3 modalitati de a pregati oua ochiuri perfecte

De cate ori nu v-ati trezit dimineata cu pofta de oua ochiuri? Noua ni s-a intamplat de multe ori. Sunt delicioase si merg de minune cu putin bacon rumenit in tigaie. Trebuie sa recunoastem. Dar cum trebuie sa procedam pentru ca ouale pe care le pregatim sa iasa absolut perfecte? Stim trei modalitati, iar astazi vi le impartasim si voua.  

3 modalitati de a pregati oua ochiuri perfecte

1. Incinge bine o tigaie non-aderenta si topeste in ea o bucatica de unt. Sparge un ou in tigaie si seteaza focul la intensitate medie. Adauga o jumatate de lingura de apa si acopera tigaia cu un capac pentru aproximativ 30 de secunde. Dupa ce albusul este gatit complet, ia capacul de pe tigaie, pune oul pe farfurie si asezoneaza-l cu sare si piper.
2. Daca vrei ca oul sa fie putin mai bine facut decat in varianta anterioara, toarna ulei de masline in tigaie si seteaza focul la intensitate mare pana cand uleiul este incins foarte bine. Sparge un ou in tigaie, da focul mic si, cu ajutorul unei linguri, pune ulei incins deasupra oului pana cand acesta este complet gatit si devine auriu pe margini. Presara sare deasupra si bucura-te de rezultat.
3. Nici una dintre variantele de mai sus nu te multumeste? Mai stim una. Pune o jumatate de lingura de unt la incins in tigaie. Dupa ce acesta s-a topit si s-a incins, sparge oul in tigaie. Asezoneaza-l cu sare si piper. Imediat ce marginile au devenit maronii, intoarce oul pe partea cealalta cu ajutorul unei spatule din metal sau teflon. Foloseste spatula pentru a presa oul in locurile in care nu este bine facut. Astfel, albusul va ajunge mai repede in tigaie si se va gati mai rapid. Asezoneaza din nou dupa bunul plac. E gata? Ia oul si pune-l pe o felie de paine prajita. Savureaza!
Sfat: Nu uitati. Pentru ca ouale ochiuri sa iasa perfecte, ouale trebuie sa fie foarte proaspete. Daca nu va pricepeti sa le spargeti rapid in tigaie, le puteti sparge incet intr-o cana si abia apoi sa le turnati usor in tigaie.

Aici gasiti mai multe retete cu oua ochiuri.

Pofta buna! :)
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise