Ce sa mancam in lupta impotriva diabetului

Diabetul este una dintre principalele afectiuni ale societatii contemporane. Conform Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania exista peste 800.000 de persoane care sufera de diabet la noi in tara.  Pe langa alte restrictii, persoanele diabetice trebuie sa urmeze si o anumita dieta pentru a evita inrautatirea starii de sanatate. Se spune insa ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, asa ca iata ca ar trebui sa consumi pentru a tine diabetul departe:     

Ce sa mancam in lupta impotriva diabetului

1. Vitamina C

Numeroase studii au relevat faptul ca persoanele cu un nivel ridicat al vitaminei C in organism sunt predispuse intr-o masura mult mai mica sa sufere de diabet. Cele mai importante surse de vitamina C sunt fructele si legumele, iar portocalele, capsunile si broccoli sunt printre cele mai indicate.

2. Condimente

Un grup de cercetatori de la Universitatea din Georgia au facut teste asupra a 24 de ierburi si condimente si au descoperit ca antioxidantii pe care ii contin pot preveni inflamatia asociata cu diabetul. Cuisoarele si scortisoara sunt cele mai recomandate pentru consum.

3. Orez negru

Orezul negru contine un element ce il ajuta la crestere ce poate reduce deteriorarea nervilor si a vaselor de sange cauzate de diabet, potrivit expertilor de la Colegiul Medical din Georgia. Tot ce trebuie sa faceti este sa lasati orezul sa stea o noapte in apa, dupa care il puteti consuma in orice fel doriti.
4. Dulciuri

Un diagnostic de diabet nu inseamna ca nu mai putem consuma niciodata dulciuri. Tot ce trebuie sa facem este sa adaptam deserturile noastre preferate, astfel incat sa corespunda dietei pe care trebuie sa o urmam.

Sursa articol: www.health.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise