Ai exagerat putin (mai mult) cu condimentele, iar preparatul tau este mult prea iute? Cu siguranta, este o situatie cu care majoritatea dintre noi s-au confruntat cel putin o data. Si pentru ca cel mai tare ne displace risipa in bucatarie, ne-am gandit sa va impartasim si voua cateva secretele cu ajutorul carora sa "salvati" mancarea prea iute. Este posibil ca pe unele dintre acestea sa le cunoasteti, iar daca mai sunt si altele pe care le-ati incercat, iar noi le-am omis, asteptam sa le impartasiti cu noi.
 
Asadar, iata cum poti sa ameliorezi gustul iute dintr-un preparat:
 
1. Adauga acid
 
In functie de tipul preparatului pe care l-ai condimentat prea mult, poti folosi acid pentru a reduce efectul iute. Poti adauga suc de citrice (in general, cele mai potrivite sunt cele de lamaie si lime), otet, ananas taiat bucatele sau suc/sos de rosii.

2. Adauga legume
 
Adauga felii de morcovi sau de cartofi pentru a neutraliza gustul iute din preparat. Zaharul pe care il contine si textura poroasa ajuta la diminuarea iutelii din preparate.
 
3. Foloseste fructe oleaginoase
 
Poate parea ciudat, insa adaugarea de nuci, arahide sau chiar unt de arahide in preparatul pe care vreti sa il "reparati", poate fi chiar raspunsul la intrebarea voastra.

4. Adauga dulce
 
Zaharul poate combate iuteala dintr-un preparat; incercati sa adaugati o lingurita de zahar granulat, o lingura de miere sau chiar o cantitate mica de ketchup si veti observa diferenta.

5. Foloseste bulion 
 
Daca preparatul in cauza este un sos sau daca are o textura ce poate fi subtiata, foloseste o lingura mare de bulion sau un alt lichid necondimentat. Subtierea compozitiei va duce la difuzarea gustului iute.

6. Foloseste lactate
 
Lactatele diminueaza gustul iute al mancarurilor; este indicat sa adaugati o lingura de lapte, iaurt, smantana, lapte de cocos  si/sau alte produse lactate, precum parmezan pentru a echilibra gusturile.

Sursa articol: www.foodbeast.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Mona Bololoi, 16 martie 2015

    ..Pentru ca nu strica sa stim...in bucatarie :)