Producătorul clujean de produse lactate de capră - La Collin, îşi măreşte gama de produse cu o nouă delicatesă: brânza cu mucegai albastru. Suprafaţa ei este acoperită cu Penicillium Roqueforti, iar masa este brăzdată de asemenea de acest mucegai nobil.
 
Dacă până acum în portofoliu exista La Colline Blanche, cu mucegai alb, anul acesta, producătorul introduce în familia specialităţilor cu mucegai un nou sortiment: brânza de capră cu Penicillium Roqueforti. Brânza „bleu de chevre” (albastra de capră), aşa cum este numită de francezi, are forma unui cilindru sau a unui disc şi o consistenţă moale şi cremoasă. Se poate servi alături de un pahar de vin roşu, struguri sau smochine.
 
Maturată în condiţii de temperatură şi umiditate controlate, brânza cu mucegai albastru are un gust proaspăt şi buchet discret la tinereţe. La maturitate, ea devine fondantă, având un miros şi gust mai intens de mucegai. Este considerată regina brânzeturilor având un post gust (buchet) pregnant.
 
„Consumatorii rafinaţi apreciază brânza cu mucegai albastru şi la senectute, când aceasta capătă un gust puternic de mucegai, spre deosebire de cea cu mucegai alb, membră a familiei Camembert, care are un gust mai picant spre iute. Am introdus acest produs pe piaţă spre testare în câteva puncte de vânzare din judeţul Cluj, iar dacă este pe placul publicului urmează să fie distribuit în toate reţelele unde se comercializează produsele noastre”, a declarat Marcela Spînu, proprietara fabricii La Colline.
 
Specialitatea de capră cu mucegai albastru se găseşte în prezent şi la magazinul de prezentare din incinta fabricii din Vâlcele nr 8A, Comuna Feleacu, la un preţ de 12 lei. La raft, acest produs ajunge la un preţ de aproximativ 16 lei, pentru un ambalaj de 150 g.
 
Produsele pot fi comandate însă şi prin intermediul mailului comenzi@lacolline.ro, urmând ca în aproximativ o lună să poată fi cumpărate şi direct de pe site-ul lacolline.ro.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Carmen Si Matei Soitu, 19 octombrie 2015

    de ce e amara dupa ce am tinuto la saramura

  • 28 aprilie 2014

    Eu am cumparat de curiozitate...nu am reusit sa maninc doar o mica bucatica.Este amara...foarte amara!!