Ce poate fi mai bun și mai delicios decât să savurezi o înghețată gustoasă realizată la tine acasă? Zilele călduroase de vară te îndeamnă să cauți rețete simple, cu ingrediente inedite pe care le poți face acasă și apoi să deguști înghețata împreună cu familia și prietenii. Îți prezentăm cele mai bune 3 rețete de înghețată care te vor duce cu gândul la anii copilăriei, atunci când mama îți făcea înghețata perfectă.
O înghețată bună, cremoasă și fină se poate realiza foarte ușor dacă folosești echipamente și ustensile special concepute pentru aceasta. Vei obține un desert super gustos, într-un timp scurt. De pildă, mașina de înghețată, cuva, sifonul de frișcă, suportul de cornete și lingurițele dozatoare, recomandate de Hendi.ro pentru o înghețată gustoasă, sunt ustensile ce îți vin în ajutor. În felul acesta, îi vei impresiona pe cei din jur prin servirea înghețatei ca într-o adevărată gelaterie, doar că... la tine acasă.
Iată cele 3 rețete de înghețată homemade ce se pot realiza, atât cu un mixer, cât și cu o mașină de înghețată:

  1. Înghețată de vanilie
Ingrediente:
  • 450 ml - Smântână pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
  • 200 ml lapte integral
  • 135 g zahar
  • 20 ml extract de vanilie*
*Extractul de vanilie se poate înlocui cu 20 g piure de căpșuni, 20 g cacao, 20 ml rom sau alte ingrediente pentru a da o aromă specifică înghețatei

Preparare cu mixerul:

Setează mixerul pe prima viteză pentru a mixa smântâna pentru frișcă. După ce începe să se îngroașe, adaugă treptat restul ingredientelor și omogenizează bine. Când compoziția prinde textura unui lapte cremos se oprește și se depozitează într-un recipient încăpător. Se pune la congelator pentru 6 ore sau peste noapte.

 
Preparare cu mașina de înghețată:

Într-o oală, pe foc mic, se mixează zahărul, smântâna pentru frișcă și laptele până acesta se topește. Înlătură de pe foc și adaugă extractul de vanilie. Mută conținutul într-o cuvă și pune-o la răcit în congelator pentru 2 ore. După ce s-a răcit, compoziția se introduce în mașina de făcut înghețată și se amestecă până se îngroașă. Se depozitează la congelator peste noapte. Vei obține o înghețată cu o textură fină, fără ace de gheață.

2. Înghețată de piersici

Ingrediente:
  • 400 ml smântână pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
  • 240 ml lapte integral
  • 4 gălbenușuri la temperatura camerei
  • 10 g extract de vanilie
  • 1 fir de sare
  • 6 piersici coapte, decojite și tăiate cubulețe
  • 100 g zahăr
Preparare cu mixerul:

Pasează piersicile într-un blender până devin un piure. Se pun la frigider. Separat, la foc mediu, într-o oală, se combină smântâna pentru frișcă, laptele, praful de sare, extractul de vanilie și zahărul. Se încălzesc, ai grijă să nu dea în clocot. Într-un bol se mixează gălbenușurile până când devin cremoase. Cu un polonic mai mic, adaugă treptat peste gălbenușuri câte puțin din compoziția caldă cu smântână și lapte până când termini compoziția. Se urcă din nou totul pe foc mic și se amestecă continuu timp de 5 minute. Se lasă la răcit. După ce s-a răcorit se adaugă piureul de piersici și se depozitează într-o cuvă pentru a sta bine în congelator timp de 12 ore.

Preparare cu mașina de înghețată: Toate ingredientele împreună cu piureul de piersici, se introduc în mixerul de înghețată și se lasă la mixat până obții consistența dorită. Înghețata se păstrează la congelator timp de 12 ore.

 
  1. Înghețată cu biscuiți Oreo
Ingrediente:
  • 18 biscuiți Oreo tăiați în bucăți mici
  • 400 g lapte condensat
  • 480 ml smântână pentru frișcă rece cu cel puțin 30% grăsime
Preparare cu mixerul:

Smântâna se mixează până devine cremoasă. Adaugă treptat laptele condensat și amestecă la viteză mică până se încorporează. Se adaugă și bucățile de biscuiți Oreo. Compoziția se transferă într-o cuvă. Se poate orna cu câțiva biscuiți Oreo întregi deasupra și se introduce la congelator pentru 12 ore.

Preparare cu mașina de înghețată:

Smântâna pentru frișcă, laptele condensat și bucățile de biscuiți Oreo se introduc în mașina pentru înghețată. Se amestecă până se obține consistența dorită. Compoziția se transferă într-o cuvă, iar aceasta se depozitează la congelator pentru 6 ore.
Potrivit biggerbolderbaking.com, unul din secretele unei înghețate perfecte, implică să ai o smântână pentru frișcă cât mai grasă și cât mai rece. Prin urmare, ea va deveni cremoasă într-un timp scurt, în urma mixării.

Sursa foto: unsplash.com

  • 0 comentarii