20 de trucuri super utile in bucatarie

Atunci cand suntem in bucatarie, ne dorim sa pregatim mancaruri delicioase pentru cei dragi, dar vrem sa fim si cat se poate de eficienti. Cum putem economisi timp si cum ne putem usura munca? Aflati citind urmatoarele 20 de trucuri foarte utile.

20 de trucuri super utile in bucatarie

1. Pune usturoiul intr-un bol si acopera-l cu un altul. Agita cele doua boluri si in cel mai scurt timp, cateii de usturoi vor fi curatati. Simplu, nu?

2. Nu curata cartofii de coaja daca vrei doar sa ii fierbi. Spala-i bine inainte si pune oala pe foc. Dupa ce cartofii s-au fiert, coaja se va indeparta cu usurinta.

3. Daca vrei sa prepari cartofi prajiti ori copti, foloseste aparatul de feliat mere pentru a obtine felii perfecte!

4. Vrei sa storci repede toata zeama dintr-o lamaie? Bag-o la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde inainte de a scoate sucul din ea.

5. Caramelizeaza ceapa mai rapid, adaugand bicarbonat de sodiu in tigaie.

6. Daca prepari o prajitura cu unt, congeleaza-l si da-l prin razatoare pentru a-l incorpora mai rapid in compozitia desertului.

7. Pune o carpa sau un prosop de hartie sub tocator pentru a impiedica alunecarea sa atunci cand toci legume sau fructe.

8. Infige un cutit ascutit in samburele de avocado pentru a-l scoate din miez.

9. Curata capsunile rapid, trecand un pai prin mijlocul fructului.

10. Scoate rapid samburii cireselor, folosind o agrafa de birou.

11. Taie sticlele de ketchup, maioneza sau mustar pe din doua pentru a nu pierde nimic din continutul lor.

12. In timp ce pregatesti mancarea, pune o lingura de lemn deasupra oalei pentru a evita ca sosul/zeama sa dea pe dinafara.

13. Pune caserola cu inghetata intr-o punga ermetica si apoi bag-o la congelator. Astfel, textura moale a inghetatei se va pastra, iar tu nu te vei mai chinui sa o dezgheti de fiecare data cand vrei sa mananci din ea.

14. Stiai ca poti obtine si cuburi de gheata complet transparente? Fierbe apa inainte de a o pune in tava.

15. Vrei sa prepari peste la gratar? Pune-l pe un pat de felii de lamaie pentru ca el sa absoarba aroma si sa nu se mai lipeasca.

16. Pune un cub de gheata in farfuria cu mancare daca vrei sa scapi de excesul de grasime din mancare. Grasimea se va strange in jurul ghetii, iar tu o vei putea inlatura rapid.

17. Inainte de a te apuca de gatit, pune o oala cu apa la fiert. Mai mult ca sigur vei avea nevoie de ea.

18. Inlocuieste cuburile de gheata cu fructe congelate atunci cand vrei sa racesti bauturile alcoolice.Astfel, acestea nu se vor mai dilua. Poti folosi capsuni, mure, zmeura sau chiar cirese.

19. Ai spart un ou intr-un bol, dar a cazut inauntru si putina coaja? Umezeste-ti mana si vei scoata coaja cat ai zice “peste”!

20. Ai pus prea multa sare in mancare? Adauga o felie de cartof crud. Acesta va absorbi toata sarea, iar mancarea va fi din nou delicioasa.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise