Branza marinata in ulei de masline si ierburi aromatice

Branza marinata este un deliciu la indemana oricui ii place sa incerce ceva nou. Marinarea branzei in ulei nu este doar o maniera de conservare foarte eficienta , este si o modalitate de a imbogati gustul branzei cu diverse arome. Prin marinarea in ulei, branza capata nu doar o aroma deosebita, ci primeste si o textura aparte.  

Branza marinata in ulei de masline si ierburi aromatice

Pe langa branzeturile obisnuite din lapte, branza tofu este foarte potrivita pentru marinare pentru ca uleiul ii da consistenta care ii lipseste din cauza aportului mic de grasimi.

Vom porni de la o reteta de baza, din care va puteti inspira, iar mai apoi puteti sa experimentati cu diverse combinatii de condimente si arome. Iata reteta:

Feta marinata in ulei cu rozmarin

Ingrediente:

1 lamaie mare, 500 g de branza feta (taiata in bucatele de 2,5 cm), 4 catei de usturoi (decojiti si taiati feliute), 2 linguri de funze de rozmarin, 500 ml de ulei de masline extra-virgin, 500 ml de ulei de masline, sare si piper, paine prajita pentru servire

Mod de preparare:

Spalati si uscati un borcan de 1,5 litri sau doua de 750 ml, care se inchide ermetic. Cu un cutit pentru decojirea cartofilor, taiati coaja lamaii in bucatele.

Puneti in straturi bucatile de branza feta, coaja de lamaie, usturoiul si rozmarinul in borcan sau borcane.

Combinati cele doua tipuri de ulei, sare si piper (dupa gust) intr-un recipient, apoi turnati peste branza din borcan(-e), pana ce aceasta este complet acoperita. Acoperiti ermetic borcanul sau borcanele.

Lasati la frigider pentru cel putin o saptamana pentru a se amesteca aromele. Branza marinata se serveste cu paine prajita sau cu paine care are o crusta crocanta. O mai puteti incerca si in combinatie cu salate, bruschete, sandvisuri.

Pornind de la aceasta reteta, puteti adauga (sau inlocui cu) alte ierburi aromatice: oregano, busuioc, marar, masline, cimbru maruntit, cateva boabe de piper, ardei iute rosu, boabe de mustar, in functie de gusturile dvs. De asemenea, puteti incerca cu diferite tipuri de branza, de la cas, pana la branza cu mucegai sau tofu. Puteti sa dati frau liber imaginatiei si sa folositi ingredientele care va plac cel mai mult.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise