Prajitura festiva de Craciun

Craciunul este poate sarbatoarea cu cel mai pronuntat gust de ciocolata. Prajitura despre care vorbim este o ,,bomba” apetisanta cu ciocolata. Blatul pufos si crema fac din prajitura festiva de Craciun o prajitura deosebit de buna. Merge perfect in zilele de iarna, friguroase, cand in fundal se aud colinde.

Prajitura festiva de Craciun

Pentru ca aceasta reteta sa iasa perfect, aveti nevoie de urmatoare ingrediente:

Pentru aluat:

1 ou

100 g margarina

100 g zahar

1 lingurita amoniac

2 linguri cacao

5 linguri lapte rece

400 g faina

Pentru crema:

1 litru lapte dulce

4 linguri cu varf de faina

1 pahar de zahar

250 g unt

Pentru pandispan:

5 oua

5 linguri zahar

5 linguri faina

Pentru glazura:

3 linguri apa

2 linguri cacao

4 linguri zahar

50 g unt

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele necesare pentru aluat si intindeti 2 foi subtiri care se vor coace pe dosul tavii.

Pentru pandispan, separati galbenusurile de albusuri, bateti spuma, amestecati zaharul, faina si galbenusurile si se turnati in tava tapetata cu unt si faina.

Pentru crema, amestecati toate ingredientele, puneti pe foc mic si amestecati continuu pana se ingroasa. Un sfat, puneti untul abia dupa ce s-a racit crema.

Pentru montare, asezati o foaie din cele doua, un strat de crema, pandispanul, un alt strat de crema si ultima foaie.

Faceti glazura la bain-marie si turnati fierbinte deasupra. Este bine sa lasati prajitura pentru un timp la rece si sa o serviti dupa cateva ore.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise