6 secrete de bucatarie dezvaluite de Gordon Ramsay

Gordon Ramsay, prezentatorul MasterChef SUA, Hell's Kitchen, Cookalong live, dar si unul dintre cei mai cunoscuti maestri bucatari ai lumii, a decis ca este timpul sa dezvaluie sase dintre secretele pe care el le foloseste pentru a se descurca impecabil in bucatarie. Iata ce ne recomanda celebrul bucatar.

6 secrete de bucatarie dezvaluite de Gordon Ramsay

Invata sa asezonezi. Bucatarul Ramsay ne recomanda sa nu ne temem de sare si piper si sa le folosim de fiecare data cand preparam mancare. In plus, tot el sustine ca ar trebui sa asezonam preparatele exact la inceput, nicidecum dupa ce am terminat de gatit.
Gusta mereu din mancare. Gordon ne recomanda, de asemenea, sa gustam de cat mai multe ori din mancare pe parcurs ce o preparam. Astfel, vom sti exact ce condimente ar trebui sa adaugam pentru a obtine un gust perfect.
Lasa carnea sa se “odihneasca”. Maestrul bucatar sustine ca orice bucata de carne trebuie lasata sa se “odihneasca”. De exemplu, dupa ce am rumenit un file in tigaie, el trebuie lasat 3-4 minute sa absoarba toate sucurile si abia apoi trebuie introdus in cuptor. In plus, carnea trebuie lasata aproape intotdeauna la marinat inainte de a fi gatita.
Nu deschide cuptorul. Atunci cand pregatesti prajituri, bezele, torturi sau orice alt “dulce”, nu deschide usa cuptorului nici macar pentru doua secunde pentru ca deserturile vor fi compromise nu numai ca aspect, dar si ca gust.
Nu arunca oasele. “Dupa ce gatesti pui, vita sau chiar porc, pastreaza oasele pentru ca ele reprezinta ingredientul perfect pentru a obtine o supa delicioasa. Fierbe oasele cu morcovi, ceapa, piper si foi de dafin pentru doua-trei ore”, a mai declarat Ramsay.
Pregatirea este esentiala. Gordon Ramsay sustine ca inainte de ne apuca sa gatim trebuie neaparat sa scoatem toate ingredientele pe masa exact in cantitatea de care avem nevoie si sa le asezam in ordinea folosirii lor. De asemenea, este necesar sa tinem la indemana si toate ustensilele necesare. Un sfat simplu, dar eficient, nu-i asa?

sursa articol

sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise