De cate ori nu v-ati trezit dimineata cu pofta de oua ochiuri? Noua ni s-a intamplat de multe ori. Sunt delicioase si merg de minune cu putin bacon rumenit in tigaie. Trebuie sa recunoastem. Dar cum trebuie sa procedam pentru ca ouale pe care le pregatim sa iasa absolut perfecte? Stim trei modalitati, iar astazi vi le impartasim si voua.
 
1. Incinge bine o tigaie non-aderenta si topeste in ea o bucatica de unt. Sparge un ou in tigaie si seteaza focul la intensitate medie. Adauga o jumatate de lingura de apa si acopera tigaia cu un capac pentru aproximativ 30 de secunde. Dupa ce albusul este gatit complet, ia capacul de pe tigaie, pune oul pe farfurie si asezoneaza-l cu sare si piper.
 
2. Daca vrei ca oul sa fie putin mai bine facut decat in varianta anterioara, toarna ulei de masline in tigaie si seteaza focul la intensitate mare pana cand uleiul este incins foarte bine. Sparge un ou in tigaie, da focul mic si, cu ajutorul unei linguri, pune ulei incins deasupra oului pana cand acesta este complet gatit si devine auriu pe margini. Presara sare deasupra si bucura-te de rezultat.
 
3. Nici una dintre variantele de mai sus nu te multumeste? Mai stim una.  Pune o jumatate de lingura de unt la incins in tigaie. Dupa ce acesta s-a topit si s-a incins, sparge oul in tigaie. Asezoneaza-l cu sare si piper. Imediat ce marginile au devenit maronii, intoarce oul pe partea cealalta cu ajutorul unei spatule din metal sau teflon. Foloseste spatula pentru a presa oul in locurile in care nu este bine facut. Astfel, albusul va ajunge mai repede in tigaie si se va gati mai rapid. Asezoneaza din nou dupa bunul plac. E gata? Ia oul si pune-l pe o felie de paine prajita. Savureaza!
 
Sfat: Nu uitati. Pentru ca ouale ochiuri sa iasa perfecte, ouale trebuie sa fie foarte proaspete. Daca nu va pricepeti sa le spargeti rapid in tigaie, le puteti sparge incet intr-o cana si abia apoi sa le turnati usor in tigaie.

Aici gasiti mai multe retete cu oua ochiuri.
 
Pofta buna! :)

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Iordachescu Narcis-vasile, 10 august 2014

    Cel mai bine se fac în tigaia specială pentru 4 ochiuri !

  • Lucia Gheorghe, 10 august 2014

    ,, MASTER SHEF<< la facut oua.

  • Camelia Ionescu Mircea, 10 august 2014

    sau de ardei rosu.

  • David Adrian, 06 aprilie 2014

    mai bune sunt ouale incaierate sa aiba gust sa pui o vegeta si sa le amesteci, nu ochiuri asa imi plac mie

  • Iulia Lepadatu, 03 martie 2014

    Un Escu@ NU ,DAR PREA SE FACE ATATA VALVA CU ACEST ULEI DE MASLINE .SA FIM SERIOSI ,AVEM ULEIUL NOSTRU FOARTE BUN !

  • Mihai Sirbu, 03 martie 2014

    Nimic nou, din pacate! Cautati pe YouTube un chinez care face ochiuri in interiorul unor rondele(inele) de ceapa. Asta DA reteta originala!

  • Durlea Constantin, 03 martie 2014

    credeam ca este vb de ceva "academic". asta sunt de cand lumea !

  • Daniel Emil Gherghel, 02 martie 2014

    Simplu si de efect! Sa avem pofta! :)

  • Vasile Nicolae, 02 martie 2014

    Nu trebuie sa fii "master"sa pregatesti un ou ochi.De mare folos sunt tigaile duble.

  • Liviu Dumitrana, 02 martie 2014

    fantastice retete,inedite,originale .superb,felicitari!

  • Iuliu Lepadatu, 02 martie 2014

    pentru ca am stiut aceste retete de cand eram pusti,m-a dat afara de la gradi.mi-au zis sa ma inscriu la "MASTER SHEF"

  • Marieta_Pall, 02 martie 2014

    Variantele sunt bune,dar la fiecare mai folosesti si grasimi,desi oul are deja continut de grasimi,deci eu recomand o tigaie cu ceramica, in care pui doar oul doua minute sub capac,daca nu-ti place cit este de facut, il mai lasi un minut si-l scoti.