5 trucuri pentru a pregati pizza perfecta

Fie ca va place cu blat pufos sau foarte subtire, vegetariana sau cu multa carne, cu multe toppinguri sau cat mai simpla, pizza este un preparat indragit de toata lumea. Se poate servi la cina, la micul dejun sau poate fi luata si la pachet, ceea ce o face perfecta pentru orice moment, fie ca vorbim despre o zi ocupata din cursul saptamanii sau de o seara de weekend petrecuta impreuna cu prietenii.   De aceea, ne-am gandit sa va impartasim 5 secrete care te vor ajuta sa pregatesti o pizza perfecta:

5 trucuri pentru a pregati pizza perfecta

1. Aluatul

Aluatul de pizza este cel mai simplu aluat, fiind foarte usor si simplu de facut. Nu va lasati prada tentatiei de a adauga prea multa faina si nu uitati de uleiul de masline! Aluatul trebuie sa ramana putin lipicios, insa sa se dezlipeasca usor de pe peretii vasului in care il framantati. Nu framantati in exces, ci doar cat sa obtineti un aluat omogen si moale. Lasati la odihnit la loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul.

2. Temperatura

Cele mai multe retete de pizza presupun ca temperatura cuptorului sa fie ridicata. Multi bucatari spun ca trebuie sa preincalzim cuptorul cu 30 minute inainte de a introduce pizza, pentru ca blatul sa se patrunda si sa devina crocant si delicios.

3. Lasa aluatul sa se "odihneasca"

Acesta este un pas foarte important pentru reusita retetei. Aluatul trebuie lasat la temperatura camerei inainte de a fi intins, pentru a fi mai usor de manevrat.
4. Nu exagera cu toppingurile

Este indicat sa te rezumi la 3-4 toppinguri, caci nu este indicat sa incarci prea mult pizza. Cu cat mai incercata va fi, cu atat blatul nu se va coace cum trebuie, si poate chiar ramane crud in interior, in loc sa fie crocant si gustos.

5. Piatra de copt din otel

Schimba piatra de copt clasica pe o piatra de copt din otel, caci otelul va conduce mult mai bine caldura decat o face ceramica. Pune pizza direct pe piatra de copt si fii cu ochii pe ea. Cat ai clipi, pizza ta este gata!

Sursa articol: www.food52.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise