Sa pregatesti un gratar fara carne poate fi putin ciudat, iar daca pana acum ai pregatit doar friptura si carnati la gratar, o sa ai nevoie de cateva sfaturi pentru ca rezultatul sa fie unul de succes. 
 
1. Pregateste gratarul
 
Daca gatesti fructe sau legume, poti trece peste acest pas, insa daca vreti sa pregatesti friptura sau hot dog pentru vegetarieni, iata ce ar trebui sa stii:

 Inainte de a pune alimentele pe gratar, asigurati-va ca se pot gati in acest fel. Unele alimente, precum hot dog-ul vegetarian, nu se pot gati pe gratar, caci devine lipicioase si se pot rupe. De asemenea, nu va asteptati ca acest tip de carne vegetariana sa aiba acelasi gust ca friptura obisnuita.
Curatati cu ajutorul unei perii bine gratarul, apoi ungeti-l cu ajutorul unei pensule cu putin ulei vegetal, pentru a evita lipirea alimentelor de gratiile gratarului.

2. Branza la gratar
 
Daca si voi sunteti fani ai sandvisurilor cu branza la grill, atunci sigur veti iubi si branza la gratar. Insa nu va grabiti sa aruncati orice branza aveti la indemana pe gratar, caci doar anumite tipuri pot fi pregatite in acest mod. Incercati branza feta si halloumi.

3. Alimente usor de pregatit la gratar
 
Daca nu ai prea mult timp la dispozitie, poti oricand sa "arunci" cateva din urmatoarele alimente pe gratar pentru a-i face fericitii pe prietenii vegetarieni care vin in vizita:
-inele de ananas
- cartofi/ cartofi dulci
- ciuperci
- porumb
- mere
- branza
 
4. Nu totul trebuie gatit pe gratar
 
Pentru mai multa savoare, puteti adauga legume fripte in salate sau ananas fript langa inghetata de la desert. De asemenea, puteti servi legumele facute la gratar langa paste sau langa orez. Totul tine de imaginatie!

5. Atentie speciala pentru tofu
 
Daca intentionezi sa pregatesti tofu la gratar, asigura-te ca este solid si compact. Ca orice alt substitut pentru carne, tofu este mult mai sarac in calorii decat carnea, asa ca trebuie sa folosesti o cantitate de ulei mai mare pentru a unge gratarul.

6. Carne si legume pe gratar?
 
Vegetarienii nu apreciaza in general legumele cu gust de carne. Asadar, cel mai bine este sa pregatiti carnea si alimentele vegetariene separat. Aveti in vedere ca intre cele doua transe, gratarul trebuie curatat foarte bine. O alternativa ar fi sa desemnati o parte de gratar unde sa pregatiti doar carne si sa aveti grija sa nu o depasiti, pentru ca legumele sa nu prinda gust de carne.

Sursa articol: www.vegetarian.about.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto