Arome de primavara: Sufleu de spanac si usturoi verde

A venit primavara si ne bucuram de legumele sanatoase din aceasta perioada. Printre acestea se numara si spanacul, care este foarte bogat in nutrienti, contine calciu, vitaminele A si C, fibre, acid folic, magneziu si substante anticancerigene.

Arome de primavara: Sufleu de spanac si usturoi verde

Flavonoizii din spanac ajuta la protejarea impotriva pierderilor de memorie asociate cu varsta inaintata. Arma secreta a spanacului este luteina, care ajuta la prevenirea cataractei si a bolilor degenerative asociate cu varsta inaintata, mai este utila si in prevenirea cancerului.

Iata o reteta sofisticata dar simpla de sufleu cu spanac, perfect pentru primavara:

Ingrediente

Amestecul de usturoi

100 g de usturoi verde, aproximativ 5 fire

225 ml smantana

1 ramurica de cimbru

Sufleul

4 linguri de unt nesarat, plus pentru uns vasul de copt

100 g de parmezan proaspat dat prin razatoare

1 legatura de spanac, fara tulpini sau 430-400 g frunze de spanac

4 linguri de faina

300 ml de lapte

sare si piper

aprox. 115 grame de branza de capra moale

4 galbenusuri de ou

6 albusuri de ou

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 190 de grade C. Ungeti cu unt un vas de 1,4 litri si presarati cateva linguri de parmezan.

2. Puneti usturoiul, smantana si cimbrul intr-o tigaie mica la foc mic. Aduceti la punctul de fierbere, la foc mic, apoi stingeti focul, acoperiti si lasati 15 minute deoparte.

3. Spalati bine spanacul si puneti-l intr-o tigaie. Puneti-l intr-o strecuratoare si uscati-l, apoi taiati-l fin.

4. Topiti cele 4 linguri de unt in tigaie, adaugati faina si gatiti pentru 1 minut, amestecand constant. Adaugati laptele si amestecati pana ce se ingroasa. Adaugati o lingurita de sare si incorporati branza de capra si restul de parmezan. Opriti focul si puneti in amestec galbenusurile, spanacul si amestecul de usturoi verde. Asezonati cu piper.

5. Bateti spuma albusurile de ou cu un praf de sare pana se intareste spuma. Amestecati usor spuma de oua si baza de spanac. Turnati amestecul obtinut in vasul pregatit si coaceti in cuptor pana ce se rumeneste si se asaza, pentru aproximativ 25 de minute (pentru un vas de gratinare) si aproximativ 30 de minute pentru un vas de sufleu.

Mai multe retete cu spanac puteti gasi aici. Pofta buna!

Sursa imagine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Reteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....

Cornuri pufoase cu gem
Mancare de fasole boabe

Mancare de fasole boabe

Reteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...

Mancare de fasole boabe
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise