Brânza de capră acum şi în varianta cu mucegai albastru

Producătorul clujean de produse lactate de capră - La Collin, îşi măreşte gama de produse cu o nouă delicatesă: brânza cu mucegai albastru. Suprafaţa ei este acoperită cu Penicillium Roqueforti, iar masa este brăzdată de asemenea de acest mucegai nobil.  

Brânza de capră acum şi în varianta cu mucegai albastru

Dacă până acum în portofoliu exista La Colline Blanche, cu mucegai alb, anul acesta, producătorul introduce în familia specialităţilor cu mucegai un nou sortiment: brânza de capră cu Penicillium Roqueforti. Brânza „bleu de chevre” (albastra de capră), aşa cum este numită de francezi, are forma unui cilindru sau a unui disc şi o consistenţă moale şi cremoasă. Se poate servi alături de un pahar de vin roşu, struguri sau smochine.
 
Maturată în condiţii de temperatură şi umiditate controlate, brânza cu mucegai albastru are un gust proaspăt şi buchet discret la tinereţe. La maturitate, ea devine fondantă, având un miros şi gust mai intens de mucegai. Este considerată regina brânzeturilor având un post gust (buchet) pregnant.
 
„Consumatorii rafinaţi apreciază brânza cu mucegai albastru şi la senectute, când aceasta capătă un gust puternic de mucegai, spre deosebire de cea cu mucegai alb, membră a familiei Camembert, care are un gust mai picant spre iute. Am introdus acest produs pe piaţă spre testare în câteva puncte de vânzare din judeţul Cluj, iar dacă este pe placul publicului urmează să fie distribuit în toate reţelele unde se comercializează produsele noastre”, a declarat Marcela Spînu, proprietara fabricii La Colline.
 
Specialitatea de capră cu mucegai albastru se găseşte în prezent şi la magazinul de prezentare din incinta fabricii din Vâlcele nr 8A, Comuna Feleacu, la un preţ de 12 lei. La raft, acest produs ajunge la un preţ de aproximativ 16 lei, pentru un ambalaj de 150 g.
 
Produsele pot fi comandate însă şi prin intermediul mailului [email protected], urmând ca în aproximativ o lună să poată fi cumpărate şi direct de pe site-ul lacolline.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise