5 alimente pe care le arunci mai devreme decat ar trebui

Si tu obisnuiesti sa faci curat o data pe saptamana in frigider, iar atunci arunci tot ce prinzi in mana pentru ca ai impresia ca alimentele cu pricina stau de prea mult timp pe acele rafturi? Ei bine,  se pare ca nu este tocmai indicat sa faci acest lucru. Conform BBC News, specialistii in nutritie sustin ca ar trebui sa luam mai putin in seama data de expirare a produselor deoarece aceasta ne avertizeaza mai mult in privinta schimbarii gustului, decat a alterarii produsului in sine. Iata care sunt cinci dintre alimentele pe care le aruncam mai devreme decat ar trebui.

5 alimente pe care le arunci mai devreme decat ar trebui

Ouale. Ouale pot rezista pana la cinci saptamani daca sunt depozitate corect. Asadar, nu le aruncati mai devreme, dar pastrati-le in frigider, la o temperatura de maximum 5 grade Celsius. Chiar daca spatiul special pentru depozitatul oualor se afla de obicei pe usa frigiderului, se pare ca indicat este sa nu le asezama acolo, ci pe unul dintre rafturi pentru a evita sa expunem aceste alimente la fluctuatii de temperatura.

Laptele. La fel ca in cazul oualor, este indicat ca laptele sa nu fie depozitat pe usa frigiderului. Pastrati-l pe raftul de jos al frigiderului. Laptele poate rezista destul de mult timp daca aveti grija sa il inchideti rapid dupa ce l-ati folosit si sa il bagati inapoi la rece. Evitati pe cat posibil sa il lasati mai mult de 1-2 minute afara pentru ca odata ce alimentul a intrat in contact cu aerul, durata sa de “viata” se reduce.
Iaurtul. Acest tip de lactat poate rezista pana la 6 saptamani, adica mult dincolo de termenul de expirare afisat pe ambalaj. Secretul consta in depozitarea corecta a iaurtului la o temperatura mica. De asemenea, nu uitati ca el rezista atata vreme doar daca este sigilat.
Chipsurile, snacksurile, tortilla. Desi acestea capata un gust de ranced destul de rapid, specialistii in nutritie sustin ca ele pot fi consumate chiar si la o luna dupa ce au fost achizitionate din magazin. Pentru ca aceste gustari sa nu capete acel gust ciudat, depozitati-le intr-o cutie cu inchidere ermetica.
Ciocolata. “Dulcele” nostru preferat rezista mai mult timp decat ne-am inchipui. Desi peste ciocolata se depune un soi de invelis alb care se formeaza la contactul cu aerul, specialistii sunt de parere ca nu avem niciun motiv sa ne ingrijoram deoarece acela nu este nicidecum mucegai si nu este nici periculos pentru sanatatea noastra.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise