4 motive pentru marinarea puiului cu bere

Te-ai gandit vreodata sa folosesti bere pentru a marina carnea de pui? Ei bine,afla ca este chiar recomandat sa faci acest lucru:  puiul va fi mult mai fraged, mai suculent si mai aromat in acest mod.  Aceasta tehnica a fost inventata de Nick Anderer si este reteta speciala a restaurantului Marta din New York, acolo unde a fost pusa in practica pentru prima data.   Chef Nick Anderer spune ca intotdeauna i-a placut sa marineze puiul inainte de a-l frige si ca ideea aceasta i-a venit tocmai pentru ca la gratar se bea, de obicei, si bere.  

4 motive pentru marinarea puiului cu bere

Iata care sunt motivele pentru care Anderer ne recomanda sa folosim mereu aceasta tehnica:
1. Puiul se gateste mai repede si ramane suculent

Anderer ne recomanda sa taiem puiul, in loc sa il gatim intreg. In acest fel, timpul de gatire se diminueaza, iar aroma poate fi raspandita pe toata suprafata puiului. De asemenea, aceasta metoda impiedica puiul sa se usuce.

2. Acest mod de marinare confera puiului o aroma aparte

Saramura folosita de Anderer are doua ingrediente: bere si zahar, doua ingrediente care dau o aroma de caramel delicioasa carnii de pui. Pe de alta parte, cele doua ingrediente se completeaza reciproc, zaharul echilibrand amaraciunea berii, dupa cum spune si Anderer.

3. O bere scumpa nu va face ca puiul sa fie mai bun.

"Nuantele subtile se pierd atunci cand gatesti cu bere", spune Anderer. De aceea, el zice ca nu este neaparat sa folosim o bere scumpa, ci una care ne este pe plac.

4. Este exact ceea ce vrei sa mananci, chiar acum.

Puiul cu aroma de bere suculent si fraged este alegerea perfecta pentru o cina de toamna, in special daca ii urmezi sfatul lui Anderer si il servesti cu piure de cartofi sau cu sote de legume.

Sursa articol si sursa foto: www.epicurious.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor