7 trucuri pentru legume gatite perfect

Mai e doar putin pana la finalul primaverii, iar vara are pentru noi, in "cosul" ei, o multime de legume bogate in vitamine! Noi abia asteptam sa le punem in farfurii la micul dejun, pranz si cina. Si pentru ca stim ca si voua va plac, v-am pregatit astazi 7 trucuri pe care sa le folositi pentru a gati legumele perfect: cu un aspect placut, o textura potrivita si un gust delicios.  

7 trucuri pentru legume gatite perfect

1. Legumele lungi precum sparanghelul ori fasolea verde trebuiesc lasate intregi. Daca vrem sa ne bucuram de savoarea lor, nu trebuie sa le tocam, ci doar sa le curatam, sa le spalam si sa le punem in tigaie. Nu e foarte complicat.
2. Foloseste cea mai mare tigaie pe care o ai. Odata ce le-ai pus in tigaie, legumele trebuie sa aiba destul spatiul incat sa fie asezate unele langa celelalte si nu una peste cealalta. Astfel, vei evita sa transformi totul intr-o tocanita, cu aspect neplacut.
3. Asezoneaza-le abia la final. Ai pus legumele in tigaie si te grabesti deja sa pui sare si piper peste ele? Poate ca ar trebui sa mai astepti putin. Sarea va face ca legumele pe care le sotezi sa elimine mai multa apa, astfel ca ele nu se vor mai rumeni atat de frumos pe cat ai vrea. Abia dupa ce le-ai sotat bine si ai adaugat putina apa/supa ori un alt lichid pentru a le fierbe inabusit, poti adauga si sarea, fara sa-ti faci griji.
4. Nu adauga prea mult lichid. Dupa ce legumele s-au rumenit, adauga doar putin lichid (cam un sfert din volumul tigaii), astfel incat acesta sa se reduca treptat si la final sa obtii un sos gustos.
5. Taie pe lung legumele precum ceapa, prazul ori varza de Bruxelles. Atunci cand sotezi si inabusesti astfel de legume, trebuie sa le tai pe lung pentru ca ele sa-si pastreze forma, sa fie plate pe una dintre parti si sa se rumeneasca frumos. Acelasi sfat se aplica si in cazul feniculului.
6. Vrei un plus de gust? Inclina tigaia spre tine, trage legumele intr-o parte si adauga un cub de unt in sos. Apoi, lasa legumele sa patrunda inapoi in sos. Garantam ca rezultatul te va incanta.
7. Verifica textura. Daca legumele sunt moi, furculita intra cu usurinta in ele, dar sosul nu este redus suficient inca, atunci este recomandat sa le scoti pe o farfurie pentru ca ele sa nu se gateasca prea mult. Ia-le din tigaie cu ajutorul unei spatule, pune-le pe un platou si lasa lichidul la redus pana se transforma in sos. Cand este gata, pune sosul peste legume si asta e tot. Legumele tale sunt perfecte!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor