Cea mai buna modalitate de a pastra painea proaspata

In zilele noastre, fiecare bucatarie are o cutie speciala pentru paine. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, acest aliment pe care il consumam zilnic nu se pastreaza tocmai asa cum ne-am dori. Asadar, cum ar trebui sa pastram painea astfel incat ea sa ramana proaspata si gustoasa mai mult timp? Noi am cautat bine si am gasit cateva sfaturi foarte utile.      

Cea mai buna modalitate de a pastra painea proaspata

Renuntati la pungile de plastic! Painea pastrata in pungi de plastic se inmoaie si prinde mucegai destul de repede. De aceea, este recomandat sa o invelim mai degraba intr-o punga de hartie cerata si sa acoperim partea proaspat taiata cu putina folie de aluminiu. Totusi, se pare ca painea toast, feliata (painea pentru sandvisuri) poate fi pastrata in pungile originale de plastic deoarece contin conservanti care le fac sa ramana proaspete mai mult timp.
Acum ca ati pus painea intr-o punga de hartie cerata, este cazul sa stiti ca aceasta trebuie depozitata intr-un loc racoros (maximum 20-21 de grade Celsius) si intunecat. Astfel, puteti opta pentru un dulapior inchis, aflat in balcon sau mai aproape de fereastra. Nu lasati painea in frigider deoarece acesta o face sa se usuce si mai repede.
In cazul in care v-a ramas prea multa paine si nu stiti ce sa faceti cu ea, o puteti portiona pentru a o pastra la congelator. Taiati-o in felii si depozitati-o la congelator in folie de aluminiu sau in pungi sigilate ermetic. Atunci cand decideti sa o decongelati, nu trebuie decat sa o scoateti afara din congelator cu cateva ore inainte de a o consuma. Pentru a o face din nou sa fie usor crocanta, prajiti-o doua-trei minute la toaster.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi