Dieta doctorului Oz

Dieta doctorului Oz şi-a cucerit nenumărate adepte printre americance după ce autorul său a apărut la emisiunea faimoasei Oprah. Dar la succesul dietei a contribuit, probabil, şi faptul că este uşor de ţinut, sănătoasă şi nu promite marea cu sarea.

Dieta doctorului Oz

Dr. Oz a studiat pacienţii care au slăbit şi au reuşit să se menţină la o greutate optimă. A constatat că cei care au tăiat 400 de calorii zilnic din dieta lor n-au putut să evite efectul yo-yo şi s-au îngrăşat la loc. Foamea îţi încetineşte metabolismul, spune dr. Oz, şi când cedezi tentaţiei, devorând o ciocolată, majoritatea caloriilor se „depun” imediat.

Cea mai bună strategie este aceea de a tăia din raţia zilnică doar 100 de calorii, adică echivalentul unui măr. E adevărat că slăbeşti lent, dar este un stil de viaţă pe care ţi-l poţi păstra pentru totdeauna.

Când vrei să slăbeşti, primul pas este să-ţi pregăteşti frigiderul. În dieta ta nu mai trebuie să existe grăsimi hidrogenate, zahăr sau fructoză şi făină albă. De fapt, singurele alimente albe pe care ai voie să le mănânci sunt albuşurile de ou, conopida şi peştele.

Trebuie să fim conştiente că producătorii de alimente nu vor scrie mare pe eticheta că produselor lor conţin grăsimi hidrogenate. Trebuie să avem grijă şi să citim noi însene „scrisul mic” de pe etichetă.

Când faci asta ţine cont cât zahar şi câte grăsimi saturate conţine acel aliment. Ar trebui să alegi alimente care conţin sub patru grame de grăsimi saturate şi sub patru grame de zahăr pe o porţie. Nu trebuie să uiţi că grăsimile nesaturate sunt benefice, deci ele nu trebuie excluse.

Dacă nu găseşti alimente care să se potrivească acestor reguli - sunt destul de greu de găsit astăzi - îndreaptă-te către raionul cu legume şi fructe proaspete. Nu te lăsa păcălită de produsele pe a căror etichetă scrie, mare, „light”. Dacă nu conţin grăsimi, ele conţin zahăr şi invers.

După amiaza, oricare dintre noi pofteşte ceva dulce sau poate ceva sărat. Înaite să te îndopi cu chips-uri sau ciocolată, gândeşte-te ce alternative sănătoase există. Dr. Oz ne recomandă să avem în permanenţă la noi o gustare de urgenţă, care să fie puţin crocantă, puţin dulce, dar sănătoasă.

Pentru aşa ceva sunt perfecte merele, morcovii şi alunele, nucile sau migdalele. Un pahar cu suc de legume (nu de fructe!) sau chiar un pahar cu apă pot fi, de asemenea, foarte utile în acest caz.

Micul dejun este foarte important în dieta recomandată de dr. Oz. El spune că oamenii care iau zilnic micul dejun sunt mai sănătoşi pentru că prima masă a zilei îţi măreşte metabolismul care va rămâne mai ridicat până seara. Micul dejun ar trebui să fie un reflex şi va deveni unul dacă te străduieşti să-l iei în fiecare zi timp de o săptămână.

Citeşte continuarea articolului pe Unica.ro!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura