Gatitul in vase de bucatarie cu strat ceramic asigura pastrarea gustului adevarat al mancarurilor, pentru ca ceramica, atunci cand este incalzita, permite alimentelor sa se patrunda uniform (carne, peste, legume, etc) pastrand intacte gustul, vitaminele si mineralele.

Mai mult, preparatele se pot pregati la o temperatura mai redusa, pentru ca ceramica, in combinatie cu aluminiul, mentine perfect caldura.

Delimano va prezinta un set de oale ceramice de baza pentru reusite culinare. Acesta se distinge prin stratul CERAMICA®, care te va uimi cu suprafata sa neteda, neporoasa.

Setul de baza Delimano Prima Starter contine 4 piese de inalta calitate pentru prepararea tuturor retetelor dorite:

1x cratita cu diametrul 24 cm,
1x tigaie mica, diametru 20 cm,
1x oala cu diametrul 20 cm,
1x capac de sticla Pyrex , diametru 20 cm

Caracteristicile tehnice excelente ale vaselor Delimano® Ceramica Prima reunesc două straturi de cea mai înaltă calitate: stratul exterior din aluminiu şi stratul ecologic şi rezistent Ceramica®. Cele două funcţionează ca un termoconductor perfect şi sunt anti-aderente, deci nu trebuie să faceți eforturi speciale pentru a le putea folosi. Cu Starter, mesele sănătoase şi sărace în grăsimi pot deveni un obicei zilnic!
Mancarea nu se va mai lipi de suprafata vaselor si isi va pastra aroma delicioasa. Se pot comanda mai multe capace.

În cele ce urmează vă prezentăm 3 retete deosebite, care se prepară cu succes cu ajutorul vaselor ceramice Delimano.

Blintze cu somon afumat



Ingrediente:
• 70 gr făină
• 40 gr făină de hrişcă
• 1 linguriţă zahăr
• ¼ linguriţă praf de copt
• ¼ linguriţă sare
• 2 ouă, separaţi gălbenuşul de albuş
• 125 ml lapte
• 50 gr unt, topit
• 125 ml smântână fermentată
• un vârf de sare
• piper proaspăt măcinat
• 1 legătură arpagic sau mărar proaspăt, tocat
• 220 gr somon afumat

Amestecaţi făina, sarea, praful de copt şi zahărul într-un castron. Într-un alt castron bateţi gălbenuşul şi adăugaţi laptele. Bateţi albuşul de ou şi încorporaţi-l în amestec. Adăugaţi unt şi amestecaţi până când compoziţia devine omogenă.

Ungeţi cu untul topit o tigaie Delimano® Ceramica şi încălziţi-o (până când senzorul termic de pe mâner se înroșește) pe aragaz. Adăugaţi 1 ½ linguriţe din amestecul pentru blintze în tigaie, lăsând un spaţiu de câţiva centimetri. Lăsați până se formează bule la suprafaţă, timp de 1-2 minute, întoarceţi şi mai lăsați 1 minut. Ungeţi tigaia cu unt de fiecare dată înainte de a turna compoziţia în tigaie.

Pentru umplutură, amestecaţi smântâna, sarea, piperul şi arpagicul. Puneţi o linguriţă din această umplutură pe fiecare clătită şi adăugaţi o felie subţire de somon.

Cremă de spanac Paparot - Friulian



Etapa 1. Supa

Ingrediente:
• 2 linguri ulei de măsline
• 1 kg aripi de pui
• 3 morcovi tăiaţi cubuleţe
• 2 cepe tocate
• 4 frunze de ţelină
• 2 linguri pastă de roşii
• 1 lingură piper negru
• câteva fire de pătrunjel

Mai întâi, preparaţi supa. Încălziţi uleiul de măsline într-un Wok Delimano® Ceramica (până când senzorul termic de pe mâner se înroșește). Adăugaţi aripile de pui şi prăjiţi pe toate părţile, până se rumenesc. Scoateţi aripile şi lăsaţi-le deoparte. Adăugaţi morcovii, ceapa şi ţelina şi fierbeţi-le până se frăgezesc şi capătă o culoare aurie. Puneţi din nou carnea în tigaie şi adăugaţi 2 litri de apă, pastă de roșii, piper şi pătrunjel. Amestecaţi pentru a dizolva  ce a mai rămas pe fundul vasului. Lăsaţi să dea în clocot, daţi focul mai mic şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit timp de 45 de minute. Din când în când înlăturaţi spuma şi grăsimea care se adună la suprafaţă. Daţi vasul la o parte şi scurgeţi.

Etapa 2. Crema
Ingrediente:
• 3 linguri ulei de măsline
• 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
• 1 kg spanac, tocat mărunt
• sare şi piper
• 2 l supă de pui
• 100 gr făină de porumb
40 gr făină

Încălziţi uleiul de măsline într-o cratiţă Delimano® Ceramica. Adăugaţi usturoiul şi căliți timp de 5 minute. Adăugaţi spanacul şi fierbeţi 2 minute, apoi adăugaţi supa groasă. Lăsaţi să dea în clocot, apoi daţi focul mai mic. Amestecaţi făina şi făina de porumb într-un castron separat. Adăugaţi o ceaşcă de supă fierbinte şi amestecaţi continuu. Turnaţi amestecul în vasul cu spanac şi fierbeţi 10 minute. Asezonaţi cu sare şi piper şi serviţi.

Sardine umplute



Ingrediente:
• 10 sardine proaspete • 1 ceapă roşie, feliată subţire • ulei de măsline
• frunze de dafin proaspăt • 1 căţel de usturoi, tocat mărunt • 50 ml ulei alb
• 1 legătură pătrunjel, tocat mărunt • frunze de fenicul, tocate mărunt
• 30 gr seminţe de pin • 1 lingură stafide • 1 lingură oţet balsamic sau vin de calitate • oţet de vin • 1 albuş de ou • 2 felii pâine albă, ruptă bucăţi mari
• 40 gr parmezan ras • nucşoară • sare şi piper

Curăţaţi sardinele de solzi, înlăturaţi capul şi tăiaţi pe orizontală, de la branhii spre coadă. Îndepărtaţi măruntaiele şi desfaceţi fiecare sardină cu degetul, astfel încât să obţineţi două bucăţi de file, unite doar prin pielea de pe burtă. Scoateţi oasele din partea centrală şi clătiţi uşor bucăţile de file cu apă rece. Ştergeţi-le apoi cu un prosop de bucătărie. Asezonaţi-le cu sare şi piper şi ungeţi-le cu ulei de măsline.

Căliți ceapa într-o tigaie Delimano® Ceramica, în ½ lingură de ulei de măsline, până se frăgezeşte. Asezonaţi cu sare şi adăugaţi usturoiul şi dafinul tocat mărunt.
Turnaţi vinul şi lăsaţi lichidul să se evapore. Daţi tigaia la o parte şi lăsaţi-o să se răcească. Înmuiaţi stafidele în oţet balsamic. Prăjiţi seminţele de pin într-o tigaie Delimano®

Ceramica. Amestecaţi ceapa, usturoiul, pesmetul, pătrunjelul, feniculul, seminţele de pin, stafidele, parmezanul, albuşul de ou şi puţină nucşoară rasă într-un castron şi aşezaţi o lingură din acest amestec pe o jumătate de file de sardină.

Acoperiţi cu cealaltă jumătate. Puneţi sardinele într-o tigaie din ceramic Delimano® Ceramica Dry  CookerTM. Puneți un strop de ulei şi prăjiţi timp de 10-15 minute. Serviţi cu bruschete şi salată.

Prăjitură cu ciocolată, curmale şi cafea

Ingrediente:
• 150 gr unt
• ¾ ceaşcă praf de cacao
• 250 ml apă fiartă
• 1 ½ linguri cafea instant
• 1 baton vanilie
• 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
• 200 gr curmale, curăţate de seminţe şi tocate
• 250 gr făină
• 2 linguriţe praf de copt
• un vârf de sare
• 200 gr zahăr brun
• 2 ouă
• un strop de ulei

Ungeţi o tigaie Delimano® Ceramica Dry CookerTM cu un strop de ulei şi presăraţi praf de cacao. Fierbeţi apa într-o cratiţă Delimano® Ceramica. Amestecaţi apa, cafeaua, vanilia şi bicarbonatul. Adăugaţi curmalele şi zdrobiţi uşor cu o furculiţă, apoi lăsaţi să se răcească la temperatura camerei.

Într-un castron amestecaţi făina, praful de cacao, praful de copt şi sarea. Frecaţi untul cu zahărul brun, până obţineţi o cremă. Adăugaţi pe rând ouăle şi amestecaţi. Adăugaţi apoi amestecul de curmale şi făina.

Turnaţi compoziţia într-o tigaie Delimano® Ceramica Dry CookerTM cât este încă rece şi coaceţi la temperatură joasă aproximativ 40 de minute, până se rumeneşte sau până când puteţi introduce o scobitoare în centrul prăjiturii şi o scoateţi fără a se lipi aluatul pe ea.

Serviţi cu frişcă.


Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto