5 trucuri pentru fursecuri perfecte de fiecare data!

Fursecurile sunt pe placul tuturor si nu se fac greu deloc! Mai mult decat atat, nu ai nevoie decat de cateva ingrediente simple pentru a le pregati, iar rezultatul incanta orice pofticios. Aluatul poate fi chiar congelat, asadar daca doriti sa il pregatiti in avans si sa il folositi atunci cand pofta de ceva dulce va stapaneste, o puteti face fara nici o problema. 

5 trucuri pentru fursecuri perfecte de fiecare data!

Exista insa cateva mici trucuri pe care trebuie sa le stiti pentru ca fursecurile voastre sa iasa mereu ca la carte. Iata care sunt:

1. Forma

Pentru ca fursecurile voastre sa fie perfect rotunde, puteti folosi unul dintre urmatoarele ustensile: formele de fursecuri, lingura de inghetata sau tuburile de la prosoapele de bucatarie. Bineinteles ca puteti sa le formati si in palma (precum chiftele), insa nu vor iesi perfect rotunde, cum sunt cele de la cofetarii si patiserii.
2. Marimea

Marimea unui fursec face diferenta. Daca un fursec este mai mic, va deveni mai crocant atunci cand se va coace, pe cand un fursec mare isi va pastra interiorul moale si usor lipicios. Totul depinde de gusturile voastre! Atentie, insa: fursecurile trebuie sa aiba aproximativ aceeasi marime, pentru a evita ca unele dintre ele sa se arda sau ca altele sa ramana necoapte.

3. Intindeti aluatul inainte de a-l baga la rece

Aluatul abia facut va fi mult mai usor de intins decat cel rece deja. In plus, aluatul intins se va raci mult mai repede la congelator, avand in vedere ca este mult mai subtire. Asadar, o modalitate foarte buna de a economisi timp!

4. Margini perfecte

Atunci cand imaginea conteaza, iar fursecurile tale nu au chiar cele mai aspectuoase margini, foloseste o razatoare pentru a indeparta surplusul inestetic.

5. Fara decongelare

Dupa cum va spuneam mai devreme, una dintre cele mai inspirate idei culinare este congelarea aluatului de fursecuri. Astfel, veti avea in cel mai scurt timp un desert minunat si savuros. Insa ce nu v-am zis este ca nu trebuie sa lasati la decongelat aluatul inainte de a-l coace, ci doar sa mariti cu cateva minute timpul petrecut in cuptor al fursecurilor.
Voi ce trucuri folositi atunci cand pregatiti fursecuri? :-)
Sursa articol: www.thekitchn.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise