Branza marinata este un deliciu la indemana oricui ii place sa incerce ceva nou. Marinarea branzei in ulei nu este doar o maniera de conservare foarte eficienta , este si o modalitate de a imbogati gustul branzei cu diverse arome. Prin marinarea in ulei, branza capata nu doar o aroma deosebita, ci primeste si o textura aparte.
 

Pe langa branzeturile obisnuite din lapte, branza tofu este foarte potrivita pentru marinare pentru ca uleiul ii da consistenta care ii lipseste din cauza aportului mic de grasimi.

Vom porni de la o reteta de baza, din care va puteti inspira, iar mai apoi puteti sa experimentati cu diverse combinatii de condimente si arome. Iata reteta:

Feta marinata in ulei cu rozmarin

Ingrediente:

1 lamaie mare, 500 g de branza feta (taiata in bucatele de 2,5 cm), 4 catei de usturoi (decojiti si taiati feliute), 2 linguri de funze de rozmarin, 500 ml de ulei de masline extra-virgin, 500 ml de ulei de masline, sare si piper, paine prajita pentru servire

Mod de preparare:
Spalati si uscati un borcan de 1,5 litri sau doua de 750 ml, care se inchide ermetic. Cu un cutit pentru decojirea cartofilor, taiati coaja lamaii in bucatele.

Puneti in straturi bucatile de branza feta, coaja de lamaie, usturoiul si rozmarinul in borcan sau borcane.
Combinati cele doua tipuri de ulei, sare si piper (dupa gust) intr-un recipient, apoi turnati peste branza din borcan(-e), pana ce aceasta este complet acoperita. Acoperiti ermetic borcanul sau borcanele.

Lasati la frigider pentru cel putin o saptamana pentru a se amesteca aromele. Branza marinata se serveste cu paine prajita sau cu paine care are o crusta crocanta. O mai puteti incerca si in combinatie cu salate, bruschete, sandvisuri.


Pornind de la aceasta reteta, puteti adauga (sau inlocui cu) alte ierburi aromatice: oregano, busuioc, marar, masline, cimbru maruntit, cateva boabe de piper, ardei iute rosu, boabe de mustar, in functie de gusturile dvs. De asemenea, puteti incerca cu diferite tipuri de branza, de la cas, pana la branza cu mucegai sau tofu. Puteti sa dati frau liber imaginatiei si sa folositi ingredientele care va plac cel mai mult.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 26 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Cristina Dinca, 28 septembrie 2014

    delicios categoric voi incerca:))sunt o pofticioasa!!!!!

  • Ioana capsunica

    Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Branza este intotdeauna un deliciu, iar daca mai este si aromata prin diferite metode devine o delicatesa! Multumim!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Felicitari pentru articol !

  • Ramona A

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Felicitari pt.articol.Am avut cateva tentative sa prepar in casa,inainte de a citi acest articol...de data aceasta ma-ti convins!in Germania e foarte populara Feta marinata cu salata de rosii....

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    O reteta foarte tentanta,felicitari.Sigur am sa o incerc.

  • Fara foto

    AdiB, 27 aprilie 2010

    Wow. E super. Abia astept reteta cu 5 litri de ulei ;)

  • Maria Lupean

    Maria Lupean (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Interesanta reteta merita incercata, multumim!

  • Fara foto

    Constantin, 25 aprilie 2010

    Chiar daca reteta se gaseste in comert -asa cum s-a comentat- este bine venita varianta home made. Am o (mare :) ) rezerva: chiar trebuie atata ulei?! Oricum o voi incerca.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Trebuie sa fie un deliciu!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    E super !

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    o reteta foarte interesanta, cred ca va fi o branza foarte gustoasa si aromata.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Voi incerca cu telemea proaspata.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Imi place mult feta.Eu cumparam de la supermarket,dar s-a scumpit f. mult si momentan nu-mi permit. Voi prelua ideea de la voi,dar eu as adauga si niste ardei gras rosu si masline negre/verzi,si as renunta la piper.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    O idee minunata ! Nu am preparat asa ceva in casa, pina acum dar cu siguranta am sa incerc ! Felicitari pentru idee !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Merita incercat .

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Foarte interesant...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    O idee foarte buna. In felul asta poti s-o tii in frigider mai mult timp, fara grija ca prinde miros ori frigiderul ori branza si cred ca e si mai placuta la gust asa aromata.

  • Laura S.

    Laura S. (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Wow!Minunat! Noi cumparam mai ales nin sezonul cald de vara,cuburi de brinza FETTA la borcan, marinata in fel si chip,cu si fara legume,mai mult picante si mai putin picante...gusturile si fantezia nu au marigi. Iar de cite ori am cumparat mi-am zis ca, o sa incerc sa prepar si eu, cu siguranta o sa fie mai putin costisitor si mai ales ca pot sa prepar dupa gusturile personale si a familiei. Deci pe scurt, acesta reteta, este pentru mine, f. bine venita si pe acesta cale doresc sa multumesc f. mult pentru ea! Dupa experienta facuta acasa, o sa revin si cu critica... Cu respect Laura S.

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Este pentru prima oara cand citesc o astfel de reteta. Este foarte interesanta si tentanta. Am sa-o incerc si eu. Banuiesc ca este foarte untoasa si aromata branza. Voi incerca reteta trimisa de Octave - ma inspira mai mult.

  • Fara foto

    Octave, 22 aprilie 2010

    Va sugerez o varianta usor modificata si mai rapida: folositi ierburi aromatice(herbes de Provence), ustoroiul se zdrobeste, adaugati o 1 lingurita de pasta de ardei iute (Sambal Oelek e favoritul meu, dar merge orice), eu NU am folosit lamaie si diminuati cantitatea de ulei la strictul necesar (folositi numai extra vergin, circa 100 ml, cat sa imbibe bine, fara sa acopere branza). Se poate manca dupa maxim 24 ore (imediat ce s-au inmuiat ierburile).

  • Fara foto

    cookaholic (Maestru bucatar) , 22 aprilie 2010

    Eu am sa incerc si cu rosii uscate la soare :)

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Branza marinata in ulei cu ierburi este tare buna,nu am pregatit inca in casa,dar am luat din comert.Si Ana Catalina are dreptate,trebuie folosit un singur fel de ulei.Oricum ,merita incercata.

  • Fara foto

    lia, 22 aprilie 2010

    Foarte buna aceasta reteta, cu siguranta branza patrunsa de aromele ierburilor aromatice capata un gust deosebit. Am sa incerc reteta, in prima faza cu rozmarin, am planta proaspata la indemana in bucataria mea, intr-un ghiveci si imi place foarte mult aroma lui.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Foarte interesant.Merita incercat.

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Si eu faceam aceasta feta marinata cand eram in Spania,si sunt de acord cu reteta ,mai putin amestecul de ulei...trebuie folosit un singur tip de ulei .In rest este o bunatate!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Este foarte gustoasa, sunt sigura ca aroma rozmarinului si uleiul de masline dau o savoare deosebita branzei. Idei minunate de pus in aplicare, nu greu de realizat, dar cu rezultate spectaculoase, sunt hotarata sa incerc reteta de baza.