5 sfaturi pentru a gati peste la gratar

Vremea calda ne invita sa iesim cat mai des la iarba verde alaturi de cei dragi. Iar daca v-ati decis deja sa mergeti la gratar, atunci nu aveti cum sa uitati acasa pestele! Si cu toate ca la prima vedere poate parea destul de dificil sa pregatesti peste la gratar, lasa-ne sa iti spunem ca nu este deloc asa. Tot ce trebuie sa faci aceste sa tii cont de aceste 5 sfaturi:  

5 sfaturi pentru a gati peste la gratar

1. Nu indeparta pielea

Desi multe retete propun indepartarea pielii, atunci cand pregatim peste la gratar este indicat sa il gatim cu tot cu aceasta. Acest detaliu, chiar daca poate parea nesemnificativ, duce la evitarea sfaramarii pestelui atunci cand doriti sa il intoarceti. Mai mult decat atat, anumite tipuri de peste, preum macroul sau pastravul, au o piele fina ce se transforma intr-o crusta crocanta si delicioasa.

2. Foloseste un cos pentru peste

O alta metoda care ne ajuta sa mentinem pestele intreg este folosirea unui cos pentru peste. Acestea sunt disponibile in mai multe forme si marimi, insa principiul de baza este acelasi: trebuie sa introduci pestele in cos, sa inchizi cosul, iar acesta il va tine nemiscat pe toata durata procesului. Astfel, in loc sa muti pestele de pe o parte pe alta, muti cosul cu totul.

3. Foloseste folie de aluminiu

Pentru un peste suculent, poti inveli pestele in folie de aluminiu data in prealabil cu spray de gatit sau unsa cu putin ulei, si il poti pune direct pe gratar. Lasati pe gratar pana cand pestele este gata,apoi savurati alaturi de cei dragi. :-)

4. Foloseste o scandura

Pentru multi, poate parea de-a dreptul ciudat, insa credeti-ne pe cuvant ca astfel pestele va iesi mult mai fraged si mai gustos. Daca folositi o scandura de lemn, trebuie sa o tineti in apa cel putin doua ore inainte de a o pune pe gratar. In afara de acest mic "truc",nu va mai ramane decat sa pozitionati scandura pe gratar si peste ea sa adaugati pestele. Nu-i mare filozofie, asa-i?

5. Folositi bete pentru frigarui

Betele pentru frigarui pot fi folosite in cazul crevetilor si a scoicilor. Fiind mai mici, este mult mai incomod sa le intoarcem pe fiecare dintre ele. Asadar, cea mai la indemana optiune sunt frigaruile!

Sursa articol: www.eatingwell.com

Sursa foto: www.eatingwell.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Reteta de cartofi la cuptor. Cartofi la cuptor cu ulei de masline, sare, piper, condimente si ierburi aromatice. Reteta...

Cartofi la cuptor
Cotlet de vitel cu piure de mazare

Cotlet de vitel cu piure de mazare

Amestecul de mirodenii se amesteca, se pun intr-o tava si se imprastie.

Cotlet de vitel cu piure de mazare
Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

O prajitura delicioasa, stiam ca asa va fi, inca de cand m-am gandit la aceasta combinatie care mie imi place tare mult.

Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor