8 sfaturi pentru un gratar reusit

A mai ramas putin pana la 1 mai si cu siguranta, multi dintre noi vor alege sa petreaca aceasta zi impreuna cu familia si prietenii in jurul gratarului. Meniul este deja stabilit, invitatiile au fost facute, lista de cumparaturi este pusa la punct, la fel si locul. Totul este planuit pentru ca aceasta zi sa fie una ideala. Si tocmai pentru ca si noi ne dorim sa aveti parte de o zi perfecta, am adunat cateva sfaturi de care este bine sa tinem cont atunci cand organizam o iesire la gratar. Iata care sunt acestea:

8 sfaturi pentru un gratar reusit

1. Nu gatiti carnea direct din frigider

Este foarte important sa lasati carnea la temperatura camerei inainte de a o pune pe gratar. In caz contrar, riscati ca friptura sa fie bine facuta pe exterior (chiar arsa), iar interiorul sa fie nefacut.

2. Incingeti bine gratarul

Daca doriti sa obtineti o crusta apetisanta pentru friptura voastra, trebuie sa aveti grija ca gratarul sa fie bine incins inainte de a pune carnea. De asemenea, acest lucru ajuta si la igienizarea gratarului.

3. Pe cat de subtire, pe atat de usor se face

Cu cat friptura este mai subtire, cu atat mai putin va dura sa se faca si in interior, fara a se arde exteriorul. Puteti portiona bucatele de aproximativ 1 cm latime, pentru a nu va da batai de cap.

4. Nu "fataiti" carnea

Daca vreti sa obtineti o crusta apetisanta trebuie sa incercati sa miscati pe cat de putin posibil carnea. Aceasta trebuie intoarca o data, maxim de doua ori. Si trebuie sa aveti grija sa nu o storciti, caci astfel isi va pierde tot sucul si va deveni uscata.
5. Nu alimentati focul cu grasime

Nu turnati marinada peste carnea aflata pe gratar, caci focul se va inteti si o va arde. Este indicat sa scurgeti excesul de marinada de pe carne inainte de a o pune pe gratar.
6. Atentie la igiena!

Chiar daca nu ne aflam in casa, asta nu inseamna ca trebuie sa uitam de regulile legate de igiena. Intotdeauna folositi tacamuri curate si nu folositi recipientele in care a stat carnea cruda pentru a o pune dupa ce este facuta, nu refolositi niciodata marinada pe care ati folosit-o pentru carnea cruda si spalati-va bine pe maini inainte de a va apuca de gratar.

7. Lasati friptura sa se "odihneasca"

Da, stim ca pofta este mare si ca abia ne putem abtine sa nu mancam friptura direct de pe gratar, insa aceasta va fi si mai gustoasa daca o lasam putin sa "respire". Credeti-ne pe cuvant! Astfel va deveni mai suculenta in interior si (chiar) mai gustoasa, fiind vorba doar despre relaxarea fibrelor musculare si recapatarea suculentei din interior dupa expunerea la o temperatura ridicata.

8. Curata gratarul

Prin curatare, gratarul se va pastra mai mult timp, si in plus, se va reduce si timpul de gatire al preparatelor. De asemenea, un gratar curat va ajuta preparatele sa aiba un gust mai bun. Gratarul trebuie curatat temeinic dupa fiecare utilizare!

Sursa articol: thestonesoup.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare
Salata de pui cu telina si maioneza

Salata de pui cu telina si maioneza

Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...

Salata de pui cu telina si maioneza
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor