Prajitura festiva de Craciun

Craciunul este poate sarbatoarea cu cel mai pronuntat gust de ciocolata. Prajitura despre care vorbim este o ,,bomba” apetisanta cu ciocolata. Blatul pufos si crema fac din prajitura festiva de Craciun o prajitura deosebit de buna. Merge perfect in zilele de iarna, friguroase, cand in fundal se aud colinde.

Prajitura festiva de Craciun

Pentru ca aceasta reteta sa iasa perfect, aveti nevoie de urmatoare ingrediente:

Pentru aluat:

1 ou

100 g margarina

100 g zahar

1 lingurita amoniac

2 linguri cacao

5 linguri lapte rece

400 g faina

Pentru crema:

1 litru lapte dulce

4 linguri cu varf de faina

1 pahar de zahar

250 g unt

Pentru pandispan:

5 oua

5 linguri zahar

5 linguri faina

Pentru glazura:

3 linguri apa

2 linguri cacao

4 linguri zahar

50 g unt

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele necesare pentru aluat si intindeti 2 foi subtiri care se vor coace pe dosul tavii.

Pentru pandispan, separati galbenusurile de albusuri, bateti spuma, amestecati zaharul, faina si galbenusurile si se turnati in tava tapetata cu unt si faina.

Pentru crema, amestecati toate ingredientele, puneti pe foc mic si amestecati continuu pana se ingroasa. Un sfat, puneti untul abia dupa ce s-a racit crema.

Pentru montare, asezati o foaie din cele doua, un strat de crema, pandispanul, un alt strat de crema si ultima foaie.

Faceti glazura la bain-marie si turnati fierbinte deasupra. Este bine sa lasati prajitura pentru un timp la rece si sa o serviti dupa cateva ore.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura