6 sfaturi pentru a gati dovleceii

Sursa importanta de nutrienti si foarte gustosi, dovleceii sunt printre vedetele acestui sezon. Pot fi folositi intr-o multime de variante, de la aperitive, la feluri principale si chiar la deserturi. Exista insa cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte sa gatiti dovlecei:  

6 sfaturi pentru a gati dovleceii

1. Cu cat dovleceii sunt mai mari, cu atat au un continut mai mare de apa. Unii bucatari recomanda sa lasam dovleceii la uscat inainte de a-i pregati, sa ii taiem in felii si sa ii aranjam in vasul de gatit. Se presara deasupra sare si se lasa la uscat 20-30 minute.

2. Din cauza continutului ridicat de apa, este recomandat sa gatim dovleceii cat mai rapid si cu un minimum de lichid adaugat.

3. Dovleceii sunt o sursa importanta de vitamina A si C si sunt saraci in calorii, ceea ce ii face potriviti pentru orice dieta.

4. Nu este nevoie sa decojiti sau sa scoateti samburii dovleceilor. Mai mult, dovleceii tineri pot fi mancati cruzi in salate. Doar coada tulpinii trebuie inlaturata inainte de a gati dovleceii.

5. Dovleceii gatiti in exces se inmoaie si se transforma intr-un fel de piure. Nu va panicati insa: puteti sa ii folositi astfel in pregatirea supelor.

6. Nu cumparati o cantitate mare de dovlecei, caci se strica repede. Daca nu intentionati sa ii folositi prea curand, depozitati-i in frigider, intr-o punga bine inchisa si fara a-i spala inainte.

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise