Supa se numara printre preparatele cel mai usor de pregatit. Totusi, atunci cand faci supa trebuie sa ai rabdare si sa-ti dedici intreaga atentie pentru ca acest fel de mancare sa iasa exact asa cum ti-ai dori.

Noua ne place tare mult sa mancam o supa gustoasa, fie ca este obisnuita sau crema, cu carne sau cu legume. De aceea, consideram ca e important sa stii care sunt greselile pe care ar trebui sa le eviti. Iata care sunt cele mai mari sapte erori pe care le poti face atunci cand prepari supa.

1. Folosesti vegeta pentru a-i da aroma. Nimic mai gresit. Pe langa faptul ca vegeta contine foarte mult sodiu, daunator organismului, aceasta da supei o aroma artificiala, deloc de dorit. In loc sa folosesti vegeta, poti adauga mai multe legume sau poti folosi cuburi concentrate de legume pe care sa le faci acasa. Reteta o gasesti aici.
 
2. Adaugi taiteii, fideaua sau orezul prea devreme. Daca folosesti paste sau orez pentru a da o anumita consistenta supei, nu uita ca acestea trebuiesc adaugate abia spre final pentru ca ele sa nu se inmoaie prea tare. Orezul il poti adauga cu 20 de minute inainte de finalizarea supei, pastele uscate cu 5-10 minute inainte, iar pastele proaspete doar cu 3-4 minute inainte.
 
3. Gatesti supa la foc prea mare. In loc sa o lasi sa se gateasca incet pentru ca toate aromele sa se imbine, o dai la foc mare pentru a fierbe cat mai repede. Pentru ca supa sa aiba savoare, ea trebuie lasata la foc mic spre mediu, sa fiarba incet.
 
4. O lasi sa fiarba prea mult si ramai fara zeama. Daca uiti supa prea mult timp pe aragaz, e posibil ca lichidul sa scada prea mult, iar preparatul tau sa se transforme intr-un fel de tocanita. Nu-ti doresti asta, nu-i asa? Atunci supravegheaz-o cu atentie si asigura-te ca ai pus suficienta apa in oala.
 
5. Adaugi toate ingredientele in acelasi timp. Aceasta se numara printre cele mai mari greseli pe care le poti face atunci cand prepari supa. Fiecare leguma are o consistenta diferita, iar textura carnii este total diferita de cea a legumelor. De aceea, este important sa adaugi ingredientele pe rand. Mai intai carnea, apoi legumele tari precum lintea sau fasolea si abia la final legumele moi.
 
6. Nu astepti pana la final pentru a adauga sare. Daca adaugi sare in mijlocul procesului de gatire, mai mult ca sigur ca vei obtine o supa foarte sarata deoarece nu vei simti gustul cum trebuie, supa isi va reduce din cantitate si va deveni tot mai sarata  Pentru a evita aceasta problema, da gust supei cu sare si piper abia la final.
 
7. Te grabesti si nu pui suflet. E important ca atunci cand gatesti sa acorzi atentie mancarii pe care o prepari si sa pui un strop de dragoste in ea. Asta inseamna ca trebuie sa ai rabdare, sa respecti fiecare etapa si sa prepari supa cu drag. Daca ai de facut altceva, nu te simti bine sau, pur si simplu, nu ai chef de "bucatareala" (se poate intampla oricui), mai bine las-o pe alta data. Dragostea este ingredientul secret al oricarui preparat gustos. :)

sursa

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Petrescu Mihaela, 22 mai 2014

    cred ca mai corect e sa gatesti din toata inima....cu drag, cu bucurie ca te vei desfata cu gustul mancarii...

  • Fara foto

    Todasca Ionut, 04 mai 2014

    Fa o mnacare cand esti norvos(oasa) si fa aceeasi mancare cand ai o dispozitie supeeeer. Iti garantez ca vei constata o maaaaare diferenta intre cele doua. Cu toate ca ai folosit exact aceleasi ingrediente...

  • Fara foto

    Rodica Voicu, 10 martie 2014

    adevarat dragostea esta incredientul secret al orcarui preparat gustos

  • Fara foto

    VERONICA PORCARIN, 01 februarie 2014

    Punctul 7 este secretul! De acolo vine gustul desavarsit!

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 30 ianuarie 2014

    cred ca mai corect e sa gatesti din toata inima....cu drag, cu bucurie ca te vei desfata cu gustul mancarii...

  • Fara foto

    Schiopu Gabriela, 30 ianuarie 2014

    Si nu uitati oala de supa nu se acopera. Daca o acoperiti supa nu iese limpede.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2014

    Dragostea, pasiunea pt ceea faci si pt cine faci...

  • Fara foto

    Rodica Demian, 30 ianuarie 2014

    cred ca mai corect e sa gatesti din toata inima....cu drag, cu bucurie ca te vei desfata cu gustul mancarii...

  • Fara foto

    Vicky Wilde, 30 ianuarie 2014

    Oricat de bine te-ai pricepe la gatit, daca nu iti place ceea ce faci, nu va avea niciodata gustul cautat. Trebuie sa gatesti cu placere , sa-ti placa ceea ce faci si, mai ales, pentru cine faci. Mioara draga, cum sa nu existe supa pasata? Nici pe departe nu e ciulama, cum spui tu, nu e cleioasa si lipicioasa ! Este o supa completa, care include si armonizeaza gustul din toate ingredientele fierte in oala, copiii o prefera pentru ca nu mai pescuiesc bucatile de legume din farfurie, iar daca mai pui si nistre crutoane, iese o crontaiala pe cinste!

  • Fara foto

    Ramona-Cerasela Pecheanu, 30 ianuarie 2014

    cred ca mai corect e sa gatesti din toata inima....cu drag, cu bucurie ca te vei desfata cu gustul mancarii...

  • Fara foto

    Ramona-Cerasela Pecheanu, 30 ianuarie 2014

    cred ca mai corect e sa gatesti din toata inima....cu drag, cu bucurie ca te vei desfata cu gustul mancarii...

  • Fara foto

    Mioara Ioan, 29 ianuarie 2014

    In primul rand ce ne arati tu acolo e ciulama!! Apoi supele sau ciorbele se fac limpezi, ca e de zarzavat, cu carne sau fara!! Fiecare zarzavat fierbe diferit si de aceea se pun pe rand, in ordinea fierberii!! La fel si pastele sau orezul, fierb diferit. Eu am retetele mele de ciorbe, iar supa ardeleneasca cu taitei nu o fac decat din carne de pui!! Scuze, dar supa-crema cum ziceti voi nu exista, aia e ciulama sau tocana, sau torocala!!!

  • Fara foto

    Maricica Soaita, 29 ianuarie 2014

    multumesc!

  • Fara foto

    Petre Gabriela, 29 ianuarie 2014

    Pasiune --dragostea. Dar si rabdarea ---

  • Fara foto

    Rodica Georgescu, 29 ianuarie 2014

    Eu cred ca trebuie sa "pui dragoste" cand gatesti...hihihi

  • Fara foto

    Rodica Georgescu, 29 ianuarie 2014

    <3..de acord...asa este...<3

  • Fara foto

    Ernest Pap, 29 ianuarie 2014

    Cât trebuie să fie de mare " stropul de dragoste " ? Hai lăsaţi-mă cu dulcegăriile aste sentimentale. Dacă ŞTII SĂ GĂTEŞTI îţi iese bună supa / mâncarea indiferent dacă ai chef sau nu să găteşti.

  • Fara foto

    Sirous Askaran, 29 ianuarie 2014

    Mersi

  • Fara foto

    Eugenia Fiscu, 29 ianuarie 2014

    De accord, multa rabdare si mai ales pasiune si dragoste.....