Istoria bradului de Craciun

Nimic nu este mai frumos in perioada Craciunului decat sa avem un brad impodobit in sufragerie. Dar totusi, care este istoria pomului de Craciun? De ce isi pune lumea brazi in casa si de ce tocmai brazi?

Istoria bradului de Craciun

Istoria bradului de Craciun este invaluita in ceata dar putem spune ca de cel putin 500 de ani, europenii sarbatoresc Craciunul aducand un brad in casa. Bradul a fost ales tocmai pentru faptul ramane verde in timpul iernii si si simbolizeaza viata asa cum lumanarile (cu care erau impodobiti primii brazi) simbolizeaza speranta.

In acelasi timp, bradul este preferat dintre toate speciile de conifere pentru ca, taiat fiind si stand intr-un mediu calduros isi pierde mult mai greu acele si isi pastreaza culoarea verde intensa pentru mult mai mult timp.

In Romania sunt preferati brazii inalti (care dovedesc bunastarea) si cu crengi mai rare care cresc in muntii nostri. Totusi, importurile de brazi au crescut semnificativ in ultimii ani si vedem tot mai multi brazi pitici, cu crengi dese.

Culoarea ideala pentru a impodobi un brad de Craciun este culoarea rosie poate si din cauza faptului ca cele doua culori se completeaza reciproc. Totusi, unii istorici spun ca rosul nu este o culoare aleasa la intamplare si ca primii pomi erau impodobiti cu ornamente rosii deoarece aceasta culoare simbolizeaza sangele lui Iisus.

Datina impodobirii pomilor de Craciun provine din Evul Mediu. Traditia pomului Craciun a aparut in 1419 cand un patiser din Freiburg, a impodobit un pom cu nuci si fructe care puteau fi mancate in noaptea de Anul Nou de catre copii.

Spre sfarsitul sec. al 16-lea au aparut in Alsacia primii pomi impodobiti in camera de zi pentru a sarbatori Craciunul. Pomii erau decorati cu bomboane, nuci şi mere. In 1730 este atestat primul pom de Craciun cu lumanari.

Primele globuri au aparut pe piata in 1830 si erau initial destinate doar inaltei societati. De-a lungul timpului, au existat intotdeauna mai frumoase si mai colorate bile de Crăciun, şi, prin urmare, au fost, de asemenea, populare, printre oamenii obisnuiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise