Uleiul de masline aduce foarte multe beneficii sanatatii si este recomandat sa il utilizam cat de des avem ocazia. Printre avantajele pe care ni le aduce consumul de ulei de masline se numara si scaderea riscului de a dezvolta celule canceroare si protejarea inimii. 
 
Totusi, este bine sa stim ca ne putem bucura de proprietatile sale benefice numai daca evitam aceste 5 greseli foarte comune:
 
1. Cumperi o cantitate prea mare de ulei de masline.
 
Uleiul de masline are o anumita perioada de valabilitate (in general, 24 luni). Dupa aceasta perioada uleiul isi pierde din proprietatile nutritive si poate avea chiar si un gust neplacut. De aceea, este bine sa cumparam ulei de masline in cantitati mici, astfel incat sa il consumam cat mai repede din momentul in care il deschidem.
 
2. Cumperi ulei de masline in sticle transparente sau de plastic.

Trebuie sa stiti ca 2 dintre cei mai temuti dusmani ai uleiului de masline sunt lumina soarelui si oxigenul. Cel mai bine este sa cumparam ulei de masline in sticle de culoare verde sau maro inchis, pentru a-i pastra proprietatile.

3. Depozitezi uleiul de masline langa o sursa de caldura.

Indiferent daca vorbim despre caldura venita de la cuptor sau caldura generata de razele soarelui, este gresit sa lasam uleiul de masline langa o sursa de caldura. La contactul cu caldura uleiul produce un antioxidant numit polifenol, ce conduce la alterarea gustului.
 
4.  Judecam uleiul dupa culoare.

Specialistii spun ca nu ne putem da seama de calitatea uleiului de masline dupa culoare, culoarea fiind doar un indicator al perioadei in care maslinele au fost culese si  a perioadei in care uleiul a fost presat. 

5.  Folosesti uleiul de masline la temperaturi inalte.  

Gatitul la temperaturi inalte duc la alterarea gustului uleiului de masline si la distrugerea antioxidantilor ce se regasesc in acesta. Din acest motiv,uleiul de masline nu este recomandat pentru prajeli.

Sursa articol: www.womenshealthmag.com
Sursa foto: www.flickr.com

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Netcu Adelina, 27 octombrie 2014

    Multumesc de sfaturi.

  • Fara foto

    Tarate Ovidiu, 26 octombrie 2014

    FARA SANATATE TOTUL NU VALOAREAZA NIMIC ! “asa ca folositi uleiul de masline ambalat in sticle de culoare inchisa

  • Fara foto

    Constanta Butariu, 25 octombrie 2014

    Foarte interesant imi place...

  • Fara foto

    24 octombrie 2014

    atunci grecii ce ulei folosesc la prajit ,ca eu numai ulei de masline i-am vazut folosind

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 24 octombrie 2014

    Cunosc regurlile folosirii uleiului de masline,dar e bine sa ne reamintiti periodicMultumesc.