Gordon Ramsay, prezentatorul MasterChef SUA, Hell's Kitchen, Cookalong live, dar si unul dintre cei mai cunoscuti maestri bucatari ai lumii, a decis ca este timpul sa dezvaluie sase dintre secretele pe care el le foloseste pentru a se descurca impecabil in bucatarie. Iata ce ne recomanda celebrul bucatar.

Invata sa asezonezi. Bucatarul Ramsay ne recomanda sa nu ne temem de sare si piper si sa le folosim de fiecare data cand preparam mancare. In plus, tot el sustine ca ar trebui sa asezonam preparatele exact la inceput, nicidecum dupa ce am terminat de gatit.
 
Gusta mereu din mancare. Gordon ne recomanda, de asemenea, sa gustam de cat mai multe ori din mancare pe parcurs ce o preparam. Astfel, vom sti exact ce condimente ar trebui sa adaugam pentru a obtine un gust perfect.
 
Lasa carnea sa se “odihneasca”. Maestrul bucatar sustine ca orice bucata de carne trebuie lasata sa se “odihneasca”. De exemplu, dupa ce am rumenit un file in tigaie, el trebuie lasat 3-4 minute sa absoarba toate sucurile si abia apoi trebuie introdus in cuptor. In plus, carnea trebuie lasata aproape intotdeauna la marinat inainte de a fi gatita.
 
Nu deschide cuptorul. Atunci cand pregatesti prajituri, bezele, torturi sau orice alt “dulce”, nu deschide usa cuptorului nici macar pentru doua secunde pentru ca deserturile vor fi compromise nu numai ca aspect, dar si ca gust.
 
Nu arunca oasele. “Dupa ce gatesti pui, vita sau chiar porc, pastreaza oasele pentru ca ele reprezinta ingredientul perfect pentru a obtine o supa delicioasa. Fierbe oasele cu morcovi, ceapa, piper si foi de dafin pentru doua-trei ore”, a mai declarat Ramsay.
 
Pregatirea este esentiala. Gordon Ramsay sustine ca inainte de ne apuca sa gatim trebuie neaparat sa scoatem toate ingredientele pe masa exact in cantitatea de care avem nevoie si sa le asezam in ordinea folosirii lor. De asemenea, este necesar sa tinem la indemana si toate ustensilele necesare. Un sfat simplu, dar eficient, nu-i asa?

sursa articol

sursa foto

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Maria Mihalache, 25 decembrie 2014

    adevarat

  • Fara foto

    Hristea Maria, 12 august 2014

    dupa activitate,inainte o zi se ocupa speciale pt bunatate in bucatarie

  • Fara foto

    kok miori, 06 septembrie 2013

    Foarte bune sfaturi cunoscute si folosite.

  • Fara foto

    LUBITA, 03 septembrie 2013

    Acest minunat bucatar este preferatul meu si-i voi urma sfaturile,chiar daca in parte le stiam deja;multumim!!

  • Fara foto

    Luigi, 02 septembrie 2013

    Partea cu odihna carnii este esentiala; de multe ori se omite aceasta etapa

  • Fara foto

    Getuta Gerda, 02 septembrie 2013

    sfaturi intelepte multumim.

  • Fara foto

    Mihaela Pavel, 02 septembrie 2013

    ''unul dintre cei mai cunoscuti maestrii bucatari ai lumii '' - v-as recomanda sa mai dechideti cartea de gramatica daca tot scrieti '' la gazeta'' - maestri era corect, in contextul dat nefiind articulat. Cat despre articol, asta nu-l citeaza pe Gordon Ramsay ci e luat cu copy paste din ceva gen ''Libertatea'' - adica fara continut.

  • Fara foto

    Sil Tatu, 02 septembrie 2013

    "imi" nu "a-mi"...romana este limba noastra natala si nu avem nicio scuza sa nu o vorbim si scriem corect!

  • Fara foto

    Viorica Constantinescu, 01 septembrie 2013

    il ador pe Gordon.

  • Fara foto

    Elena Pavel, 31 august 2013

    bunica mea cunostea aceste sfaturi culinare.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 august 2013

    Bine de retinut...

  • Fara foto

    Toncean Sidonia, 31 august 2013

    Bine de retinut...

  • Fara foto

    Ana Matusoiu, 30 august 2013

    multumesc mult pentru sfaturile date sant pasionata de bucatarie si a-mi sant de mare folos.