Brânza de capră acum şi în varianta cu mucegai albastru

Producătorul clujean de produse lactate de capră - La Collin, îşi măreşte gama de produse cu o nouă delicatesă: brânza cu mucegai albastru. Suprafaţa ei este acoperită cu Penicillium Roqueforti, iar masa este brăzdată de asemenea de acest mucegai nobil.  

Brânza de capră acum şi în varianta cu mucegai albastru

Dacă până acum în portofoliu exista La Colline Blanche, cu mucegai alb, anul acesta, producătorul introduce în familia specialităţilor cu mucegai un nou sortiment: brânza de capră cu Penicillium Roqueforti. Brânza „bleu de chevre” (albastra de capră), aşa cum este numită de francezi, are forma unui cilindru sau a unui disc şi o consistenţă moale şi cremoasă. Se poate servi alături de un pahar de vin roşu, struguri sau smochine.
 
Maturată în condiţii de temperatură şi umiditate controlate, brânza cu mucegai albastru are un gust proaspăt şi buchet discret la tinereţe. La maturitate, ea devine fondantă, având un miros şi gust mai intens de mucegai. Este considerată regina brânzeturilor având un post gust (buchet) pregnant.
 
„Consumatorii rafinaţi apreciază brânza cu mucegai albastru şi la senectute, când aceasta capătă un gust puternic de mucegai, spre deosebire de cea cu mucegai alb, membră a familiei Camembert, care are un gust mai picant spre iute. Am introdus acest produs pe piaţă spre testare în câteva puncte de vânzare din judeţul Cluj, iar dacă este pe placul publicului urmează să fie distribuit în toate reţelele unde se comercializează produsele noastre”, a declarat Marcela Spînu, proprietara fabricii La Colline.
 
Specialitatea de capră cu mucegai albastru se găseşte în prezent şi la magazinul de prezentare din incinta fabricii din Vâlcele nr 8A, Comuna Feleacu, la un preţ de 12 lei. La raft, acest produs ajunge la un preţ de aproximativ 16 lei, pentru un ambalaj de 150 g.
 
Produsele pot fi comandate însă şi prin intermediul mailului [email protected], urmând ca în aproximativ o lună să poată fi cumpărate şi direct de pe site-ul lacolline.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise