Te enerveaza faptul ca fructele se strica la cateva zile dupa ce le cumperi? Vrei sa gasesti o metoda miraculoasa prin care rosiile sa reziste mai mult in frigider? Internetul este plin de astfel de sfaturi, dar cum le separi pe cele verificate de asa zisele mituri din bucatarie? Noi va facem treaba mai simpla si v-am pregatit 5 recomandari testate si aprobate de blogeri, oameni de stiinta si bucatari.
 
Daca infasuram varful unei maini de banane intr-o folie de plastic, acestea vor rezista mai mult. Prin varf, bananele elibereaza gaz etilen natural, iar daca il acoperim pe acesta, vom preveni ca o parte din gaz sa ajunga la restul bananelor. Pentru o eficienta sporita, separati bananele si infasurati-le pe fiecare. 
 
Gateste legumele de indata ce le cumperi, pentru a preveni irosirea mancarii. Poti prepara si pune la frigider o portie de legume timp de cateva zile. Dupa aceea, le poti incalzi la temperatura camerei si serveste-le alaturi de o vinegreta pentru salata sau intr-o omleta consistenta.
 
Cartofii nu vor incolti daca vor fi tinuti in preajma unui mar. Cei de la “America’s Test Kitchen” au depozitat doi saci de cartofi, dintre care unul continea si un mar, intr-un loc intunecat. Dupa trei saptamani, un cartof din sacul fara mar a incoltit, iar dupa cinci saptamani, au incoltit cu totii. De cealalta parte, in sacul cu un mar nu au existat probleme decat dupa opt saptamani!
 
Pentru a mentine proaspete capsunile sau fructele de padure, nu trebuie decat sa le trecem printr-o baie diluata de otet (o parte otet, trei parti apa). Astfel, le vom prelungi durata de viata pentru zile sau chiar saptamani intregi. Otetul este un dezinfectant natural si un ucigas al mucegaiului. Asigurati-va ca uscati bine fructele dupa acest procedeu si depozitati-le intr-un compartiment prevazut cu prosoape de hartie.
 
Daca tinem rosiile cu frunzulita in jos, le putem mentine proaspete timp de o saptamana in afara frigiderului. Frigiderul usuca rosiile si le face sa-si piarda aroma. Unii spun ca acest lucru se datoreaza faptului ca frunzulita este un punct de iesire pentru hidratare si un punct de intrare pentru mucegai si bacterii.
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Matei Violeta Dorina, 26 iulie 2014

    Pentru a pastra verdeata proaspata mai mult timp se spala si se lasa la scurs pe un prosop cam 15-20 min, apoi se strange prosopul cu verdeata si se depoziteaza in cutia de fructe si legume a frigiderului. Tine pana la 2 saptamani. este testata de mine aceasta metoda !

  • Toncean Sidonia, 26 iulie 2014

    Linga mere ? Asta nu am stiut-o !

  • Rodica Georgescu, 27 aprilie 2014

    Daca vrei ca rosiile sa se coaca, tine-le afara din frigider, langa mere

  • Rodica_Georgescu, 27 aprilie 2014

    Nu varfurile bananelor trebuie infasurate in folie de plastic, ci cozile....

  • Eva Stoica, 12 aprilie 2014

    sfaturi excelente , cu adevarat utile! Multumiri!

  • Iuliana Balasa, 11 aprilie 2014

    Sfturi minunate ! Multumesc ,Gustos !

  • Mariana Paraschiva, 11 aprilie 2014

    interesant de retinut .

  • Tobescu Gicu, 10 aprilie 2014

    E bine de stiut !Multumesc si mai asteptam si alte trucuri utile !

  • Carmen Ionaşcu, 10 aprilie 2014

    multumim!!!

  • Maria Ungureanu, 10 aprilie 2014

    Sint minunate aceste sfaturi ,am sa tin cont de ele .

  • Milena Liliana Poradin, 09 aprilie 2014

    interesant si bine de stiut,,,!!!!multumesc :)