3 sfaturi pentru a curata eficient tocatoarele din lemn

Tocatoarele din lemn sunt, probabil, unele dintre cele mai folosite ustensile din bucatarie. Pe ele taiem carnea, tocam legumele, fructele si nu numai. De-a lungul timpului, ele se pateaza, raman imbibate cu grasime si capata mirosuri ciudate, mai ales daca nu sunt curatate temeinic dupa fiecare folosire. Cum trebuie sa procedam pentru ca ele sa ramana ca noi mai mult timp? Iata cateva sfaturi.  

3 sfaturi pentru a curata eficient tocatoarele din lemn

Cum scapam de petele de pe tocatoare?
Fie ca este vorba de pete de sfecla, afine sau grasime, pentru toate exista o solutie simpla si eficienta. Amesteca sare grunjoasa cu apa si bicarbonat de sodiu pana obtii un soi de pasta omogena. Inmoaie o carpa/un prosop de bucatarie in compozitia obtinuta si freaca suprafata tocatorului acolo unde este patata. Daca vrei sa scapi si de mirosurile neplacute, poti tampona tocatorul cu putin otet alb. Nu-ti face griji, mirosul se va evapora destul de repede. Clateste tocatorul cu apa calda, tamponeaza-l cu un prosop si lasa-l la uscat. Repeda procedeul daca mai este nevoie.
Cum trebuie spalat tocatorul dupa fiecare utilizare?
Dupa fiecare utilizare, tocatorul trebuie spalat cu apa fierbinte si detergent de vase, dar, sub nicio forma, nu trebuie lasat sa stea cufundat in apa. Daca este lasat in apa, mai devreme sau mai tarziu, tocatorul se va rupe sau isi va modifica forma. Dupa ce este spalat cu apa fierbinte, trebuie tamponat cu un prosop si apoi lasat la uscat intr-un suport obisnuit de vase.
Cum facem tocatorul sa straluceasca de curatenie?
Aveti nevoie doar de cateva ingrediente: sare grunjoasa, jumatate de lamaie, ulei mineral si un prosop de bucatarie. Imprastiati sarea pe tocator si cu ajutorul jumatatii de lamaie frecati toata suprafata de sus in jos. Dupa ce ati frecat bine fiecare particica de lemn, scuturati tocatorul de sare cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Stropiti suprafata cu ulei mineral si frecati tocatorul cu prosopul de bucatarie pana cand devine complet uleios. Lasati-l la uscat 15 minute si apoi indepartati excesul de ulei cu un prosop de hartie. Asta e tot!

sursa articol si sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise