Budinca de ciocolata cu castane - perfecta pentru iarna

Castanele comestibile sunt un aliment foarte versatil si plin cu savoare. Miezul castanelor este bogat in amidon si apa, dar are un nivel scazut de proteine si grasimi.

Budinca de ciocolata cu castane - perfecta pentru iarna

Aceste delicii sunt disponibile sub mai multe forme: proaspete, macinate, uscate, piure sau vidate. Sunt foarte gustoase atat consumate ca atare, coapte, sau ca ingredient pentru diverse mancaruri, mai ales pentru deserturi.

In continuare va prezentam combinatia perfecta intre ciocolata, castane si smantana dulce, perfecta pentru un desert de iarna delicios.

Ingrediente:

675g de castane crude sau 435g de piure de castane (neindulcit)

3 frunze de dafin (daca folositi castane crude)

175g de ciocolata neagra cu 70% cocao, plus pentru razuire pe deasupra

175g zahar

175g de unt

¼ lingurita de esenta de vanilie

200ml de smantana dulce sau frisca lichida

Pentru servire

frisca batuta

coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare:

Daca folositi castane crude, gauriti fiecare castana, puneti intr-o oala cu frunzele de dafin si acoperiti cu apa. Fierbeti la foc mic pentru 25 de minute, pana se inmoaie. Scurgeti si atunci cand se racesc suficient pentru a fi manuite, decojiti. Puneti miezul castanelor intr-un robot de bucatarie si transformati in piure.

Puneti ciocolata, zaharul, untul, vanilia si 3 linguri de apa intr-o tigaie. Incalziti la foc mic pana ce zaharul s-a dizolvat, apoi adaugati piureul de castane (la conserva sau proaspat preparat).

Luati tigaia de pe foc, amestecati pana ce se omogenizeaza amestecul, apoi transferati intr-un bol mare si lasati deoparte pentru a se raci.

Bateti smantana dulce sau frisca lichida pana ce se intareste, apoi incorporati in ciocolata amestecata cu piureul de castane, dupa ce s-a racit. Puneti amestecul in opt boluri, acoperiti cu folie de aluminiu sau plastic si lasati la frigider pentru 2-3 ore sau pana ce amestecul se intareste.

Pentru servire: puneti deasupra frisca si radeti niste ciocolata si coaja de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise