Este un lucru bine stiut: cand spunem Paste, spunem friptura de miel. In timp ce pentru unele gospodine este o bucurie sa pregateasca friptura de miel pentru Paste, pentru altele nu este decat un alt motiv de ingrijorare. Oricum ar fi, friptura de miel este nelipsita de pe mesele noastre.
 
Si pentru ca dorim sa aveti pe masa cea mai gustoasa friptura de miel, ne-am gandit sa va impartasim 3 retete delicioase de marinada, ce va vor garanta un preparat aromat, fraged si gustos.
 
Iata care sunt acestea:
 
1. Marinada greceasca (cantitati pentru aproximativ 4-5 portii)
 
Ingrediente:
 
3 linguri suc lamaie
60 ml ulei masline
2 catei de usturoi pisati
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita frunze de dafin
sare si piper dupa gust
 
 Mod de preparare:
 
Amestecati ingredientele pana obtineti o compozitie omogena. Luati fiecare bucata de carne si treceti-o prin marinada, asezand-o ulterior intr-un vas cu peretii inalti. Adaugati restul de compozitie peste carne si lasati la frigider. Pentru fripturile mai mici, timpul de marinare este de aproximativ 5-6 ore, iar pentru cele mai mari, aproximativ 8 ore.
 
2. Marinada cu miere (cantitati pentru 6-7 portii)
 
Ingrediente necesare:
 
60 ml miere
120 ml ulei de masline
120 ml vin alb
120 ml zeama de lamaie
2 linguri rozmarin
4 catei usturoi pisati
2 linguri menta 
sare si piper dupa gust
 
 Mod de preparare:
 
Acelasi mod de preparare ca la reteta 1. 
 
3. Marinada cu mustar (cantitati pentru aproximativ 4-5 portii)
 
Ingrediente necesare:
 
2 catei mari de usturoi pisati
2 linguri de mustar
60 ml ulei masline
1 lingura sos de soia
1/2 lingurita rozmarin 
1/2 lingurita cimbru 
1/2 oregano 
2 linguri suc lamaie
 
Mod de preparare:
 
Acelasi mod de preparare ca si la retetele anterioare.
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Dana Nick Fofelzan, 25 aprilie 2016

    care e diferenta intreoregano si cimbru?

  • Fara foto

    Casandra Livia, 07 aprilie 2015

    Super!

  • Fara foto

    Dumitrescu Lavinia, 06 aprilie 2015

    eu am incercat marinata greceasca si este foarte buna

  • Fara foto

    Veronica Sandu, 06 aprilie 2015

    la inceput ti se pare aromat,dar cand te obisnuiesti cu el il vei folosi la orice mancare sau sos. buna reteta de marinare a carnii.o voi incerca si eu pe cea greceasca. incearca si unge o felie de paine cu ulei de masline,putina sare si apoi oregano,este un deliciu,nepotelei mele ii place ff mult.am incercat si eu si intradevar este un deliciu.

  • Fara foto

    Stanciu Mariana, 04 aprilie 2015

    Antena 3 Romania3

  • Fara foto

    Irina Moldovan, 03 aprilie 2015

    am sa-l incerc pe cel grecesc,va spun cum a fost ok?

  • Fara foto

    Iancu Mariana, 02 aprilie 2015

    Si eu prefer sa folosesc marinada greceasca, nu doar pentru friptura de miel. Si pentru pulpe de curcan mi se pare potrivita.

  • Fara foto

    Mariana Paleu, 02 aprilie 2015

    Marinada greceasca o fac de mult dar fara oregano, e prea aromat pentru gustul meu