Uleiul de masline aduce foarte multe beneficii sanatatii si este recomandat sa il utilizam cat de des avem ocazia. Printre avantajele pe care ni le aduce consumul de ulei de masline se numara si scaderea riscului de a dezvolta celule canceroare si protejarea inimii. 
 
Totusi, este bine sa stim ca ne putem bucura de proprietatile sale benefice numai daca evitam aceste 5 greseli foarte comune:
 
1. Cumperi o cantitate prea mare de ulei de masline.
 
Uleiul de masline are o anumita perioada de valabilitate (in general, 24 luni). Dupa aceasta perioada uleiul isi pierde din proprietatile nutritive si poate avea chiar si un gust neplacut. De aceea, este bine sa cumparam ulei de masline in cantitati mici, astfel incat sa il consumam cat mai repede din momentul in care il deschidem.
 
2. Cumperi ulei de masline in sticle transparente sau de plastic.

Trebuie sa stiti ca 2 dintre cei mai temuti dusmani ai uleiului de masline sunt lumina soarelui si oxigenul. Cel mai bine este sa cumparam ulei de masline in sticle de culoare verde sau maro inchis, pentru a-i pastra proprietatile.

3. Depozitezi uleiul de masline langa o sursa de caldura.

Indiferent daca vorbim despre caldura venita de la cuptor sau caldura generata de razele soarelui, este gresit sa lasam uleiul de masline langa o sursa de caldura. La contactul cu caldura uleiul produce un antioxidant numit polifenol, ce conduce la alterarea gustului.
 
4.  Judecam uleiul dupa culoare.

Specialistii spun ca nu ne putem da seama de calitatea uleiului de masline dupa culoare, culoarea fiind doar un indicator al perioadei in care maslinele au fost culese si  a perioadei in care uleiul a fost presat. 

5.  Folosesti uleiul de masline la temperaturi inalte.  

Gatitul la temperaturi inalte duc la alterarea gustului uleiului de masline si la distrugerea antioxidantilor ce se regasesc in acesta. Din acest motiv,uleiul de masline nu este recomandat pentru prajeli.

Sursa articol: www.womenshealthmag.com
Sursa foto: www.flickr.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

 • 5 comentarii
 • Netcu Adelina, 27 octombrie 2014

  Multumesc de sfaturi.

 • Tarate Ovidiu, 26 octombrie 2014

  FARA SANATATE TOTUL NU VALOAREAZA NIMIC ! “asa ca folositi uleiul de masline ambalat in sticle de culoare inchisa

 • Constanta Butariu, 25 octombrie 2014

  Foarte interesant imi place...

 • 24 octombrie 2014

  atunci grecii ce ulei folosesc la prajit ,ca eu numai ulei de masline i-am vazut folosind

 • Marieta_Pall, 24 octombrie 2014

  Cunosc regurlile folosirii uleiului de masline,dar e bine sa ne reamintiti periodicMultumesc.