Te-ai gandit vreodata sa folosesti bere pentru a marina carnea de pui?

Ei bine,afla ca este chiar recomandat sa faci acest lucru:  puiul va fi mult mai fraged, mai suculent si mai aromat in acest mod.  Aceasta tehnica a fost inventata de Nick Anderer si este reteta speciala a restaurantului Marta din New York, acolo unde a fost pusa in practica pentru prima data.
 
Chef Nick Anderer spune ca intotdeauna i-a placut sa marineze puiul inainte de a-l frige si ca ideea aceasta i-a venit tocmai pentru ca la gratar se bea, de obicei, si bere.
 
Iata care sunt motivele pentru care Anderer ne recomanda sa folosim mereu aceasta tehnica:
 
1.  Puiul se gateste mai repede si ramane suculent

Anderer ne recomanda sa taiem puiul, in loc sa il gatim intreg. In acest fel, timpul de gatire se diminueaza, iar aroma poate fi raspandita pe toata suprafata puiului.  De asemenea, aceasta metoda impiedica puiul sa se usuce.

2. Acest mod de marinare confera puiului o aroma aparte
 
Saramura folosita de Anderer are doua ingrediente: bere si zahar, doua ingrediente care dau o aroma de caramel delicioasa carnii de pui. Pe de alta parte, cele doua ingrediente se completeaza reciproc, zaharul echilibrand amaraciunea berii, dupa cum spune si Anderer.
 
3. O bere scumpa nu va face ca puiul sa fie mai bun.

"Nuantele subtile se pierd atunci cand gatesti cu bere", spune Anderer. De aceea, el zice ca nu este neaparat sa folosim o bere scumpa, ci una care ne este pe plac.
 
4.  Este exact ceea ce vrei sa mananci, chiar acum.

Puiul cu aroma de bere suculent si fraged este alegerea perfecta pentru o cina de toamna, in special daca ii urmezi sfatul lui Anderer si il servesti cu piure de cartofi sau cu sote de legume.

Sursa articol si sursa foto: www.epicurious.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Alecsandrina Martin, 09 noiembrie 2014

    Si la iepure daca pui bere iese de minune

  • Fara foto

    Cornel Hentiu, 08 noiembrie 2014

    Nick Anderer .

  • Fara foto

    Litiu Tatiana, 07 noiembrie 2014

    O sa incerc si eu.

  • Fara foto

    Cristea Eugen, 06 noiembrie 2014

    Este delicios,mai ales la gratar.

  • Fara foto

    Matei Violeta Dorina, 29 octombrie 2014

    Si la mine in casa se marineaza in bere de ani de zile ! Asa ca nu acest Anderer este initiatorul... cine stie cine mai apare si cu metoda marinatului cu condimente si vin :))

  • Fara foto

    Popa Constantin, 29 octombrie 2014

    vreau reteta, cine o are?

  • Fara foto

    Netcu Adelina, 29 octombrie 2014

    O idee bine venita, combinatia e buna si la alte tipuri de carne. Merge pe o vreme trista ca asta.

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 29 octombrie 2014

    Pulpe de pui cu bere si stafide la cuptor am facut si sunt teribil de bune .Voi incerca si reteta asta . Multumesc !