Care sunt dulciurile copilariei tale?

Cu totii ne amintim cu placere de dulciurile pe care le consumam cu atata pofta in copilarie. Fie ca e vorba despre crema de zahar ars, ciocolata Pitic sau napolitanele KouKou Roukou, gogosi sau scovergi, fiecare dintre noi are o amintire speciala din vremea copilariei.

Care sunt dulciurile copilariei tale?

V-am rugat sa ne ajutati raspunzand la o intrebare pe care am pus-o pe site-ul TPU.ro: Care sunt dulciurile care va placeau cel mai mult cand erati mici? Am strans peste 90 de raspunsuri si am alcatuit un articol cu ajutorul vostru.

Cei mai multi dintre voi si-au adus aminte cu placere de dulciuri de tot felul pregatite de mama sau bunica in casa. Unele au ramas populare si acum, cum ar fi clatitele, crema de zahar ars, placinta cu branza, papanasii, pandispanul, in vreme ce altele se regasesc din ce in ce mai rar pe mesele noastre in zilele de azi. E vorba despre galustele cu prune, lapte de pasare, tort de clatite, cornulete cu rahat, salam de biscuiti, scovergi sau marmelada.

Apoi, multi si-au adus aminte cu placere de tipurile diferite de prajituri care le erau preparate cand erau mici. La mare rang a fost vestita savarina, urmata de clasicele eclere, amandine sau negrese. Alte tipuri de prajituri care s-au “pierdut” in timp sunt alba ca zapada, prajitura cartof, prajitura punci sau prajitura portofel. Se mai gasesc in unele cofetarii cu traditie, dar apar din ce in ce mai rar, atat in comert, cat si in bucatariile noastre.

Alte tipuri de dulciuri mentionate au fost cele cumparate din comert. Aici, au fost amintite faimoasele dropsuri, acadelele, bomboanele fondante, inghetata la cornet de toate aromele posibile, frisca care se vindea in cofetarii la kilogram si inghetata pe bat.

Partea noastra preferata a fost cea in care oamenii si-au amintit de anumite marci de pe vremuri, cu denumiri care ne fac sa fim nostalgici. Spre exemplu, va amintiti inghetata Polar, care avea un ambalaj ciudat, ca de pachet de unt? Sau poate ciocolata Bucegi, guma Turbo sau bomboanele Topi-Top... Alte marci indragite pe vremuri erau ciocolata Ambasador, biscuitii Mirela, ouale Kinder (atat de populare si acum), bomboanele Cip, Tosca sau Cojac, napolitanele Aida, ciocolata Kiss, Pitic si faimoasele napolitane KouKou Roukou.

Ca bauturi, au fost mentionate doar doua: socata si nectarul la borcan.

Noi nu am vrea insa sa oprim aducerile aminte aici, si va provocam inca o data: ce alte dulciuri consumati cand erati mici? Ce marci indrageati si caror prajituri le duceti dorul?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise