipseşte carnea. Celor care nu pot renunţa la ea, dr. Flynn le dă voie să mănânce câte 350 grame de pui sau peşte în fiecare săptămână, dar nu mai mult de atât.

De ce nu nu sunt bune carnea şi peştele

Este bine ca măcar în primele două săptămâni de dietă să eviţi complet carnea pentru că aceasta nu are proprietăţi anti cancer, ca celelelalte alimente. Autoarea spune că produsele din carne şi peşte nu sunt rele, însă nu sunt nici necesare, iar caloriile pe care le consumi astfel ai putea să le iei din alimente cu adevărat benefice.

Probabil te întrebi de ce nu este indicat peştele, când toate dietele îl recomandă în cantităţi cât mai mari. Ea spune că o cantitate mai mare de omega 3 nu ne face mai sănătoşi şi nici nu ne apără de cancer.

În schimb, este important raportul între omega 3 şi omega 6, iar noi mâncăm prea mult omega 6, care favorizează procesele inflamatorii. Soluţia nu este să mâncăm mai mult omega 3, ci să mâncăm mai puţin omega 6, adică să renunţăm la margarine şi la unele uleiuri vegetale, cum sunt cele de porumb şi floarea soarelui.

Acestea ar trebui înlocuite cu uleiul de măsline, care garantează un risc scăzut de cancer, în special la sân. Ideal este uleiul extravirgin care e bogat în antioxidanti, grăsimi mononesaturate şi substanţe care inhibă apariţia tumorilor şi dezvoltarea celulelor canceroase şi previn procesele inflamatorii.

Descoperă pe Unica.ro tot ceea ce trebuie să ştii despre sănătatea ta!

Sursa foto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise