In perioada 16-19 iune 2011 se va desfasura in Parcul Tineretului cea de-a cincea editie a celui mai mare eveniment de cultura gastronomica din Romania – Bucharest Food Festival.
Aceasta editie va fi dedicata pastelor si pizzei. In cadrul evenimentului va fi adusa in atentia publicului istoria celor doua produse, dar si a unor ingrediente cum ar fi ketchup-ul.
Vor exista demonstratii realizate de celebrii bucatari Horia Virlan si Chef Cezar, cursuri de gatit si concursuri de mancat , vizitatorii vor putea gusta cele doua produse care vor fi pregatite in zeci de retete, dar si multe alte bunatati.
Joi, 16 iunie, va fi realizat Turnul din Pizza, un turn de pizza cu o inaltime de 5,67 metri, 10 % din inaltimea Turnului din Pisa. Pe durata celor patru zile vizitatorii vor putea invata sa pregateasca pizza dupa metode traditionale si chiar sa o coaca intr-un cuptor cu lemne, sa faca “giocolieri” (jonglerii cu pizza) alaturi de Claudiu Toader, castigatorul locului doi la Campionatul Mondial de Pizza Sana din Italia.
De retetele de paste se va ocupa Horia Varlan, gazda emisiunii "Cireasa de tort", care va dezvalui publicului o parte din secretele sale in materie de paste. Vizitatorii pot gati in paralel cu Horia retete de paste cu trufe si multe altele.
Pe langa paste si pizza vizitatorii mai pot gasi aici si produse autentice din Romania, Italia, Spania, Portugalia, Ungaria, Grecia, delicatese ca Prosciutto di Parma, Jamon Iberico, Grana Padano, Pecorino, dulciurile din pasta de migdale din Sicilia si multe altele. Costul unui bilet de acces este de 3 ron, copii cu varsta de pana la 14 ani insotiti de un adult au accesul gratuit.
Aflati mai multe detalii despre eveniment pe pagina aceasta: www.bucharestfoodfestival.ro
Programul de vizitare al evenimentului este:
Joi - 16 iunie: 12.00 - 21.00;
Vineri-sambata - 17 - 18 iunie: 10.00 - 21.00;
Duminica - 19 iunie: 10.00 - 18.00.
Costul unui bilet de acces este de 3 RON, copiii cu varsta de pana la 14 ani insotiti de un adult au accesul gratuit.


Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii