Cea mai buna modalitate de a pastra painea proaspata

In zilele noastre, fiecare bucatarie are o cutie speciala pentru paine. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, acest aliment pe care il consumam zilnic nu se pastreaza tocmai asa cum ne-am dori. Asadar, cum ar trebui sa pastram painea astfel incat ea sa ramana proaspata si gustoasa mai mult timp? Noi am cautat bine si am gasit cateva sfaturi foarte utile.      

Cea mai buna modalitate de a pastra painea proaspata

Renuntati la pungile de plastic! Painea pastrata in pungi de plastic se inmoaie si prinde mucegai destul de repede. De aceea, este recomandat sa o invelim mai degraba intr-o punga de hartie cerata si sa acoperim partea proaspat taiata cu putina folie de aluminiu. Totusi, se pare ca painea toast, feliata (painea pentru sandvisuri) poate fi pastrata in pungile originale de plastic deoarece contin conservanti care le fac sa ramana proaspete mai mult timp.
Acum ca ati pus painea intr-o punga de hartie cerata, este cazul sa stiti ca aceasta trebuie depozitata intr-un loc racoros (maximum 20-21 de grade Celsius) si intunecat. Astfel, puteti opta pentru un dulapior inchis, aflat in balcon sau mai aproape de fereastra. Nu lasati painea in frigider deoarece acesta o face sa se usuce si mai repede.
In cazul in care v-a ramas prea multa paine si nu stiti ce sa faceti cu ea, o puteti portiona pentru a o pastra la congelator. Taiati-o in felii si depozitati-o la congelator in folie de aluminiu sau in pungi sigilate ermetic. Atunci cand decideti sa o decongelati, nu trebuie decat sa o scoateti afara din congelator cu cateva ore inainte de a o consuma. Pentru a o face din nou sa fie usor crocanta, prajiti-o doua-trei minute la toaster.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise