Multi cred ca este o arta sa faci torturi gustoase si aspectuoase,insa noi ii contrazicem! Nu este vorba decat de respectarea catorva reguli simple, reguli pe care toata lumea le poate respecta fara vreo problema.
 
Iata care sunt aceste mici trucuri:
 
1.  Urmeaza o reteta buna.
 
Asigura-te, in primul rand, ca respectiva reteta a fost si testata si ca nu este scrisa "dupa ureche". In al doilea rand, vezi daca ai toate ingredientele sau instrumentele necesare pentru a respecta in intregime reteta.
 
2. Foloseste o tava de aceeasi dimensiuni ca in reteta.
 
In cazul in care nu ai o tava de aceeasi dimensiuni, trebuie sa ajustezi cantitatile ingredientelor si timpul de coacere.  Foloseste hartie de copt pentru a evita lipirea aluatului de tava. In lipsa hartiei de copt, se pot folosi unt sau ulei pentru a unge tava, pe care trebuie sa o tapetezi ulterior cu putina faina. Atentie, insa, sa nu folosesti prea multa grasime, caci aceasta va duce la "prajirea" partilor laterale ale tortului.
 
3. Preincalzeste cuptorul.
 
Daca nu incalzesti suficient cuptorul, tortul nu va creste frumos. Asadar, trebuie sa incalzesti bine cuptorul inainte de a baga aluatul. Daca stiti ca aveti un cuptor care arde prajiturile, cel mai indicat ar fi sa tapetati fundul tavii cu un strat generos de faina. In acest fel, evitati arderea acestuia.
 
4. Masoara cu precizie ingredientele.
 
Pentru ca rezultatul final sa fie cel asteptat, masoara cu atentie ingredientele folosite. Foloseste lingurile gradate in locul tacamurilor de bucatarie. Si chiar daca esti tentat adesea sa pui o cantitate mai mare dintr-un ingredient (de exemplu, praf de copt), cel mai indicat este sa respecti cu strictete cantitatile din reteta.
 
5. Asigura-te ca ingredientele au temperatura corecta.

Majoritatea retetelor precizeaza ca ouale si untul sa fie la temperatura camerei. Daca untul este adaugat in compozitie imediat ce este scos din frigider, se va integra mult mai greu decat daca ar fi fost moale. Aceeasi poveste este si in cazul oualelor.
 
6. Pune compozitia la cuptor imediat ce ai terminat-o.
 
Agentul de crestere se va "activa" imediat ce va intra in contact cu ingredientele "umede". Asadar, pentru a garanta cresterea frumoasa a tortului tau, pune compozitia in cuptor imediat ce ai terminat-o.
 
7. Pune tava la un nivel corespunzator si asigura-te ca usa cuptorului ramane inchisa.
 
De obicei, prajiturile si torturile se coc pe gratarul din mijloc a cuptorului. Odata bagat la cuptor, nu trebuie sa mai deschizi usa pana cand tortul nu este aproape gata sau cel putin in primele 15 minute de la momentul in care l-ai bagat la cuptor. In caz contrar, risti ca tortul sa nu creasca frumos.
 
8. Verifica daca prajitura este gata inainte de a o scoate din cuptor
 
Trebuie sa stii ca fiecare cuptor este diferit, asa ca uneori este posibil ca tortului tau sa ii fie necesar un timp mai mare de coacere decat cel specificat in reteta. Tocmai de aceea, este bine sa faci testul scobitorii inainte de a-l scoate din cuptor.
 
9. Racirea tortului
 
Majoritatea prajiturilor cu blat pufos trebuie lasate la racit cateva minute in tava inainte de a fi asezate pe un gratar de racire. Pe de alta parte, in cazul prajiturilor/ blaturilor cu fructe este recomandat sa fie lasate la racit in tava.
 
Sursa foto:  www.flickr.com

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2014

    Intr-u totul de acord cu tot ce ati spus voi !Reteta mea de blat , pe care o fac de ani de zile si nu se da gres niciodata : INGREDIENTE : 5 oua 2 linguri apa calda 6 linguri zahar 6 linguri faina 1 praf de copt PREPARARE: Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La galbenusurile batute adaugam apa si pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel. Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura. Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii. Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua.

  • Fara foto

    Sidonia Toncean, 15 noiembrie 2014

    Intr-u totul de acord cu tot ce ati spus voi !Reteta mea de blat , pe care o fac de ani de zile si nu se da gres niciodata : INGREDIENTE : 5 oua 2 linguri apa calda 6 linguri zahar 6 linguri faina 1 praf de copt PREPARARE: Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La galbenusurile batute adaugam apa si pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel. Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura. Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii. Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua.

  • Fara foto

    Viorica Apostol, 14 noiembrie 2014

    da

  • Fara foto

    Enulescu Daniela Sorina, 13 noiembrie 2014

    corect

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 13 noiembrie 2014

    Eu bat ouale reci din frigider,folosesc restul ingredientelor tot reci ,pun in cuptor la temperatura medie si nu am dat gres niciodata.