5 pasi pentru a transforma salatele banale in ceva delicios

  Sezonul cald se instaleaza treptat, iar alimentatia noastra devine din ce in ce mai usoara. Si daca vorbim despre o alimentatie usoara si gustoasa, evident ca nu avem cum sa uitam de salate, nu-i asa?   

5 pasi pentru a transforma salatele banale in ceva delicios

Tocmai de aceea, ne-am gandit sa va impartasim astazi 5 mici secrete care vor transforma banala salata intr-un preparat caruia nu ai cum sa ii rezisti.

1. Foloseste ingrediente proaspete

Prospetimea ingredientelor este elementul cheie in succesul unei salate. Cu siguranta, ai incercat si tu salate pregatite cu ingrediente trecute de prima "tinerete" si nu ai fost prea incantat de rezultat. Asadar, numai ingrediente proaspete!
2. Foloseste ingrediente cu texturi diferite

Salatele cu ingrediente ce difera ca texturi nu sunt deloc plictisitoare si sunt chiar delicioase. Adauga nuci, seminte sau crutoane pentru o textura crocanta sau felii de mere, castravete, ridichi pentru a da salatei tale o nota racoritoare.
3. Echilibreaza aromele

Foloseste ingrediente variate si asezoneaza-le cu un dressing pe masura.
4. Renunta la verdeata

Atunci cand ne gandim la salata, ne gandim inevitabil la o combinatie de verdeturi - rucola, salata verde, varza kale. Aceasta consta intr-adevar in baza de la care poate pleca o salata, insa nu este singura varianta. In loc de verdeata, poti folosi cereale integrale, naut, linte sau fasole ca baza pentru salata ta.
5. Adauga proteine

Proteinele te vor ajuta sa mentii senzatia de satietate pentru mai mult timp, facand orice salata potrivita pentru felul principal. Adauga pui, vita, peste sau chiar tofu sau chiar quinoa.

Sursa articol: www.thekitchn.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise