5 sfaturi pentru a gati peste la gratar

Vremea calda ne invita sa iesim cat mai des la iarba verde alaturi de cei dragi. Iar daca v-ati decis deja sa mergeti la gratar, atunci nu aveti cum sa uitati acasa pestele! Si cu toate ca la prima vedere poate parea destul de dificil sa pregatesti peste la gratar, lasa-ne sa iti spunem ca nu este deloc asa. Tot ce trebuie sa faci aceste sa tii cont de aceste 5 sfaturi:  

5 sfaturi pentru a gati peste la gratar

1. Nu indeparta pielea

Desi multe retete propun indepartarea pielii, atunci cand pregatim peste la gratar este indicat sa il gatim cu tot cu aceasta. Acest detaliu, chiar daca poate parea nesemnificativ, duce la evitarea sfaramarii pestelui atunci cand doriti sa il intoarceti. Mai mult decat atat, anumite tipuri de peste, preum macroul sau pastravul, au o piele fina ce se transforma intr-o crusta crocanta si delicioasa.

2. Foloseste un cos pentru peste

O alta metoda care ne ajuta sa mentinem pestele intreg este folosirea unui cos pentru peste. Acestea sunt disponibile in mai multe forme si marimi, insa principiul de baza este acelasi: trebuie sa introduci pestele in cos, sa inchizi cosul, iar acesta il va tine nemiscat pe toata durata procesului. Astfel, in loc sa muti pestele de pe o parte pe alta, muti cosul cu totul.

3. Foloseste folie de aluminiu

Pentru un peste suculent, poti inveli pestele in folie de aluminiu data in prealabil cu spray de gatit sau unsa cu putin ulei, si il poti pune direct pe gratar. Lasati pe gratar pana cand pestele este gata,apoi savurati alaturi de cei dragi. :-)

4. Foloseste o scandura

Pentru multi, poate parea de-a dreptul ciudat, insa credeti-ne pe cuvant ca astfel pestele va iesi mult mai fraged si mai gustos. Daca folositi o scandura de lemn, trebuie sa o tineti in apa cel putin doua ore inainte de a o pune pe gratar. In afara de acest mic "truc",nu va mai ramane decat sa pozitionati scandura pe gratar si peste ea sa adaugati pestele. Nu-i mare filozofie, asa-i?

5. Folositi bete pentru frigarui

Betele pentru frigarui pot fi folosite in cazul crevetilor si a scoicilor. Fiind mai mici, este mult mai incomod sa le intoarcem pe fiecare dintre ele. Asadar, cea mai la indemana optiune sunt frigaruile!

Sursa articol: www.eatingwell.com

Sursa foto: www.eatingwell.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise