5 alimente pe care le arunci mai devreme decat ar trebui

Si tu obisnuiesti sa faci curat o data pe saptamana in frigider, iar atunci arunci tot ce prinzi in mana pentru ca ai impresia ca alimentele cu pricina stau de prea mult timp pe acele rafturi? Ei bine,  se pare ca nu este tocmai indicat sa faci acest lucru. Conform BBC News, specialistii in nutritie sustin ca ar trebui sa luam mai putin in seama data de expirare a produselor deoarece aceasta ne avertizeaza mai mult in privinta schimbarii gustului, decat a alterarii produsului in sine. Iata care sunt cinci dintre alimentele pe care le aruncam mai devreme decat ar trebui.

5 alimente pe care le arunci mai devreme decat ar trebui

Ouale. Ouale pot rezista pana la cinci saptamani daca sunt depozitate corect. Asadar, nu le aruncati mai devreme, dar pastrati-le in frigider, la o temperatura de maximum 5 grade Celsius. Chiar daca spatiul special pentru depozitatul oualor se afla de obicei pe usa frigiderului, se pare ca indicat este sa nu le asezama acolo, ci pe unul dintre rafturi pentru a evita sa expunem aceste alimente la fluctuatii de temperatura.

Laptele. La fel ca in cazul oualor, este indicat ca laptele sa nu fie depozitat pe usa frigiderului. Pastrati-l pe raftul de jos al frigiderului. Laptele poate rezista destul de mult timp daca aveti grija sa il inchideti rapid dupa ce l-ati folosit si sa il bagati inapoi la rece. Evitati pe cat posibil sa il lasati mai mult de 1-2 minute afara pentru ca odata ce alimentul a intrat in contact cu aerul, durata sa de “viata” se reduce.
Iaurtul. Acest tip de lactat poate rezista pana la 6 saptamani, adica mult dincolo de termenul de expirare afisat pe ambalaj. Secretul consta in depozitarea corecta a iaurtului la o temperatura mica. De asemenea, nu uitati ca el rezista atata vreme doar daca este sigilat.
Chipsurile, snacksurile, tortilla. Desi acestea capata un gust de ranced destul de rapid, specialistii in nutritie sustin ca ele pot fi consumate chiar si la o luna dupa ce au fost achizitionate din magazin. Pentru ca aceste gustari sa nu capete acel gust ciudat, depozitati-le intr-o cutie cu inchidere ermetica.
Ciocolata. “Dulcele” nostru preferat rezista mai mult timp decat ne-am inchipui. Desi peste ciocolata se depune un soi de invelis alb care se formeaza la contactul cu aerul, specialistii sunt de parere ca nu avem niciun motiv sa ne ingrijoram deoarece acela nu este nicidecum mucegai si nu este nici periculos pentru sanatatea noastra.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor