3 modalitati de a curata usturoiul rapid

Nu este chiar atat de dificil sa cureti trei-patru catei de usturoi atunci cand prepari ceva de mancare, insa ce te faci atunci cand numarul se inmulteste cu zece? Cum cureti atat usturoi fara ca acest pas al pregatirii preparatului sa dureze o vesnicie? Noi am gasit trei modalitati interesante pe care le poti incerca si tu cu incredere pentru a economisi timp in bucatarie.

3 modalitati de a curata usturoiul rapid

1. Prima optiune poate fi destul de galagioasa, dar este, de asemenea, si foarte eficienta. Separa capatanile de usturoi in mai multi catei si pune-i pe acestia intr-un bol mare de metal. Ia un alt bol de aceeasi dimensiune si plaseaza-l invers, deasupra celui in care ai pus usturoiul. Cuprinde cele doua boluri cu mainile si agita-le rapid, miscandu-le puternic in sus si in jos timp de cateva minute. Astfel, vei scapa rapid de majoritatea cojilor pe care ar fi trebuit sa le cureti.
2. A doua varianta este ceva mai silentioasa, insa nu chiar la fel de rapida. Umple o oala mare cu apa fierbinte si lasa cateii de usturoi in apa la inmuiat. Dupa un timp, cojile se vor desprinde singure. Lasa apa sa se raceasca putin, iar apoi curata cu mainile cateii de usturoi ale caror coji nu s-au desfacut complet.
3. Taie capetele cateilor de usturoi si pune-i intr-un bol. Baga bolul in cuptorul cu microunde si seteaza timpul de incalzire la 10 secunde. Dupa cele 10 secunde, cojile vor putea fi indepartate cu usurinta.
Speram ca aceste trucuri sa te ajute sa economisesti timp in bucatarie. Succes!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise