Bucharest Food Festival 2011 - spectacol gastronomic cu paste si pizza

In perioada 16-19 iune 2011 se va desfasura in Parcul Tineretului cea de-a cincea editie a celui mai mare eveniment de cultura gastronomica din Romania – Bucharest Food Festival.

Bucharest Food Festival 2011 - spectacol gastronomic cu paste si pizza

Aceasta editie va fi dedicata pastelor si pizzei. In cadrul evenimentului va fi adusa in atentia publicului istoria celor doua produse, dar si a unor ingrediente cum ar fi ketchup-ul.

Vor exista demonstratii realizate de celebrii bucatari Horia Virlan si Chef Cezar, cursuri de gatit si concursuri de mancat , vizitatorii vor putea gusta cele doua produse care vor fi pregatite in zeci de retete, dar si multe alte bunatati.

Joi, 16 iunie, va fi realizat Turnul din Pizza, un turn de pizza cu o inaltime de 5,67 metri, 10 % din inaltimea Turnului din Pisa. Pe durata celor patru zile vizitatorii vor putea invata sa pregateasca pizza dupa metode traditionale si chiar sa o coaca intr-un cuptor cu lemne, sa faca “giocolieri” (jonglerii cu pizza) alaturi de Claudiu Toader, castigatorul locului doi la Campionatul Mondial de Pizza Sana din Italia.

De retetele de paste se va ocupa Horia Varlan, gazda emisiunii "Cireasa de tort", care va dezvalui publicului o parte din secretele sale in materie de paste. Vizitatorii pot gati in paralel cu Horia retete de paste cu trufe si multe altele.

Pe langa paste si pizza vizitatorii mai pot gasi aici si produse autentice din Romania, Italia, Spania, Portugalia, Ungaria, Grecia, delicatese ca Prosciutto di Parma, Jamon Iberico, Grana Padano, Pecorino, dulciurile din pasta de migdale din Sicilia si multe altele. Costul unui bilet de acces este de 3 ron, copii cu varsta de pana la 14 ani insotiti de un adult au accesul gratuit.

Aflati mai multe detalii despre eveniment pe pagina aceasta: www.bucharestfoodfestival.ro

Programul de vizitare al evenimentului este:

Joi - 16 iunie: 12.00 - 21.00;

Vineri-sambata - 17 - 18 iunie: 10.00 - 21.00;

Duminica - 19 iunie: 10.00 - 18.00.

Costul unui bilet de acces este de 3 RON, copiii cu varsta de pana la 14 ani insotiti de un adult au accesul gratuit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise