Carnea de miel - vedeta meniului de Paste

Carnea de miel este una dintre vedete pentru masa de Pasti. Daca va ganditi ce retete sa alegeti pentru prepararea mielului. Iata cateva idei, de la delicioasa Pulpa de miel cu rozmarin,  pana la Tocana de miel si Coaste de miel la cuptor.

Carnea de miel - vedeta meniului de Paste

Pulpa de miel cu rozmarin

Ingrediente:

60 ml de miere , 2 linguri de mustar Dijon, 2 linguri de rozmarin proaspat tocat , 1 lingurita de piper negru proapsat macinat, 1 lingurita de coaja de lamaie, 3 catei de usturoi pisat, o pulpa de miel de aprox. 2 kg de miel, 1 lingurita de sare.

Mod de preparare:

Intr-un bol mic, combinati mierea, mustarul, rozmarinul, piperul negru, coaja de lamaie si usturoiul. Amestecati bine si aplicati pe pulpa de miel. Acoperiti si lasati la marinat in frigider peste noapte.

Preincalziti cuptorul la 230 de grade C. Plasati pulpa de miel pe gratarul unei tavi de si presarati cu sare dupa gust.

Lasati la cuptor pentru 20 de minute, la temperatura de 230 de grade C, apoi reduceti temperatura la 200 de grade C si lasati in cuptor pentru alte 55-60 de minute. Temperatura interna a pulpei ar trebui sa fie de cel putin 63 de grade C, atunci cand este luata cu un termometru pentru friptura. Lasati friptura 10 minute sa se “linisteasca” inainte de feliere.

Tocana de miel

Ingrediente:

450 g de carne de miel taiata bucati, 1 ceapa mare, taiata felii, 450 de grame de cartofi (curatati si taiati felii), 1 morcov (curatat si taiat felii), 1 tulpina mare de telina (taiata felii), 2 linguri de patrunjel verde tocat, sare si piper dupa gust, 500 ml de supa de vita, 1 lingurita de patrunjel tocat (pentru ornat)

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 165 de grade C. Puneti in straturi carnea de miel, ceapa, cartofii,si telina intr-o oala termorezistenta. Asezonati fiecare strat cu patrunjel, sare si piper. Turnati supa de vita si acoperiti bine oala.

Coaceti pentru 1, 5 ore sau 2 ore in cuptorul preincalzit, pana ce legumele si carnea sunt gata si foarte fragede, bine facute. Serviti in boluri si asezonati cu patrunjel.

Coaste de miel la cuptor

Ingrediente:

110 g de firimituri de paine proaspata, 1 linguri de usturoi pisat, 1 linguri de rozmarin proaspat taiat, 1 lingurita de sare, un sfert de lingurita de piper, 2 linguri de ulei de masline. l

7 costite (unite) de miel, curatate, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper negru macinat, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de mustar Dijon.

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 230 de grade C. Mutati gratarul cuptorului in pozitia de mijloc.

Intr-un bol mare, combinati firimiturile de paine, usturoiul, rozmarinul, 1 lingurita de sare si un sfert de lingurita de piper. Adaugati 2 lingurite de ulei de masline pentru a lega amestecul. Puneti deoparte.

Asezonati costitele de miel cu sare si piper. Incalziti 2 linguri de ulei de masline intr-o cratita pentru cuptor la temperatura mare. Prajiti costitele de miel pentru 1 minut sau doua pe toate partile. Puneti deoparte pentru cateva minute. Ungeti coastele cu mustar, dati prin amestecul de firimituri de paine pana ce sunt acoperite uniform. Acoperiti capetele oaselor cu folie, ca sa nu se carbonizeze.

Aranjati costitele “cu fata in jos” in tigaie. Coaceti pentru 12-18 minute in cuptorul preincalzit, in functie de gradul de coacere pe care il doriti. Cu un termometru de carne, luati temperatura din centrul carnii dupa 10-12 minute si scoateti carnea, sau lasati sa se mai gateasca, dupa gust. Lasati sa se “odihneasca” 5-7 minute, usor acoperita, inainte de a separa prin taiere coastele.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise