Branzeturi speciale din lumea intreaga

Foarte multi oameni adora branzeturile, de la sortimentele clasice la cheddar, mozzarella sau altele. Cu toate acestea, daca te-ai saturat de tipurile obisnuite de branza, pe care le gasesti in supermarketuri, si ai vrea sa incerci si alte sortimente, afla ca sunt multe tipuri gourmet de branzeturi peste tot prin lume pe care le poti incerca. Iata o lista a unor branzeturi mai neobisnuite, din diverse zone ale lumii.

Branzeturi speciale din lumea intreaga

Branzeturi din Franta

Franta si-a perfectionat tehnica de a prepara branzeturi timp de secole. Cele mai multe tipuri de branzeturi sunt numite dupa regiunile sau manastirile unde au fost create. O alegere interesanta ar fi:

Boulette d'Avesnes – provenind din nordul Frantei, acest tip de branza contine condimente precum tarhon, ardei iute si cuisoare. In momentul condimentarii branzei, ea e “spalata” cu bere.

Branzeturi din Spania

Spania are o mare varietate de branzeturi, produse in diverse regiuni ale tarii, precum si in insulele Canare sau Baleare. Un tip de branza din Spania este Majorero, o branza facuta din lapte de capra in Insulele Canare. Majorero are o textura cremoasa si un gust foarte aromat.

Branzeturi din Siria

O legenda din Orientul Mijlociu spune ca branza a fost inventata de un barbat arab care mergea prin desert cu o butelcuta de lapte proaspat. Cand a ajuns la destinatie, caldura transformase laptele in branza. Chiar daca aceasta legenda e adevarata sau nu, branza a fost o modalitate importanta pentru conservarea laptelui in Orientul Mijlociu pentr multi ani. Un tip interesant de branza din Siria este Nachshon Tzon, care e de regula prajita in ulei de masline inainte sa fie servita.

Branzeturi din America de Sud

America de Sud e faimoasa pentru fermele sale de vite, astfel ca nu e foarte surprinzator faptul ca produce si niste tipuri de branzeturi spectaculoase. Spre exemplu, in America de Sud gasim Reggianito, o branza foarte sarata care contine cristale albe, formate din aminoacizi. E perfecta pentru paste.

Branzeturi din Cipru

Branza Haloumi este un tip distinctiv de branza din Cipru, alba si cu o textura mai tare. E foarte sarata si seamana la gust cu mozzarella. Datorita texturii, branza Haloumi se topeste la temperaturi foarte ridicate, fiind astfel perfecta pentru prajit sau copt la cuptor.

Branzeturi din India

Branzeturile sunt destul de rare in India, dar exista cateva sortimente, printre care si Panner, o branza cremoasa, cu o aroma nu foarte puternica, care poate fi folosita atat in mancaruri, cat si in deserturi. Spre deosebire de alte tipuri de branzeturi, Paneer nu se topeste cand e expusa la caldura.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine