Cea mai frecventa greseala pe care o facem la micul dejun

Stim cu totii cat este de important micul dejun pentru a avea o zi plina de energie si de buna dispozitie. Cu toate acestea, nu mereu mancam corect micul dejun, iar acest lucru ne poate afecta nivelul de energie, concentrarea si chiar starea de spirit.  Afla care este cea mai frecventa greseala pe care o facem atunci cand luam micul dejun si cum o putem remedia:  

Cea mai frecventa greseala pe care o facem la micul dejun

Nu conteaza ca-i mic dejun, pranz sau cina, in farfuriile noastre trebuie sa se regaseasca mereu fructe si legume, in proportie de cel putin 50%. De asemenea, trebuie sa avem in farfurii 15% proteine si 15% cereale integrale, sustin specialistii. Este foarte important sa acordam atentia cuvenita portiei de proteine de dimineata, caci, de obicei, avem tendinta de a manca o cantitate mai mica decat avem nevoie.

Proteinele nu iti ofera doar senzatie de satietate, avand mai multe beneficii asupra sanatatii organismului. Specialistii sustin ca daca mancam dimineata carbohidrati, metabolismul nostru va fi incetinit pe durata intregii zile. In momentul in care nu mancam (suficiente) proteine la micul dejun, o sa simtim o senzatie de foame mult mai mare la ora pranzului, senzatie ce poate duce la un consum mai mare de calorii si/sau de alimente nesanatoase.

Un alt motiv pentru care trebuie sa ne asiguram portia necesara de proteine dimineata tine de capacitatea sistemului nostru de a utiliza doar 30 grame de proteine o data, ceea ce inseamna ca organismul nostru are un deficit proteic dimineata, iar acoperirea acestui deficit este greu de realizat daca nu consumam si dimineata proteine.

Si tineti mine: un mic dejun bogat in proteine nu inseamna neaparat oua si carnati. Puteti alege sa mancati oua, branza si fructe. De asemenea, ar fi bine sa evitati suplimentele proteice sub forma de pudra si sa va concentrati asupra alimentelor naturale; sunt mult mai gustoase si mai sanatoase!

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise