Craciunul este poate sarbatoarea cu cel mai pronuntat gust de ciocolata. Prajitura despre care vorbim este o ,,bomba” apetisanta cu ciocolata. Blatul pufos si crema fac din prajitura festiva de Craciun o prajitura deosebit de buna. Merge perfect in zilele de iarna, friguroase, cand in fundal se aud colinde.

Pentru ca aceasta reteta sa iasa perfect, aveti nevoie de urmatoare ingrediente:

Pentru aluat:

1 ou
100 g margarina
100 g zahar
1 lingurita amoniac
2 linguri cacao
5 linguri lapte rece
400 g faina

Pentru crema:

1 litru lapte dulce
4 linguri cu varf de faina
1 pahar de zahar
250 g unt

Pentru pandispan:

5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina

Pentru glazura:
3 linguri apa
2 linguri cacao
4 linguri zahar
50 g unt

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele necesare pentru aluat si intindeti 2 foi subtiri care se vor coace pe dosul tavii.
Pentru pandispan, separati galbenusurile de albusuri, bateti spuma, amestecati zaharul, faina si galbenusurile si se turnati in tava tapetata cu unt si faina.
Pentru crema, amestecati toate ingredientele, puneti pe foc mic si amestecati continuu pana se ingroasa. Un sfat, puneti untul abia dupa ce s-a racit crema.
Pentru montare, asezati o foaie din cele doua, un strat de crema, pandispanul, un alt strat de crema si ultima foaie.
Faceti glazura la bain-marie si turnati fierbinte deasupra. Este bine sa lasati prajitura pentru un timp la rece si sa o serviti dupa cateva ore.

Pofta buna!

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto