
Trebuie sa stiti ca 2 dintre cei mai temuti dusmani ai uleiului de masline sunt lumina soarelui si oxigenul. Cel mai bine este sa cumparam ulei de masline in sticle de culoare verde sau maro inchis, pentru a-i pastra proprietatile.
Indiferent daca vorbim despre caldura venita de la cuptor sau caldura generata de razele soarelui, este gresit sa lasam uleiul de masline langa o sursa de caldura. La contactul cu caldura uleiul produce un antioxidant numit polifenol, ce conduce la alterarea gustului.
Specialistii spun ca nu ne putem da seama de calitatea uleiului de masline dupa culoare, culoarea fiind doar un indicator al perioadei in care maslinele au fost culese si a perioadei in care uleiul a fost presat.
Gatitul la temperaturi inalte duc la alterarea gustului uleiului de masline si la distrugerea antioxidantilor ce se regasesc in acesta. Din acest motiv,uleiul de masline nu este recomandat pentru prajeli.
Sursa articol: www.womenshealthmag.com
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
- 5 comentarii
-
Tarate Ovidiu, 26 octombrie 2014
FARA SANATATE TOTUL NU VALOAREAZA NIMIC ! “asa ca folositi uleiul de masline ambalat in sticle de culoare inchisa
-
Constanta Butariu, 25 octombrie 2014
Foarte interesant imi place...
-
24 octombrie 2014
atunci grecii ce ulei folosesc la prajit ,ca eu numai ulei de masline i-am vazut folosind
-
Marieta_Pall, 24 octombrie 2014
Cunosc regurlile folosirii uleiului de masline,dar e bine sa ne reamintiti periodicMultumesc.
Netcu Adelina, 27 octombrie 2014
Multumesc de sfaturi.