6 sfaturi pentru a gati dovleceii

Sursa importanta de nutrienti si foarte gustosi, dovleceii sunt printre vedetele acestui sezon. Pot fi folositi intr-o multime de variante, de la aperitive, la feluri principale si chiar la deserturi. Exista insa cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte sa gatiti dovlecei:  

6 sfaturi pentru a gati dovleceii

1. Cu cat dovleceii sunt mai mari, cu atat au un continut mai mare de apa. Unii bucatari recomanda sa lasam dovleceii la uscat inainte de a-i pregati, sa ii taiem in felii si sa ii aranjam in vasul de gatit. Se presara deasupra sare si se lasa la uscat 20-30 minute.

2. Din cauza continutului ridicat de apa, este recomandat sa gatim dovleceii cat mai rapid si cu un minimum de lichid adaugat.

3. Dovleceii sunt o sursa importanta de vitamina A si C si sunt saraci in calorii, ceea ce ii face potriviti pentru orice dieta.

4. Nu este nevoie sa decojiti sau sa scoateti samburii dovleceilor. Mai mult, dovleceii tineri pot fi mancati cruzi in salate. Doar coada tulpinii trebuie inlaturata inainte de a gati dovleceii.

5. Dovleceii gatiti in exces se inmoaie si se transforma intr-un fel de piure. Nu va panicati insa: puteti sa ii folositi astfel in pregatirea supelor.

6. Nu cumparati o cantitate mare de dovlecei, caci se strica repede. Daca nu intentionati sa ii folositi prea curand, depozitati-i in frigider, intr-o punga bine inchisa si fara a-i spala inainte.

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor