6 trucuri pentru o limonada perfecta

A mai ramas doar putin pana la sosirea mini-vacantei de 1 mai. Fie ca alegi sa-ti petreci zilele libere cu familia ori cu prietenii, suntem mai mult ca siguri ca vei pregati ceva bun cu care sa va rasfatati papilele gustative in clipele relaxante. Poti opta pentru o masa cu bunatati la gratar, un picnic in mijlocul naturii ori pentru un bufet plin cu prajiturele dragalase si dulci. Orice ai alege sa prepari pentru cei dragi, noi iti recomandam sa pui pe masa si o carafa mare de limonada proaspata si rece. Va avea mare succes! Si pentru ca limonada sa fie perfecta, iata si 6 trucuri pe care sa le iei in seama cand o pregatesti.  

6 trucuri pentru o limonada perfecta

1. Stoarce toata zeama din lamai. Stim un truc simplu pentru a obtine tot sucul din lamai. Incalzeste-le in microunde timp de 20-30 de secunde. Daca nu vrei sa le pui in microunde, poti pune lamaile pe blatul din bucatarie si le poti presa cu podul palmei pentru ca apoi sa storci tot sucul din ele.
2. Invata sa alegi lamaile bune. Asigura-te ca au o nuanta medie de galben, fara pete verzi sau maro. Alege-le pe cele care nu au pete de mucegai sau urme de la cazaturi. Atunci cand tii o lamaie in mana aceasta trebuie sa fie greoaie. Astfel, te vei asigur ca are si suc din plin. In cazul in care cumperi lamaile la sac (caci acestea sunt mai ieftine de obicei), ai grija sa le inspectezi bine prin acea plasa.
3. Prepara un sirop. In general, limonada se pregateste cu apa rece amestecata de zahar. De aceasta data, poti face lucrurile putin altfel. Pregateste un sirop din zahar si apa si adauga-l in limonada pentru un plus de gust. In siropul pregatit poti pune frunze de menta, fructe, vanilie sau orice alte arome iti sunt tie pe plac. Limonada ta va fi deja la un alt nivel. :)
4. Nu uita ca gheata se topeste. De cele mai multe ori, dupa ce pregatim limonada o umplem cu gheata si uitam ca aceasta se topeste si o dilueaza pana ramane fara gust. Nu uita sa adaugi mai putina apa daca pui multe cuburi de gheata in limonada ta.
5. Si estetica are importanta ei! Decoreaza paharele cu frunze de menta, bucati de capsuna, piersica sau orice altceva iti trece prin cap. Important este sa adaugi un plus de culoare si sa creezi contrast intre bautura si decor. Poti chiar sa presari putin zahar pe marginea paharului. Invitatii vor aprecia efortul.
6. Multi invitati inseamna mai multe lamai. Cumpara un kilogram de lamai in plus chiar daca e posibil sa nu le folosesti pe toate. In cazul in care vei primi mai multi invitati decat te asteptai, e bine sa ai solutii de rezerva. Nu uita sa-ti calculezi cantitatile. Din 5-6 lamai obtii aproximativ o cana de zeama de lamaie.
Voi cum pregatiti limonada? :) Mai multe retete pentru o limonada gustoasa gasiti aici.

sursa foto

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi