Nu este chiar atat de dificil sa cureti trei-patru catei de usturoi atunci cand prepari ceva de mancare, insa ce te faci atunci cand numarul se inmulteste cu zece? Cum cureti atat usturoi fara ca acest pas al pregatirii preparatului sa dureze o vesnicie? Noi am gasit trei modalitati interesante pe care le poti incerca si tu cu incredere pentru a economisi timp in bucatarie.
 
 
1. Prima optiune poate fi destul de galagioasa, dar este, de asemenea, si foarte eficienta. Separa capatanile de usturoi in mai multi catei si pune-i pe acestia intr-un bol mare de metal. Ia un alt bol de aceeasi dimensiune si plaseaza-l invers, deasupra celui in care ai pus usturoiul. Cuprinde cele doua boluri cu mainile si agita-le rapid, miscandu-le puternic in sus si in jos timp de cateva minute. Astfel, vei scapa rapid de majoritatea cojilor pe care ar fi trebuit sa le cureti.
 
2. A doua varianta este ceva mai silentioasa, insa nu chiar la fel de rapida. Umple o oala mare cu apa fierbinte si lasa cateii de usturoi in apa la inmuiat. Dupa un timp, cojile se vor desprinde singure. Lasa apa sa se raceasca putin, iar apoi curata cu mainile cateii de usturoi ale caror coji nu s-au desfacut complet.
 
3. Taie capetele cateilor de usturoi si pune-i intr-un bol. Baga bolul in cuptorul cu microunde si seteaza timpul de incalzire la 10 secunde. Dupa cele 10 secunde, cojile vor putea fi indepartate cu usurinta.
 
Speram ca aceste trucuri sa te ajute sa economisesti timp in bucatarie. Succes!

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Virgil Radulescu, 10 noiembrie 2013

    Taie cateii de usturoi in doua cu cutitul si ii vei curata foarte usor !

  • Fara foto

    Florian Lutescu, 24 octombrie 2013

    sunt "expert" in aceasta operatiune ...:-)

  • Fara foto

    Matei Violeta Dorina, 24 octombrie 2013

    pui catelul de usturoi pe tocator si apesi cu lama cutitului, se va desprinde foarte usor coaja ;)

  • Fara foto

    kok miori, 20 octombrie 2013

    Dupa mine cel mai usor de curatat dupa metoda clasica.

  • Fara foto

    Lepadatu Toni, 17 octombrie 2013

    Este mai usor si mai simplu daca se preseaza un pic cateii de usturoi si apoi se curata!!!

  • Fara foto

    Ancuta Maria Codreanu, 15 octombrie 2013

    MERCI ROXANA!

  • Fara foto

    Ancuta Maria Codreanu, 15 octombrie 2013

    Bine de stiut!

  • Fara foto

    Cazan Mihaela, 14 octombrie 2013

    il zdrobesti putin si se curata foarte usor

  • Fara foto

    Mircea Enache, 13 octombrie 2013

    sa nu mananci usturoi ca ti se fac carii la dinti

  • Fara foto

    Corneliu Zota, 12 octombrie 2013

    Il zdrobesti si se curata extrem de simplu si rapid...

  • Fara foto

    קורנל טמבורו, 12 octombrie 2013

    Sau poti folosi un curatator ca asta: http://dx.com/p/convenient-garlic-peeler-22437

  • Fara foto

    LUBITA, 12 octombrie 2013

    Prima varianta am vazut-o si eu la tv,am incercat dar nu a mers;doar 3-4catei s-au curatat!!cu restul metodelor nu sunt de acord,asa ca tot clasica metoda ramane!!

  • Fara foto

    Stefan_Sarba, 12 octombrie 2013

    pui catelul pe fundul de lemn si cu manerul unui cutit deasupra ii aplici o lovitura

  • Fara foto

    Gerry, 12 octombrie 2013

    Simplu si usor ,apasati catelul de usturoi cu lama cutitului si se curata rapid.

  • Fara foto

    Nimeni Nimic, 11 octombrie 2013

    Isi pierde, prima varianta e cea mai eficienta.

  • Fara foto

    Costel Butnaru, 11 octombrie 2013

    Prin a doua si a treia varianta,nu se pierde din calitati?.