Si tu obisnuiesti sa faci curat o data pe saptamana in frigider, iar atunci arunci tot ce prinzi in mana pentru ca ai impresia ca alimentele cu pricina stau de prea mult timp pe acele rafturi? Ei bine,  se pare ca nu este tocmai indicat sa faci acest lucru. Conform BBC News, specialistii in nutritie sustin ca ar trebui sa luam mai putin in seama data de expirare a produselor deoarece aceasta ne avertizeaza mai mult in privinta schimbarii gustului, decat a alterarii produsului in sine. Iata care sunt cinci dintre alimentele pe care le aruncam mai devreme decat ar trebui.

Ouale. Ouale pot rezista pana la cinci saptamani daca sunt depozitate corect. Asadar, nu le aruncati mai devreme, dar pastrati-le in frigider, la o temperatura de maximum 5 grade Celsius. Chiar daca spatiul special pentru depozitatul oualor se afla de obicei pe usa frigiderului, se pare ca indicat este sa nu le asezama acolo, ci pe unul dintre rafturi pentru a evita sa expunem aceste alimente la fluctuatii de temperatura.
 
Laptele. La fel ca in cazul oualor, este indicat ca laptele sa nu fie depozitat pe usa frigiderului. Pastrati-l pe raftul de jos al frigiderului. Laptele poate rezista destul de mult timp daca aveti grija sa il inchideti rapid dupa ce l-ati folosit si sa il bagati inapoi la rece. Evitati pe cat posibil sa il lasati mai mult de 1-2 minute afara pentru ca odata ce alimentul a intrat in contact cu aerul, durata sa de “viata” se reduce.
 
Iaurtul. Acest tip de lactat poate rezista pana la 6 saptamani, adica mult dincolo de termenul de expirare afisat pe ambalaj. Secretul consta in depozitarea corecta a iaurtului la o temperatura mica. De asemenea, nu uitati ca el rezista atata vreme doar daca este sigilat.
 
Chipsurile, snacksurile, tortilla. Desi acestea capata un gust de ranced destul de rapid, specialistii in nutritie sustin ca ele pot fi consumate chiar si la o luna dupa ce au fost achizitionate din magazin. Pentru ca aceste gustari sa nu capete acel gust ciudat, depozitati-le intr-o cutie cu inchidere ermetica.
 
Ciocolata. “Dulcele” nostru preferat rezista mai mult timp decat ne-am inchipui. Desi peste ciocolata se depune un soi de invelis alb care se formeaza la contactul cu aerul, specialistii sunt de parere ca nu avem niciun motiv sa ne ingrijoram deoarece acela nu este nicidecum mucegai si nu este nici periculos pentru sanatatea noastra.

sursa
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    elenadincu, 23 februarie 2014

    cum pastram miezul de nuca mai mult timp?

  • Fara foto

    Bica Elena, 04 octombrie 2013

    sint foarte bune sfaturile dumneavoastra mai asteptam si altele va multumim

  • Fara foto

    Alina Eugenia Cristea, 03 octombrie 2013

    si eu stiu de la bunici ca, ouale nu se consuma imediat ce le-ai luat de la gaina, ci a 2-a, a 3-a zi. Multumim pentru sfaturi ...

  • Fara foto

    Alex Brown, 02 octombrie 2013

    le bei cu paiul? :))

  • Fara foto

    Manolache Sandu, 01 octombrie 2013

    doua oua proaspete la trei zileservite dimineata , sunt medicamente .

  • Fara foto

    Silvia Vitelariu, 01 octombrie 2013

    imi place acest articol,,,dar mai spuneti si de alte produse sa u mancaruri gatite.va multumesc.