Budinca de ciocolata cu castane - perfecta pentru iarna

Castanele comestibile sunt un aliment foarte versatil si plin cu savoare. Miezul castanelor este bogat in amidon si apa, dar are un nivel scazut de proteine si grasimi.

Budinca de ciocolata cu castane - perfecta pentru iarna

Aceste delicii sunt disponibile sub mai multe forme: proaspete, macinate, uscate, piure sau vidate. Sunt foarte gustoase atat consumate ca atare, coapte, sau ca ingredient pentru diverse mancaruri, mai ales pentru deserturi.

In continuare va prezentam combinatia perfecta intre ciocolata, castane si smantana dulce, perfecta pentru un desert de iarna delicios.

Ingrediente:

675g de castane crude sau 435g de piure de castane (neindulcit)

3 frunze de dafin (daca folositi castane crude)

175g de ciocolata neagra cu 70% cocao, plus pentru razuire pe deasupra

175g zahar

175g de unt

¼ lingurita de esenta de vanilie

200ml de smantana dulce sau frisca lichida

Pentru servire

frisca batuta

coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare:

Daca folositi castane crude, gauriti fiecare castana, puneti intr-o oala cu frunzele de dafin si acoperiti cu apa. Fierbeti la foc mic pentru 25 de minute, pana se inmoaie. Scurgeti si atunci cand se racesc suficient pentru a fi manuite, decojiti. Puneti miezul castanelor intr-un robot de bucatarie si transformati in piure.

Puneti ciocolata, zaharul, untul, vanilia si 3 linguri de apa intr-o tigaie. Incalziti la foc mic pana ce zaharul s-a dizolvat, apoi adaugati piureul de castane (la conserva sau proaspat preparat).

Luati tigaia de pe foc, amestecati pana ce se omogenizeaza amestecul, apoi transferati intr-un bol mare si lasati deoparte pentru a se raci.

Bateti smantana dulce sau frisca lichida pana ce se intareste, apoi incorporati in ciocolata amestecata cu piureul de castane, dupa ce s-a racit. Puneti amestecul in opt boluri, acoperiti cu folie de aluminiu sau plastic si lasati la frigider pentru 2-3 ore sau pana ce amestecul se intareste.

Pentru servire: puneti deasupra frisca si radeti niste ciocolata si coaja de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise