Pentru multi, savurarea unei cafele bune a devenit cea mai buna parte a diminetilor. Cu toate ca nu este mare filosofie sa o pregatesti, exista 5 greseli pe care toti le facem atunci cand vine vorba despre cafea. Vezi mai jos care sunt, pentru a le putea remedia:
 

1.Ora potrivita
 
Studii recente au demonstrat ca nu este indicat sa bem cafeaua in intervalul orar 8-9 dimineata, dat fiind faptul ca in acea perioada a zilei, organismul nostru nu are nevoie de surse de energizare suplimentare. Este recomandat sa consumam cafea in intervalul 9:30-11:30 si 13:30-17:30, dat fiind faptul ca in acele momente ale zilei cortizolul din organism are un nivel redus, cafeaua ajutandu-ne sa devenim mai energici.
 
2. Surplus de cafea
 
Daca ati pregatit o cantitate de cafea mai mare si v-a mai ramas in ibric, nu este o idee buna sa o savurati ulterior, caci gustul nu va mai fi acelasi. Ceea ce puteti face este sa puneti cafeaua ramasa in tavite pentru gheata si sa le dati la congelator. Astfel, va puteti raci cafeaua cu aceste cuburi, in locul celor din apa, care altereaza gustul cafelei.

3. Calitatea apei
 
Dat fiind faptul ca o cafea contine in cea mai mare parte apa, este normal ca gustul cafelei sa fie influentat de calitatea apei. Este recomandat sa folositi apa plata sau filtrata daca doriti sa savurati o cafea delicioasa.

4. Prima data, incearc-o
 
Exista persoane care pun in cafea lapte, zahar, frisca si alte ingrediente, fara a gusta inainte cafeaua. Cel mai bine este sa incerci cafeaua si abia apoi sa decizi daca este necesar sa adaugi in plus alte ingrediente.

5. Spatiul de depozitare
 
Pentru a pastra cafeaua in cele mai bune conditii, este necesar sa o depozitam in recipiente inchise etans, in locuri ferite de lumina si de caldura. 

Sursa foto: www.flickr.com

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Dumitru Craciun, 20 iulie 2016

    prea puține sfaturi ,cum se fierbe dacă se lasă la infuzat sau o turnăm în ceașcă imediat ,care cafea este mai bună să ne uităm după preț sau după denumire?

  • Fara foto

    Doina Cojocaru, 29 iulie 2015

    Ce stiu , ca nu este indicat laptele in cafea pentru ca atenueaza aciditatea cafelei. Gusturile nu se discuta, fiecare cu preferintele lui.

  • Fara foto

    Matei Vasile, 28 iulie 2015

    corect

  • Fara foto

    Dumitru Craciun, 20 iulie 2015

    o cafea bună nu înseamnă cum o preparăm ci și ce cafea avem am văzut tot felul de cafele și de prețuri ,deci care ar fi cantitatea ideală ptr. o cafea ,cât durează eliminarea cafeinei ,în ce boli să nu bem cafea ,

  • Fara foto

    Hasegan Valer Teodor, 18 iulie 2015

    ,,unde dai si unde crapa ,, asa sant articolele astea scrise de voi,va rog nu mai scrieti...

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 18 iulie 2015

    Multumesc,am sa tin cont.

  • Fara foto

    Ionela Barbieru, 18 iulie 2015

    INTERESANT

  • Fara foto

    Verman Vladimir, 18 iulie 2015

    Corect.