In zilele noastre, fiecare bucatarie are o cutie speciala pentru paine. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, acest aliment pe care il consumam zilnic nu se pastreaza tocmai asa cum ne-am dori. Asadar, cum ar trebui sa pastram painea astfel incat ea sa ramana proaspata si gustoasa mai mult timp? Noi am cautat bine si am gasit cateva sfaturi foarte utile.
 
 
 
Renuntati la pungile de plastic! Painea pastrata in pungi de plastic se inmoaie si prinde mucegai destul de repede. De aceea, este recomandat sa o invelim mai degraba intr-o punga de hartie cerata si sa acoperim partea proaspat taiata cu putina folie de aluminiu. Totusi, se pare ca painea toast, feliata (painea pentru sandvisuri) poate fi pastrata in pungile originale de plastic deoarece contin conservanti care le fac sa ramana proaspete mai mult timp.
 
Acum ca ati pus painea intr-o punga de hartie cerata, este cazul sa stiti ca aceasta trebuie depozitata intr-un loc racoros (maximum 20-21 de grade Celsius) si intunecat. Astfel, puteti opta pentru un dulapior inchis, aflat in balcon sau mai aproape de fereastra. Nu lasati painea in frigider deoarece acesta o face sa se usuce si mai repede.
 
In cazul in care v-a ramas prea multa paine si nu stiti ce sa faceti cu ea, o puteti portiona pentru a o pastra la congelator. Taiati-o in felii si depozitati-o la congelator in folie de aluminiu sau in pungi sigilate ermetic. Atunci cand decideti sa o decongelati, nu trebuie decat sa o scoateti afara din congelator cu cateva ore inainte de a o consuma. Pentru a o face din nou sa fie usor crocanta, prajiti-o doua-trei minute la toaster.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Andrei Stefan, 26 ianuarie 2015

    Ana-Athina Sandu " va"

  • Fara foto

    kok miori, 29 noiembrie 2013

    Si eu inghet painea ca sa se mentina proaspata iar ce imi ramane le adun intr-o punga cerata si le coc dupa care le fac pesmet foarte bun la snitele.

  • Fara foto

    Elisabeta Tuchilus, 28 noiembrie 2013

    painea ramasa se da la cuptor se macina si surpriza devine pesmet usor nu ?

  • Fara foto

    Rodica Voicu, 28 noiembrie 2013

    foarte adevarat cu painea la congelator o fac de multi ani

  • Fara foto

    Ana-Athina Sandu, 27 noiembrie 2013

    painea ramasa se da la cuptor se macina si surpriza devine pesmet usor nu ?

  • Fara foto

    Ana-Athina Sandu, 27 noiembrie 2013

    painea ramasa se da la cuptor se macina si surpriza devine pesmet usor nu ?

  • Fara foto

    Doina Vina Pandarof, 27 noiembrie 2013

    daca mai congelam si painea!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Monea Niculina, 27 noiembrie 2013

    Eu tai painea ramasa cubulete si o dau la cuptor. Se obtin niste crutoane minunate pentru supe sau ciorbe.

  • Fara foto

    Dan Ursaru Bologna, 27 noiembrie 2013

    dap si eu

  • Fara foto

    Doina Balaban, 26 noiembrie 2013

    am lut in considerare consiliul.