Atunci cand suntem in bucatarie, ne dorim sa pregatim mancaruri delicioase pentru cei dragi, dar vrem sa fim si cat se poate de eficienti. Cum putem economisi timp si cum ne putem usura munca? Aflati citind urmatoarele 20 de trucuri foarte utile.

1. Pune usturoiul intr-un bol si acopera-l cu un altul. Agita cele doua boluri si in cel mai scurt timp, cateii de usturoi vor fi curatati. Simplu, nu?
 
2. Nu curata cartofii de coaja daca vrei doar sa ii fierbi. Spala-i bine inainte si pune oala pe foc. Dupa ce cartofii s-au fiert, coaja se va indeparta cu usurinta.
 
3. Daca vrei sa prepari cartofi prajiti ori copti, foloseste aparatul de feliat mere pentru a obtine felii perfecte!
 
4. Vrei sa storci repede toata zeama dintr-o lamaie? Bag-o la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde  inainte de a scoate sucul din ea.
 
5. Caramelizeaza ceapa mai rapid, adaugand bicarbonat de sodiu in tigaie.
 
6. Daca prepari o prajitura cu unt, congeleaza-l si da-l prin razatoare pentru a-l incorpora mai rapid in compozitia desertului.
 
7. Pune o carpa sau un prosop de hartie sub tocator pentru a impiedica alunecarea sa atunci cand toci legume sau fructe.
 
8. Infige un cutit ascutit in samburele de avocado pentru a-l scoate din miez.
 
9. Curata capsunile rapid, trecand un pai prin mijlocul fructului. 
 
10. Scoate rapid samburii cireselor, folosind o agrafa de birou.
 
11. Taie sticlele de ketchup, maioneza sau mustar pe din doua pentru a nu pierde nimic din continutul lor.
 
12. In timp ce pregatesti mancarea, pune o lingura de lemn deasupra oalei pentru a evita ca sosul/zeama  sa dea pe dinafara.
 
13. Pune caserola cu inghetata intr-o punga ermetica si apoi bag-o la congelator. Astfel, textura moale a inghetatei se va pastra, iar tu nu te vei mai chinui sa o dezgheti de fiecare data cand vrei sa mananci din ea.
 
14. Stiai ca poti obtine si cuburi de gheata complet transparente? Fierbe apa inainte de a o pune in tava.
 
15. Vrei sa prepari peste la gratar? Pune-l pe un pat de felii de lamaie pentru ca el sa absoarba aroma si sa nu se mai lipeasca.
 
16. Pune un cub de gheata in farfuria cu mancare daca vrei sa scapi de excesul de grasime din mancare. Grasimea se va strange in jurul ghetii, iar tu o vei putea inlatura rapid.
 
17. Inainte de a te apuca de gatit, pune o oala cu apa la fiert. Mai mult ca sigur vei avea nevoie de ea. 
 
18. Inlocuieste cuburile de gheata cu fructe congelate atunci cand vrei sa racesti bauturile alcoolice.Astfel, acestea nu se vor mai dilua. Poti folosi capsuni, mure, zmeura sau chiar cirese.
 
19. Ai spart un ou intr-un bol, dar a cazut inauntru si putina coaja? Umezeste-ti mana si vei scoata coaja cat ai zice “peste”! 
 
20. Ai pus prea multa sare in mancare? Adauga o felie de cartof crud. Acesta va absorbi toata sarea, iar mancarea va fi din nou delicioasa.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 36 comentarii
  • Teodorescu Maria-Mica, 25 aprilie 2016

    Îmi plac recomandările tale

  • altimbei, 24 ianuarie 2016

    agrafa pentru cirese nu pre e eficiente

  • Ionel Nicolae, 05 ianuarie 2016

    foarte utile multumim.

  • Trifanov Elena, 20 noiembrie 2015

    multumesc de sfaturi ,dar caut cum sa tai o prajitura cu bezea

  • Lenus Poinariu, 13 februarie 2015

    Multumesc de sfaturi

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2014

    F interesant...

  • Lucia Gheorghe, 24 mai 2014

    recomand

  • Toncean Sidonia, 23 mai 2014

    Bune de tot !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 mai 2014

    Bune de tot !

  • Vasile_Valeria, 23 mai 2014

    Multumesc ptr sfaturi, sunt reale!

  • Ella Bella Arabella, 05 martie 2014

    interesant

  • Maria Hora, 21 februarie 2014

    multumim pentru sfaturi....

  • Diana Mustea, 21 februarie 2014

    Minunate trucurile :)

  • Mioara Maria Simion, 20 februarie 2014

    Foarte multumesc!

  • Ene Marius, 07 februarie 2014

    foarte tari aceste trucuri, bravoo...

  • 02 ianuarie 2014

    Excelente trucuri. Le-am experimentat. Se adeveresc. Multumesc ! prof. Mircea PELEA avocat titular

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    Si chiar mai multe trucuri in bucatarie puteti sa le vedeti video http://www.buzzfeed.com/rachelysanders/cooking-tips-that-will-change-your-life

  • Ana Irina, 03 octombrie 2013

    La punctul 6 ... nu este mai simplu sa il topesti la microunde ? Sau macar sa il tii pana devine moale.

  • aurelia, 01 octombrie 2013

    sfaturi pentru toate varstele...

  • Silvia Serratore, 29 septembrie 2013

    Cool

  • Rita Ilieş, 29 septembrie 2013

    Punctul 19 mi se pare total neindicat mai ales când urmează să prepari o bezea din albuș. Coaja care a căzut se scoate cu restul cojii care v-a rămas în mână, pentru că spălați ouăle înainte de-a le folosi, nu-i așa? Se atrag ca un magnet.

  • Neculai_Maria, 29 septembrie 2013

    minunate sfaturi,multumim!

  • Daniel Emil Gherghel, 29 septembrie 2013

    Foarte bune si la obiect, ma fac bucatar :)

  • Oprea Rodica, 28 septembrie 2013

    Asa da! Multumesc pentru faptul ca ati reparat greselile. Limba romana e sfanta. Trebuie sa avem grija la cum o folosim.Avem nevoie sa o pastram curata si corecta pentru noi ca popor si pentru tinerii care, deja, au influente prost intelese din alte limbi.

  • kok miori, 28 septembrie 2013

    Interesante sfaturi o parte cunoscute o parte noi bine de stiut.

  • Lidia Ghita, 27 septembrie 2013

    daca mancarea este prea acra adauga o felie mare de paine,efect garantat

  • STEFAN VERGINIA, 27 septembrie 2013

    FOARTE BUNE SFATURILE SI DEMNE DE RETINUT.MULTUMESC!

  • Cristian Stefanita Chiru, 27 septembrie 2013

    extraordinar de interesant....

  • Alyamely Amely, 26 septembrie 2013

    super

  • Mihai Mishu, 26 septembrie 2013

    Carcotasu Ionut chiar esti carcotas...un pai de baut! daca citeai tot ai fi stiut!

  • Carcotasu Ionut, 26 septembrie 2013

    CE POATE FIIIIIIIIIII??????

  • Carcotasu Ionut, 26 septembrie 2013

    EU NU MA PRICEP LA BUCATARIE DAR CE VAD ESTE ASEMANATOARE CU O SERINGA

  • Ujica Olimpia, 26 septembrie 2013

    super sfaturi...

  • Vera Iscru, 26 septembrie 2013

    multumim pentru sfaturi

  • Mihaela Purice, 26 septembrie 2013

    ultima imi place

  • Zicuta Zolotovici, 26 septembrie 2013

    super trucuri mie una chiar imi va fii de mare folos....